FESHANE’DE TRABZON RÜZGÂRI ESİYOR

Trabzon’un Fethinin 554. Yıldönümü Kutlamaları ve Trabzon Tanıtım Günleri Etkinlikleri İstanbul’da başladı. Açılış töreninde katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Trabzon, Türkiye’nin en yaşanılabilir şehri oldu. Hedefimiz Trabzon’u dünyanın en yaşanılabilir şehirlerinden biri yapmak. Bu doğrultu da programlarımızı yaptık, çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

İstanbul Feshane’de, Trabzon Dernekleri Federasyonu (TDF) tarafından düzenlenmekte olan Trabzon’un Fethinin 554. Yıldönümü Kutlamaları ve Trabzon Tanıtım Günleri bugün gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Demir, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, STÖ temsilcileri ve gurbetteki Trabzonluların hazır bulunduğu açılış töreni, Eyüp Sultan Camii’nden Feshane’ye düzenlenen fetih yürüyüşü ile başladı. Temsili fetih yürüyüşünün sonunda üzerlerinde ‘şehitler ölmez vatan bölünmez’ yazılı olan bin adet siyah balon gökyüzüne bırakılarak terör bir kez daha lanetlendi.

Yürüyüş programının ardından Feshane’de düzenlenen törende katılımcılara seslenen Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Demir, Trabzon’un fethi ve kurtuluşunun yıldönümlerinde İstanbul’da bu etkinlikleri düzenlediklerini ifade ederken, “Şimdi bunu İstanbul dışına taşıyoruz. 17 Aralık’ta Antalya’da, Şubat ayında Bursa’da bu etkinlikleri düzenleyeceğiz ve 2016 yılında Belçika’da Ramazan etkinlikleri ile bu işi yurt dışına taşımış olacağız” dedi.

Açılış etkinliğinde Liselerarası Dünya Futbol Turnuvası’nda şampiyon olan Trabzon Erdoğdu Lisesi’nin kazandığı şampiyonluk kupası da görücüye çıktı. Burada katılımcılara seslenen futbol kaptanı Yusuf Yazıcı, “Burada Trabzon’un ne kadar büyük bir kent olduğunu bir kez daha anladım. İyi ki Trabzon’da doğmuşum” ifadelerini kullandı.

Programda katılımcılara seslenen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ne kadar güzel bir kentiz ki Kurtuluş Savaşı’nda bu kentin evlatları en ön sıralarda yer aldı” dedi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Uzun da konuşmasında, bu tür etkinliklerin gurbetteki Trabzonlular için önemine dikkat çekti.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ise Feshane’de Trabzonluları ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

GURBETTEKİ TRABZONLULAR BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU’NU TEBRİK ETTİ

Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Feyzullah Yurtsever ise Trabzon’un, Türkiye’nin en yaşanılabilir şehri olduğunun yapılan araştırmalar neticesinde tespit edildiğini hatırlatırken, “Bizler gurbetteki Trabzonlular olarak bu başarıdan büyük gurur duyduk. Bu başarıyı elde eden başta Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu olmak üzere herkesi kutluyorum” ifadelerini kullandı.

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün de konuşmasında Kıbrıs’taki Karadenizlilerin ne Trabzon’u ne de Trabzonspor’u hiç unutmadıklarını ve unutmayacaklarını söyledi.

Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur da programda katılımcıları selamdı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu bu tür organizasyonları sonuna kadar desteklediklerini kaydetti. Sadece Trabzon’un değil Doğu Karadeniz’in tek kadın milletvekili olduğunu ifade eden Köseoğlu, “Trabzon için varız, Trabzon için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu da konuşmasında İstanbul’da yaşanan Trabzon birlikteliğinin diğer kentlere de örnek olduğunu kaydetti.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: HEDEFİMİZ DÜNYANIN EN YAŞANILABİLİR ŞEHİRLERİNDEN BİRİ OLMAK

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Tanıtım Günleri’nin açılış töreninde gurbetteki hemşerilerine seslendi. Konuşmasına Trabzon’un, Türkiye’nin en yaşanılabilir şehri olduğunu hatırlatarak başlayan Başkan Gümrükçüoğlu, “Hedefimiz Trabzon’u dünyanın en yaşanılabilir şehirlerinden biri yapmak. Bunun için çalışıyoruz. Bu doğrultu da programlarımızı yaptık, çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Trabzon’un genel karakterinin insan sevgisi olduğunu hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon halkı; tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak ilkesini kabul eden insanlarımızın hepsini burada sevgiyle saygıyla kucaklıyor” diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu konuşmasının sonunda Trabzon’da sürdürülen çalışmaları video gösterisi ile gurbetteki Trabzonlulara aktardı. Video izleyenlerden büyük beğeni aldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da programda hemşerileri ile buluştu. Konuşmasında Trabzon’un tarihten günümüze önemine dikkat çeken Soylu, Trabzon’un, Türkiye’nin en yaşanılabilir şehri olmasının tesadüf olmadığını ifade ederken, “Bu başarıyı çok uzun süre elimizde tutmak ve Trabzon’u çok daha ileri noktalara taşımak bizim görevimizdir” şeklinde konuştu.

Protokol üyeleri, konuşma programının ardından stantları gezerek katılımcılarla buluştu. Tarihi Feshane’de 3 Aralıkta başlayan etkinlikler 6 Aralık Pazar akşamına kadar devam edecek.

foto-galeri-icon-002.png

 

Editör: TE Bilisim