Faruk Çelik'ten ekmek zammına tepki

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ekmek zammı ile ilgili sitemde bulunarak "ne değişim oldu da yüzde 33 zam yaptınız" dedi.

Faruk Çelik ekmek zammına ilişkin çok sert konuştu.

"YA İZAH EDECEKLER YA DA FİYATLARI DÜŞÜRECEKLER"

Ekmeğe yapılan zamla ilgili ''Ne değişim oldu da yüzde 33 zam yaptınız ekmeğe?'' diye soran Bakan Çelik, ''Ya gelecek bize 'maliyetlerimizde şu şu artış oldu' diyecekler, bunu yapamıyorlarsa da fiyatı düşürecekler.'' diye rest çekti.

BÜTÜN KÂRLAR KONDUĞUNDA 61 KURUŞ OLUYOR

Ekmek fiyatı 1,25 lira. Bu yüksek bir fiyat. Biz maliyeti çıkardık. Ekmekte maliyet 48 kuruş, bütün karları koyduğunuzda 61 kuruş oluyor. Milimetrik bayi karı, asgari ücret artışı da içinde olmak üzere yaptığımız hesaptan çıkan ücret 61 kuruş.

NE DEĞİŞTİ DE YÜZDE 33 ZAM YAPTINIZ

Ya gelecek bize 'maliyetlerimizde şu şu artış oldu' diyecekler, bunu yapamıyorlarsa da fiyatı düşürecekler. Ekmek fiyatında zam için serbest piyasaya sığınmalarını kabul etmiyoruz. Girdilerde böyle bir zamma sebebiyet verecek bir artış olmamıştır.

İŞLETME EKSİĞİNİ EKMEK FİYATINDAN ÇIKARAMAZLAR

Kendi işletme eksikliklerini milletin ekmeği ile oynayarak gideremezler. Bunun standardı bulunmalıdır. İşletme yanlışlarından doğan hataları da vatandaşın sırtına kimse yüklememelidir.

Editör: TE Bilisim