‘Fikriniz İşiniz Olsun’ temalı panel düzenlendi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR Trabzon İl Müdürlüğü tarafından ‘Girişimcilik Günü’ dolayısıyla ‘Fikriniz İşiniz Olsun’ temalı panel düzenlendi.

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panelin açılışında İŞKUR Trabzon İl Müdürü Mustafa Sezgin katılımcılara birikimlerini aktarırken Girişimcilik Mentörü Abidin İçden sunumuyla girişimci adaylarına önemli bilgiler verdi. Ev hanımı iken girişimciliğe başlayan ve iş yeri sahibi olan İlmiye Çiçek de katılımcılara tecrübelerini aktardı.

GENÇ GİRİŞİMCİLERE ÇOK ÖNEMLİ DESTEKLER SUNULUYOR

Katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, konuşmasında dünyanın önde gelen ekonomilerinin genç girişimcilere çok önemli destekler sunduğunu hatırlatırken, “Girişimcilik, bir iş fikrini risk alarak hayata geçirmektedir… Çocukluğumuzdan bu yana her sokak başında simit satıldığını hepimiz görürüz. Ancak bir girişimci o simidi alır dünya markası yapar. ABD’ye gittiğinizde de onu görürsünüz. Ben gördüm, bir Türk vatandaşı olarak iftihar ettim. Bunun gibi sayısız örnekler vermek mümkün… Türkiye ekonomisi açısından da girişimcilik ve yenilikçilik büyük önem arz ediyor. Ülkemiz genç bir nüfusa, Türk insanı doğuştan gelen girişimci bir ruha sahip, bu fırsatı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘Girişimciler için Alternatif Finansman Kaynakları’ konulu panelin moderatörlüğünü KTÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu gerçekleştirdi. Kalaycıoğlu’nun, “Herkesin işinin olduğu ve çok zengin olan bir Trabzon hayaliyle yaşıyorum” diyerek başlattığı panelde; KOSGEB Trabzon İl Müdürü Dr. Mehmet Turhal, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Destek Ekibi’nden Proje Uzmanı Bilge Sezer Kayaoğlu, İŞKUR İl Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Zeynep Özkan, TKDK İl Koordinatörlüğü’nden Proje Başvuru Birim Amiri Murat Uzunali ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nden Nuray Kansız uzman oldukları alanlarında katılımcıları bilgilendirdi.

Panel, katılımcıların sorularının panelistler tarafından yanıtlanmasıyla son buldu. 

Editör: TE Bilisim