Fatih Tekke: Fenerbahçe'yi Her Yerde Yenebiliriz

Trabzonspor'un eski futbolcusu Fatih Tekke, kongre sürecindeki bordo mavili kulüpteki parçalanmaya dikkat çekerek, "Sorunları ortadan kaldıracak bir bütünlüğe ihtiyaç var" dedi. Tekke, Trabzonspor'un uzun zamandır Fenerbahçe'yi İstanbul'da mağlup edememesine ilişkin olarak, "Aslında orada galip geldik ama çıkamadık. Fenerbahçe'yi her yerde yenebiliriz. Son dönemde İstanbul'da talihsiz sonuçlarla karşı karşıya kalıyoruz. Kendim şahit oldum, bu dönemde Fenerbahçe'yi yendik" ifadesini kullandı.

Bordo-mavili takımda 2004-2005 sezonunda 31 golle gol kralı olan ve 2006-2007 sezonunda transfer olduğu Rusya'nın Zenit St. Pettersburg takımında UEFA Kupası şampiyonluğu sevincini yaşayan Fatih Tekke, Trabzonspor'un içinde bulunduğu durumu değerlendirdi.

Tekke, Trabzonspor'da kırılma dönemlerinden birini yaşandığını belirterek, "Trabzonspor'da olumlu bir tablo yok. Hem içeride hem dışarıda bir bütünlük değil, parçalanmışlık var. Sorunları ortadan kaldıracak bir bütünlüğe ihtiyaç var" dedi.

Trabzonspor'un dönem dönem böyle problemler yaşadığını vurgulayan Tekke, "Ancak büyük bir camiamız olduğundan taşın altına elini, hatta kafasını koyacak bir çok insan bulunmuştur, yine çıkacaktır. Düzelecektir ama kolay mı, hayır. Geçmişte bu tarz sorunlar olmuştur, hiç tahmin etmediğimiz anlarda sportif başarılar da gelmiştir. Trabzonspor büyük bir camia. Bunun üstesinden gelecektir" şeklinde konuştu.

"Trabzonspor yakın bir sezonda şampiyonluk yaşayabilir mi?" şeklindeki soru üzerine "Trabzonspor forması zaten ligde en kötü 4. oluyor" ifadesini kullanan Fatih Tekke, şöyle devam etti:

"Trabzonspor'un, camiasından dolayı, her dönem şampiyonluğa oynayan bir yapısı var. Son dönemlerde bu gerçekleşemedi, çünkü yarışmacı takımlarda teknik manada, kadro yapısı ve mali açıdan daha doğru planlamalar yapmak gerekiyor. En önemli tarafı bu işin sportif başarı tarafı. Eksiklikler, hatalar, yanlışlar çok yapıldı. Kolay bir kentimiz yok. Samimi, dürüst, işini iyi yapan, insanı seven bir yapımız var. Bunu da ağabeylerimiz, yöneticilerimiz, başkanlarımızın doğru yorumlayıp, okuyup buna göre yapılanma yapması ve sabretmeleri gerekiyor. Şampiyon birçok dönem olduk, olsak da verilmedi zaten. Bence önemli şey kimliğimizin şu an itibariyle zedeleniyor olması."

'FENERBAHÇE'Yİ HER YERDE YENEBİLİRİZ'

Fatih Tekke, Trabzonspor'un uzun zamandır Fenerbahçe'yi İstanbul'da mağlup edememesine ilişkin olarak da, şunları belirtti:

"Bunun hemen hemen yarısında aslında orada galip geldik ama galip çıkamadık. Bu oluyor maalesef. Geçmiş dönemde, benim yaşadığım dönemde de böyleydi. O dönemde özellikle bir iki maçı herkes hatırlıyor. Bu bize ilk defa yapılmıyor, sadece İstanbul'da yapılmıyor, bazen Trabzon'da, ülkenin her tarafında yapılıyor.

Avrupa'da yapacağımız başarı gerçek adaletin yüzünü gösterecektir. O yüzden bizim Fenerbahçe'yi yendiğimiz çok maç var. Onlardan aşağı kalan bir tarafımız yok. Fenerbahçe'yi her yerde yenebiliriz. Son dönemde İstanbul'da talihsiz sonuçlarla karşı karşıya kalıyoruz. Kendim şahit oldum, bu dönemde Fenerbahçe'yi yendik"

RUSYA İLE İLİŞKİLER

Fatih Tekke, son dönemde Rusya-Türkiye arasında yaşanan gerilimin spora da yansıması konusunda ise şunları söyledi:

"Spor aslında bütünleştirici, birleştiricidir. Bugün futbol bunları yaparken, siyaset dünyada bu işin daha üstünde, her şey onun hegemonyası altında, üzücü şeyler. İki ülke arasında sıkıntı oldu ama bunlar düzelecektir. Asıl problem şudur, biz de yurt dışında yaşadık. İlk gittiğimde o zamanlar oyuncu arkadaşlarımız şaka da olsa espriyle Müslüman olduğumuz için bize farklı şeyler söylüyordu. Dolayısıyla biz çok özel şeylere sahibiz. Bunu sevmeyenler, beğenmeyenler var olacaktır da ama futbolun bütünleştirici tarafı, siyasetin altında kalmıştır."

Fatih Tekke, altyapıya önem verilmesi gerektiğini de vurgulayarak, "Bizim alt yaş grupların hepsi başarılı, yetenekli ama biz şehir, hoca, camia olarak bu çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Onlara şans vermeliyiz. Bugün şans verdiğimiz, birçok şey verdiğimiz arkadaş var, onlardan önce kendi çocuklarımız bunu hak ediyor. Bunu böyle değerlendirmemiz lazım" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim