Suriye'den Acı Bir Son Dakika Haberi Geldi. Fırat Kalkanı Harekatı Kapsamında Yürütülen El-Bab Operasyonu Sırasında Askerlere IŞİD'li Teröristler Tarafından Saldırı Düzenlendi. Saldırıda İlk Belirlemelere Göre 3 Asker Şehit Oldu, 7 Asker İse Yaralandı. Yaralı Askerlerden Birinin Durumunun Ağır Olduğu Bildirildi.

Türkiye'nin 24 Ağustos'ta Başlattığı Sınır Ötesi Harekât Fırat Kalkanı'ndan Bu Sabah Acı Haber Geldi. Terör Örgütü IŞİD'in Elindeki El Bab'ı Kuşatan Türkiye Destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Güçleriyle Cephede Yer Alan Askerlere, Saldırı Düzenlendi. Saldırıda Yaralanan 10 Asker Helikopter Ve Ambulanslarla Kilis İle Gaziantep'teki Hastanelerde Tedavi Altına Alındı. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne Getirilen Askerlerden Üçü Şehit Oldu. Diğer Yaralı Askerin De Durumu Ciddiyetini Koruyor. Üç Ayını Dolduran Operasyonda, Şehit Asker Sayısı 16'ya Çıktı.

EL BAB'A ASKER VE SİLAH TAKVİYESİ YAPILIYOR

Halep'in Kuzeyindeki El Bab, IŞİD İçin En Kritik Kentlerden Biri. Anadolu Ajansı, Dün Bölgeden Geçtiği Haberde Örgüte El Bab'da Son Darbeyi Vurmak İçin Cepheye Askeri Personel, Araç Ve Silah Takviyesi Yapıldığını Bildirmişti. El-Bab İle Al-Azrak Arasındaki Mevzilerden Ağır Silahlar Ve Havan Saldırılarıyla Gerçekleştirilen Kuşatmada, Birkaç Gün İçinde Sonuç Alınabilir.

MENBİC'E KADAR GİDİLECEK

Geçen Hafta Yaptığı Açıklamada El Bab'ın Kısa Sürede Alınacağını Söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Önceki Gün Menbic'e Kadar İlerleneceğini İlan Etmişti.

Erdoğan, "Şu Anda Biz El Bab’a Dayandık. El Bab’ı Batıdan Kuşattık. Yetmez, Biz Şimdi Oradan Münbiç’e Doğru Ayrıca Yürüyeceğiz. Biz PYD, YPG’nin Orayı Tamamen Boşaltmasını İstiyoruz. Çünkü O Topraklar Bu Terör Örgütlerinin Toprakları Değil. Arapların Toprakları. Gelsin Oraya Araplar Yerleşsin" Demişti.

Ağustos Ayında IŞİD'den Kurtarılan Menbic, El Bab'ın Kuzeydoğusunda. Kent Uzun Bir Çatışma Döneminin Ardından IŞİD'den Temizlendi Ancak Türkiye'nin Tüm Uyarılarına Ve ABD'nin Sözlerine Rağmen PKK'nın Suriye Uzantısı YPG Kente Yerleşti.

MESAFE 20 KİLOMETREDEN AZ

Fırat Kalkanı Harekâtı'yla Yüzlerce Kilometrekare Toprağın IŞİD Ve YPG'den Arındırıldığı Bölgede, Halihazırda Menbic'e Kuş Uçuşu Mesafe 20 Kilometreden Az.

Menbic'e İki Cepheden Girilebilir. Kuzeyde Fırat Nehri'nin Kıyısından İtibaren Arap Hasan Sağir Köyüne Kadar Olan Hat Uzun Süredir ÖSO'nun Elinde. Bu Hattaki Mesafe 20 Kilometreden Daha Az. Batı Cephesinde İse El Bab Alındıktan Sonra Menbic'e En Yakın Nokta Buzluca Garbiyah Köyü İle Biraz Daha Kuzeyde Yer Alan Yılanlı Köyü.

Ankara, YPG'den Fırat Nehri'nin Doğusuna Geçmesini Birçok Kez İstedi Ancak Aylardır 'Çekildik' Açıklamalarına Rağmen Menbic'te Barınan YPG'liler Muhtemel Bir Harekatta Doğuya Doğru Kaçacak.

HAREKATTAKİ ŞEHİT SAYISI 16 OLDU

Harekat Kapsamında  İlk Şehit Haberi 27 Ağustos'ta Geldi. Roket Saldırısında 1 Asker Şehit Oldu. 6 Eylül Ve 9 Eylül Günü Rai Kasabasının İç Kesimlerinde Terör Örgütü DEAŞ Militanları Tarafından Düzenlenen Roketli Saldırılarda İse, Hedef Alınan Tanklarda Görevli 6 Asker Şehit Oldu. 6 Eylül Günkü Saldırıda Yaralanan 1 Asker De 11 Eylül Günü Tedavi Gördüğü Hastanede Kurtarılamayarak Şehit Oldu. 20 Eylül'de Sınır Hattında Meydana Gelen Patlamada Da 2 Askerin Şehit Düştü. 5 Ekim'de İse Sızma Girişimi Sırasında 1 Uzman Çavuş Şehit Oldu. Harekat Kapsamında 4 Kasım'da Da, DEAŞ Militanlarının Saldırısında Yüzbaşı Alper Kocaman Şehit Olmuştu. Fırat Kalkanı Harekatı'nın Başlamasından İtibaren Geçen 89 Günlük Süreçte Kaza Sonucu Şehit Olan Topçu Er Oğuzhan Demir İle Birlikte Şehit Asker Sayısı 13'e Yükselmişti. 3 Şehit Haberi De Bugün Geldi.

123456---kopya-134.pngyesyeni-logo-final-643.png

Editör: TE Bilisim