Trabzon Fındık Üreticileri Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Albayrak, Emanete Fındık Bırakılmaması Gerektiğini Belirterek, “Üreticiye Saygılı Olun, Unutmayın Ki Fındık Üreticisi Yoksa Siz Hiçsiniz” Dedi.

Trabzon Fındık Üreticileri Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde Basın Açıklaması Yaparak Üreticiye Ve Tedarikçiye Çağrılarda Bulundu.

Albayrak, Sektörle İlgili Tüm Taraflara Uyarılarda Bulunarak, “Tarım Bakanlığına Çağrımızdır, Rekolteyi Belirledin, Taban Fiyatını Açıkla. 400 Bin Fındık Üreticisini Tedarikçiye Ezdirme. Üreticiye Çağrımız, Emanete Fındık Verme, Ürününe İhanet Etme. FİSKOBİRLİK’e Çağrımız Önce 11 Yıllık Borcunu Öde, Ondan Sonra Üreticiye Söz Söyleyecek Yüzünüz Olsun. Tedarikçilere De Çağrımız Var, Trabzon’da Bir Firma Kamuoyuna Emanete Fındık Almayacağını Açıklayarak Doğru Bir Adım Attı. Ülkemizdeki Tüm Fındık Alıcılarını Aynı Çağrıya Kulak Vermelerini Bekliyoruz” Dedi.

“Bir Ay Önce 2015 Fındığı 13 TL İken Yeni Ürünü 11 TL’den Alımını Kim Başlattı?” Diyen Albayrak, “11 TL, Fiyat Üreticiyi Bahçesinden Uzaklaştırır. Bu Fiyatı Belirleyenler Bilsinler Ki Gelecek Yıllarda Fındık Bulamayacaklardır. Dünyanın Öbür Ucundan Açıkladığımız 747 Bin Ton Rekolte Gibi Olmayan Fındığı Uzaydan Satın Aldığınızı Açıklarsanız Hiç Şaşırmayız. Üreticiye Saygılı Olun, Unutmayın Ki Fındık Üreticisi Yoksa Siz Hiçsiniz” İfadelerini Kullandı.

yesyeni-logo-final-230.png

Editör: TE Bilisim