Trabzon Esnaf Ve Sanatkârlar Odaları Birliği (Tesob) Başkanı Metin Kara, 2017 Yılının İlk 10 Ayında Esnaf Ve Sanatkâra, Kredi Kefalet Kooperatifi Kanalıyla Yaklaşık 26 Milyon 500 Bin Lira Kredi Kullandırdıklarını Söyledi.

TESOB Başkanı Metin Kara, Beraberinde Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Yöneticileriyle Birlikte Halkbank’ta Görevlerine Bir Süre Önce Başlayan Trabzon Bölge Koordinatörü Erdoğan Başıhoş Ve Trabzon Şube Müdürü Ömür Batur’u Ziyaret Etti. Başkan Kara, Başıhoş Ve Batur’a Görevlerinde Başarılar Dileyerek Açıklamalarda Bulundu.

TESOB Başkanı Metin Kara, Kuruluş Amaçlarının Esnaf Ve Sanatkâra Her Şart Altında Destekte Bulunmak Olduğunu Belirterek “2016 Yılında Özellikle 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi Sonrasında Piyasalardaki Durgunluğu Yok Etmek İçin Hükümetimiz Önemli Kararlar Almıştı. 2017 Yılında Da Esnaf Ve Sanatkârlarımıza Yönelik Yeni Olanaklar Getirildi.

Özellikle Geçtiğimiz Günlerde Başbakanımız Binali Yıldırım Tarafından Açıklanan Yeni Kredi Fırsatları, İşini Büyütmek İsteyen, Yeni İşyeri Açmak İsteyen Esnaf Ve Sanatkârlarımıza Büyük Kolaylık Sağlayacaktır” Diye Konuştu.

ero.jpgTESOB Başkanı Metin Kara, İşletme Kredisi Limitinin 150 Bin Liradan 200 Bin Liraya Yükseltildiğini De Belirterek Şunları Söyledi: “Trabzon 4’üncü Grupta Bulunduğu İçin Kredi Kefalet Kooperatifi Kanalıyla Verdiğimiz Kredilerin Üst Limiti 150 Bin Lira Olarak Belirlenmiştir. Yani Trabzon’daki Esnaf Ve Sanatkârlarımız 150 Bin Lira Üst Limitli Kredi Alabileceklerdir. Bu Krediler Biliyorsunuz Piyasa Faizi Değil, Hazine’nin Daha Uygun Oranlı Faizleriyle Veriliyor. Trabzon’da 25 Ekim Tarihi İtibarıyla 2017 Yılı İçinde Esnaf Ve Sanatkârımıza Verilen Kredi Miktarı 26 Milyon 412 Bin Liraya Ulaştı. Ayrıca 62 Milyon Liralık Toplam Plasman Limitimiz Var.” 

Başkan Metin Kara, Yine Başbakan Binali Yıldırım Tarafından Açıklanan Yeni Bir Kredi Fırsatına Da Değinerek Sözlerini Şöyle Sürdürdü: “Yatırım Kredilerinin Amacı Esnaf Ve Sanatkârımızı Özellikle Kira Derdinden Kurtarmaya Yöneliktir. Bulunduğu İşyerini Almak Veya Taşıt Edinmek İsteyen Esnaf Ve Sanatkârlarımıza 500 Bin Lira Limitli Yine Uygun Oranlarda Faizli Kredi İmkânı Sunulmaktadır. En Az 1 Yıl Vergi Mükellefi Olma Şartının Arandığı Bu Kredilerde, İşyeri İçin 120 Ay, Taşıt İçin 60 Ay Vade Uygulanacaktır.” 

TESOB Başkanı Metin Kara, Yeni Düşük Faizli Kredi Fırsatları Ve İşletme Kredisi Sınırının Yükseltilmesiyle İlgili Olarak Hükümete Teşekkür Ederek, “Bugüne Kadar Esnaf Ve Sanatkârımıza Faydası Dokunan Birçok Önemli Karara İmza Atan Hükümetimiz, Yine Olumlu Bir Karar Almıştır. İşini Büyütmek İsteyen, Yeni İş Yeri Açmak İsteyen Esnaf Ve Sanatkârımıza Yeni Kredi İmkânları Büyük Kolaylık Sağlayacaktır” Diye Konuştu.

1-246.png

 

 

Editör: TE Bilisim