Tarım Kredi Kooperatifleri, Fiyatı Düşen Ürünlerde Üreticinin Mağdur Olmaması İçin Devreye Girecek.

Genel Müdür Ayhan Karayama, Kuracakları Bir Gıda Şirketi Üzerinden Süt, Çay, Fındık Ve Zeytinyağı Gibi Ürünleri Alacaklarını Belirterek “Bu Ürünler Para Etmezse, Üreticinin Zarar Etmemesi İçin Ürünleri Alıp Satış Marketlerimizde Ya Da Piyasadaki Diğer Marketlerde Satışa Sunacağız” Dedi.

Karayama, Fındık Alımı İçin De Hazırlık Yaptıklarını Kaydederken, “Şu Anda Fındık Fiyatları Yükseliyor, Düşüş Trendine Girerse Alım Yetkimizi Kullanırız” Diye Konuştu.

‘UYGUN FİYATA SATACAĞIZ’

Karayama, Bu Şirketin Süt, Fındık, Çay Ve Zeytinyağı Gibi Ürünlerin Fiyatı Aşırı Düştüğünde Devreye Gireceğini Kaydederek “Üreticinin Ürünü Piyasada Para Etmez Ve Alıcı Çıkmazsa, Mağduriyetleri Önlemek İçin Piyasada Olacağız” Dedi.

Karayama, Satın Aldıkları Ürünleri, Satış Noktaları İle Marketlerde Tüketiciye Uygun Fiyata Ulaştıracaklarını İfade Etti. Karayama, Gelecekte Faaliyet Alanlarını Yaş Meyve Ve Sebzeyi De Kapsayacak Şekilde Genişletebileceklerini De Söyledi.

 ‘FİYAT YÜKSEKSE YOKUZ’

Karayama, Fiyat Yüksekse Piyasaya Girmeyeceklerini Vurgularken, “Fiyat Düşünce Piyasada Oluruz. Amacımız Piyasaya Müdahale Ya Da Regülasyon Değil. Hedefimiz Üretici Mağduriyetini Önlemek. Zarar Etmeyeceği, Maliyetini Karşılayan Bir Fiyattan Alım Yaparız” Dedi.

 KREDİ ŞARTI DÜŞÜRÜLDÜ

Tarım Bakanı Faruk Çelik, 2. Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri Fuarında Hayvancılıkta Kredi İçin Gereken 10 Baş Hayvan Sayısının En Az 5 Başa Düşürüldüğünü, Çiftçinin Kredi İçin Evini Arabasını İpotek Etme Devrinin Biteceğini Söyledi.

Editör: TE Bilisim