Yazın Mevsiminde Yetişen Domatesleri Kışa Hazırlık İçin Evde Kurutabilirsiniz. Kurutulmuş Domatesleri İse Kışın Afiyetle Sağlıklı Bir Şekilde Tüketebilirsiniz. Üstelik Evde Domates Kurutmak Oldukça Basit Bir İş… Domates Nasıl Kurutulur Sorusunu Sormaya Başladıysanız Sizin İçin Hazırlamış Olduğumuz İçeriklere Göz Atabilirsiniz.

Mevsiminde Yetişen Domatesleri Kışın Tüketmek İçin Yazdan Hazırlayıp Saklayabilirsiniz. Evde Domates Kurutmak, Diğer Sebzelere Göre Daha Zordur. Domates Kurutma İşlemini Evde Balkonunuzda Veya Güneş Gören Bir Yerde Yaptığınız Takdirde Oldukça Sağlıklı Bir Yöntem Denemiş Olacaksınız.

Bu Nedenle Domates Kurutma İşlemini Gerçekleştirmeniz Ve Kışın Bolca Tüketmeniz Sizi Çeşitli Hastalıklardan Koruyacak, Bağışıklık Sisteminizin Dengede Durmasına Yardımcı Olacaktır.

Domates Kurutma İşlemini Gerçekleştirebilmeniz İçin Sizlere İki Yöntemden Faydalanabilirsiniz. Bizde Sizlere Evde Domates Kurutma İşlemlerinde İki Etkili Yöntemden Bahsedeceğiz.

1.   Yöntem:  Fırında Domates Kurutma Yöntemi

2.   Yöntem Güneşte Domates Kurutma Yöntemi

Domatesi Kurutmak Diğer Sebzelere Göre Birazda Zorlayıcı Olabilir. Ancak Nemsiz Ve Kuru Bir Ortamda Domates Kurutma İşlemini Rahatça Gerçekleştirebilirsiniz. Aynı Zamanda Domatesleri Güneş Dışında Fırın Da Kurutabilirsiniz. Tabi Sizin İçin En Sağlıklı Olan Yöntem Güneşte Domates Kurutma Yöntemi Olacaktır.

İlk Olarak Güneşte Domates Kurutma Yönteminden Bahsedelim

Domates Nasıl Kurutulur?

Malzemeler

3 Kg Domates

1 Çay Bardağı Kaya Tuzu

Domates Kurutma İşlemi (Güneşte)

İlk Olarak Domateslerinizi Yıkayın Ve Sap Kısımlarını Kesin. Daha Sonra Domatesleri Bıçakla Dikine Doğru Kesin. Kesilen Domateslerin Etli Kısımlarını Tuzla Kaplayın. Bu Kısımların Tuzla Kaplı Olduğundan Emin Olun. Daha Sonra Tepsiye Yağlı Kâğıt Serin Ve Domatesleri Belli Aralıklarla Dizin. Güneş Alan Bir Yerde Kuruyana Kadar Bekletin. Geceleri Domatesleri Muhakkak Evin İçerisine Alın. Aksi Takdirde Kuruma İşlemi Uzayabilir. Ertesi Sabah Tekrar Güneşe Koyun Ve Arkalı Önlü Çevirerek Kurumasını Sağlayın.

1 Haftanın Sonunda Domatesleriniz Kurumuş Olacaktır.

Afiyet Olsun…

Domates Kurutma Yöntemlerinin Bir Diğeri De Irında Domates Kurutma Yöntemidir. Eğer Eviniz Güneş Almıyorsa Ve Domates Kurutmak İçin Müsait Değilse, Bu İşlemi Fırında Da Gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik Yapımı Da Oldukça Basit Ve Pratik…

İşte Fırında Domates Kurutma Yöntemi…

Malzemeler

2 Kg Domates

Domates Nasıl Kurutulur (Fırında)

Domates Kurutma İşlemini Fırında Da Gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik Bu Yöntemde Tuz Kullanmanıza Gerek Yok.

Ancak Sağlığınız Açısından En Faydalı Olan Yöntemin,  Güneşte Domates Kurutma Yöntemi Olduğunu Unutmayın.

Fırında Domates Kurutmak İçin İlk Olarak Domateslerinizi Yıkayın. Sap Kısımlarını Da Kestikten Sonra Dik Olarak Domateslerinizi Kesin. 60 Dereceye Ayarladığınız Fırında Yaklaşık 12 Saat Kadar Pişirin.  Her Saat Başı Kontrol Edip Kurumuş Olan Domatesleri Çıkartın.

Aynı Zamanda Fırında Domates Kurutma İşleminin Ekonomik Olmayacağını Da Baştan Söylemekte Yarar Var.

Domates Kurutma İşlemi Bittikten Sonra Sıra Geldi, Kuruyan Domatesleri Saklamaya. Kuruyan Domateslerinizi Kış Boyunca Muhafaza Etmeniz Biraz Zahmetli Gelebilir Ancak Zannettiğiniz Kadar Zor Değil.

Kuruyan Domatesler Nasıl Saklanır?

Dilerseniz Kuruttuğunuz Domatesleri Cam Kavanozlarda Saklayabilir, Dilerseniz De Temiz Bir Beze Sarıp Kış Boyunca Serin Bir Yerde Muhafaza Edebilirsiniz.

Domates Kurusu Deyip Geçmeyin. Domatesleri Kurutma İşlemini Gerçekleştirdikten Sonra Kenarda Bekletmeyin. Her Yemeğinizde Kullanmaya Ve Bol Bol Tüketmeye Özen Gösterin. Domates Kurusu Sağlık İçin Birçok Fayda Sağlar. İşte Domates Kurusunun Sağlığınıza Olan Çeşitli Faydaları…

Domates Kurusunun Faydaları…

Akciğer Ve Pankreas Kanseri

Domates Kurusunu Düzenli Bir Şekilde Tüketmenin Akciğer Ve Pankreas Kanserine Karşı Koruduğu Biliniyor.

Besin Değerleri İki Katına Çıkıyor

Güneşte Kurutulmuş Olan Domatesler Besin Değerlerini Koruyor, Hatta Besin Değerleri Kuruduğu Andan İtibaren İki Katına Çıkıyor.

Vitamin Kaynağı

A ,C, K, A, B1 Ve B2 Vitaminlerini Bolca Barındırıyor.

Prostat Ve Meme Kanserinden Koruyor

Aynı Zamanda Domates Kurusu Potasyum, Kalsiyum, Demir, Folat Ve Manganez İçeriyor Ve Prostat, Meme Ve Kolon Kanserlerine Karşı Koruyucu Likopen Ve Antioksidanlar Barındırıyor.

0-022.png1-015.png

Editör: TE Bilisim