Erdoğan, ‘Müjde’yi Açıkladı: 320 Milyar Metreküp Doğalgaz Bulundu

Cumhurbaşkanı Ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Beklenen 'Müjde'yi Açıkladı. Erdoğan "Türkiye Tarihin En Büyük Doğalgaz Keşfini Karadeniz'de Gerçekleştirdi. 320 Milyar Metreküp Doğalgaz Rezervi Bulundu. Hedefimiz 2023 Yılında Karadeniz Gazını Milletimizin Kullanımına Sunmaktır" Dedi.

Cumhurbaşkanı Ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merakla Beklenen Müjdeyi Açıkladı. İşte Erdoğan’ın ‘Müjde’ Açıklaması:

* Aziz Milletim Sizleri En Kalbi Duygularımla Selamlıyorum. Enerji, Kalkınmanın Temel Unsuru Olmasının Yanında Milli Bağımsızlık Tesisinde Büyük Öneme Sahip.

* Enerji Sahaları İçin Milyonlarca İnsanın Canının Hiçe Sayıldığı Bir Düzen Kurulmuştur. Suriye’de Son Yıllarda Yaşananları Düşünün. Biz Mağdur Ve Mazlumların Yanına Giderken, Birileri Doğrudan Petrol Tesislerine Yönelmiştir. Aynısı İle Libya’da Da Karşılaştık.

* Biz Libyalı Kardeşlerimizin Yardmına Koşarken, Birileri Petrol Tesislerine Koşuvermiştir. Biz İnsanlığımızı Yitirmedik, Hep Önce Kardeşlik, İnsanlık, Dostluk, Hak, Hukuk Ve Adalet Dedik. İnsanlık Bizde, Petrol Onlarda Kalsın Dedik. Rabbim, Bize Görülmemiş Büyüklükte Bir Kapı Açtı.

‘MÜJDE’Yİ AÇIKLADI

* Şimdi Müjdemi Paylaşmak İstiyorum. Türkiye Tarihinin En Büyük Doğal Gaz Keşfini Karadeniz’de Gerçekleştirdi. Fatih Sondaj Gemimiz 20 Temmuz 2020’de Tuna-1’de Başladığı Çalışmasında 320 Milyar Metreküp Doğal Gaz Rezervi Keşfetmiş Durumda.

* Kendisini Boğaz’dan Uğurladığım Günü Hatırlıyorum. Hamdolsun Neticeye De, Keşfe De Ulaştık. Fatih Sondaj Gemimiz İsmine Yakışır Şekilde Hepimizi Gururlandırdı. Daha Önce Tuna-1 Olarak Adlandırılan Sakarya Arama Alanında Tüm Çalışmalar Tamamlandı.

TUNA-1’DE BULUNDU

* Aynı Bölgede Yeni Doğal Gaz Keşiflerinin Muhtemel Olduğu Görülüyor. Çok Daha Zengin Kaynağın Bir Parçasıdır. Yıllaca Enerjide Maddi Ve Manevi Sıkıntılar Çekmiş Bir Ülke Olarak Geleceğe Daha Güvenle Bakacağımıza İnanıyorum. Şimdi Tespit Kuyuları Açacağız. İnşaat Ve Yapı İşlerine Geçeceğiz.

TARİH VERDİ: 2023

* Şimdi Hedefi Veriyorum, 2023’te Milletimizin Kullanımına Karadeniz Gazını Sunmaktır. Fatih Ve Yavuz Gemilerimiz Vasıtası İle Akdeniz Ve Karadeniz’de 9 Sondaj Kuyusu Çalışması Yaptık. Benzer Müjdeyi Akdeniz’den De Bekliyoruz.

* Bakımda Olan Kanuni’nin De Faaliyete Girmesi İle Akdeniz’deki Çalışmalara Hız Vereceğiz. Her Arayan Bulamaz, Ama Bulanlar Arayanlardır. Sakarya Gaz Sahası İle Bismillah Dedik. Allah’ın İzni İle Devamı Da Gelecektir.

ENERJİ SORUNU

* Ülkemizin Enerji Sorununu Çözmekte Kararlıyız. Yerli Ve Yenilenebilir Kaynaklara Verdiğimiz Önem Sayesinde İlerleme Göstersek De, Hala Bu Alanda İthalatçı Pozisyonundayız.

* Cari Açığın Sebebi De Bu Değil Mi? İhracatçı Olana Kadar Bize Durmak Yok. Her Kaynağın Diğerinin Tamamlayıcısı Olduğunu Unutmadan Her Alanda Varlığımızı Göstermeye Kararlıyız. Türkiye Artık Kendi Ayakları Üzerinde Durabilecek Güce Ve Kaynağa Sahiptir.

