"Eskimeyen dostlar"dan Akçaabat'a anlamlı destek

Trabzon Akçaabat Lisesi'nden mezun olan ve yaklaşık 30 yıl sonra sosyal medya üzerinden bir araya gelen 'Eskimeyen Dostlar Akçaabat Grubu', ilçedeki tarihi bir ilkokula kütüphane...

Trabzon Akçaabat Lisesi'nden mezun olan ve yaklaşık 30 yıl sonra sosyal medya üzerinden bir araya gelen "Eskimeyen Dostlar Akçaabat Grubu", ilçedeki tarihi bir ilkokula kütüphane kurdu.

Grup yöneticisi Vefa Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Eskimeyen Dostlar Akçaabat Grubu"nun, 1988-1991 yılları arasında Akçaabat Lisesi’nde eğitim gören kişiler tarafından bir yıl önce sosyal medya yardımıyla kurulduğunu söyledi.

Lise yıllarında aynı sıralarda okumuş ancak daha sonra iletişimi kopmuş yaklaşık 200 arkadaşın, sosyal medyayı kullanarak yeniden iletişime geçtiğini anlatan Yılmaz, "Lise döneminde kurduğumuz ve daha sonra araya zamanla mesafe giren vefalı ilişkilerimizi tekrar sağladık. Sonra sosyal medya üzerinden konuşmaya, zaman zaman da çeşitli vesilelerle bir araya gelmeye başladık. Hatta bu vefa dolu yılların anısına buluşmalarımıza eşlerimiz ve çocuklarımız da eşlik etmeye başladı" diye konuştu.

Yıllar sonra yeniden tesis edilen birliktelikten yola çıkarak, 'Akçaabat ilçesi için ne yapılabilir' diye düşündüklerini anlatan Yılmaz, ilçenin tarihi ilkokuluna kütüphane yaptırmaya karar verdiklerini söyledi.

Yılmaz, şöyle devam etti:

5-(2).jpg

"Bu bulaşmalar ve istişareler sonucu ilçemize kütüphane açmayı kararlaştırdık. Akçaabat'taki tarihi öneme sahip Fevzi Paşa İlkokulu Müdürü Alaattin Durna ile görüştük. Müdürümüz sağ olsun talebimizi olumlu karşılayarak okulda kütüphane için bir oda ayırdı. Dönem arkadaşlarımızla kendi aramızda topladığımız paralarla da odanın düzenlemesini ve raflarını yaptırdık. Grupta ve internet üzerinden hazırladığımız özel sayfalarımızda yaptığımız duyurularla kitap ve kitap alınması için para toplamaya da başladık. Sağ olsun birçok duyarlı yayınevi ile bazı kurumlar bize katkı sundu. Gönderilen bazı kitaplar, grubumuzun Trabzon ayağındaki arkadaşlarımız tarafından tasnif edilerek okula teslim edildi. Bunun dışında gelen yardımlarla alınacak kitapları da özenle seçtik. Halen kitap eksiğimizi tamamlamaya çalışıyoruz, gelen destek artarsa birden fazla okula kütüphane yaptırmayı da hedefliyoruz inşallah."

- "Genç nesle örnek olmak istedik"

Grup sözcüsü Pınar Karadağ ise yılların eskimeyen dostluklarının anısına sosyal sorumluluk projesi başlattıklarını ve grupta yer alan yaklaşık 200 eski öğrencinin bu kararı memnuniyetle karşıladığını söyledi.

İnsanların sosyal medya üzerinden sadece beğeni ya da duyuru yapmasının yardım anlamına gelmediğini dile getiren Karadağ, şunları kaydetti:

"Bizler gerçekten lise yıllarında tanışan ve bunu hayatımızın her dönemine taşımaya gayret eden vefalı eski dostlar olarak ilçemize faydalı olabiliriz konusunu tartışmaya başladık. Sonra somut anlamda 'doğduğumuz, büyüdüğümüz ilçemizin özellikle yeni yetişen gençlerine nasıl katkı sağlayabiliriz, onların gelişimine nasıl yardımda bulunabiliriz' dedik. Sonra grubumuzdaki ortak akıl sonucu bu anlamlı proje çıktı ortaya. Herkes elinden gelen yardımı yapmaya hatta sık sık Akçaabat'a gidip gelmeye başladık. İlçemizde yetişen genç nesle de örnek olmak istedik. Kitap seçimi konusunda da grubumuzda bir denetim komisyonu kurduk. Bu sayede hangi kitapların yararlı olacağını ve hangilerinin daha faydalı olacağı konusunda bağışlanan kitapların denetimini yaptık. Umarım bizim bu projemiz diğer eskimeyen arkadaş ve dostlara da örnek olur. Bizlere projede katkı sağlayan tüm yayınevi ve kuruluşlara müteşekkiriz."

Proje için toplanan kitaplar, daha sonra bir kargo firmasına teslim edilerek, Akçaabat'a gönderildi.

MUTLU BOZDAĞ 

5-(1).jpg5-(3).jpg5-(4).jpg

Editör: TE Bilisim