SAHADA VE MASADA

* Yunanistan Başta Olmak Üzere Bu Meselede Karşımıza Dikilenlerin Hepsi Haklı Olduğumuzu Biliyor. AB, Yunanistan’ı Kışkırtıp Üzerimize Salarken, Birliği Yıprattığını Görmelidir. Ortada Dolaşan Ve Hiçbir Geçerliliği Olmayan Haritaların En Büyük Zararı AB’ye Vereceği Unutulmamalıdır.

* Türkiye’den Sahada Da, Masada Da Cevaplarını Alacaklardır. Artık Önümüzde Çok Daha Aydınlık Bir Yol Olduğuna İnanıyoruz. Gelecek Nesillere Önemli Bir Miras Bırakacağız. Gece Gündüz Çalışmaya Devam Edeceğiz. Rabbim Yolumuzu Ve Bahtımızı Açık Etsin.

FATİH’E BAĞLANILDI

Erdoğan, Fatih Sondaj Gemisinde Bulunan Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Ve Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e Videokonferansla Bağlandı. Bakan Dönmez Gazın Kalitesinin İyi Olduğunu Açıkladı.

Dönmez Süreci Şöyle Anlattı:

* İnşallah İlk 10 Sondajda Bir Keşif Yakalayalım. Bugün Burası Dokuzuncu Derin Deniz Sondajımız. Rabbimize Hamd Ediyorum, Bizi Bu Güzel Keşifle Buluşturdu. Bu Bölgedeki Sismik Çalışmalara 14 Ay Önce Batı Karadeniz Sakarya Gaz Sahası Bölgesinde Başladık.

* 2 Bin Kilometrelik Alanın Adeta Röntgen Filmini Çektik. İki Tane Önemli Gaz Kaynağı Adını Verdiğimiz Rezervi Kestik. Gazla Buluştuk, Sondaja Bir Hafta 10 Gün Ara Verdik. Sürekli Testleri Yapıldı.

İKİ KATMAN DAHA VAR

* Detaylı Çalışmalardan Sonra, Sizin De Biraz Önce Açıkladığı Gibi Gaz Miktarını, Rezerv Miktarını Tespit Ettiler. Burada İşlemimiz Henüz Bitmedi. Yaklaşık 1000 Metrelik Daha Derine İneceğiz.

* Sismik Veriler Bize Aşağıda İki Katmanın Daha Olduğunu, Dolayısıyla Kuvvetle Muhtemel İnşallah Oralarda Da Gaz Kaynağına Ulaşacağımızı Gösteriyor. Yine Bu Bölgede, İnşallah En Kısa Süre İçerisinde Yeni Tespit Kuyularını Açacağız.

* Sizin De Bize Koymuş Olduğunuz Hedef İnşallah Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılında Vatandaşımızla Kendi Gazımızı Buluşturacağız.

OLASI TAHMİNLER NEYDİ?

Açıklanacak Müjde İçin Birçok Tahmin Yapılırken En Çok Dillendirilenler Türkiye'nin Karadeniz Ya Da Akdeniz'de Gaz Veya Petrol Bulduğu Oldu. Tahminler Arasında Altın Madeni Veya Corona Virüsü Aşısının Bulunduğu İddiaları Da Yer Aldı.

En Güçlü Tahmin İse Karadeniz'de Doğal Gaz Bulunması Oldu. Reuters Da Türk Kaynaklara Dayandırarak Karadeniz'de Doğal Gaz Keşfedildiğini Ve Bu Keşfin 20 Yıl Boyunca Türkiye'nin Enerjisini Karşılayabileceğini İddia Etti.

ÖNCESİNDE NELER YAŞANDI?

Açıklama Öncesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan Peş Peşe Paylaşımlar Geldi.

OKTAY: YENİ SAYFA AÇILIYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter’daki Hesabından Şu Paylaşımı Yaptı:

* Müjdeler Olsun, Bugün Büyük Türkiye İçin Önemli Bir Gün. Bir Rüya Gerçek Oluyor.

* Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Liderliğinde Ülkemizde Hamdolsun Yeni Bir Sayfa Daha Açılıyor.

ALBAYRAK: MÜJDELER OLSUN

Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ‘Müjdeler Olsun’ Etiketi İle Yaptığı Paylaşımda, “Surda Bir Gedik Açtık Mukaddes Mi Mukaddes, Ey Kahpe Rüzgar Artık Ne Yandan Esersen Es” İfadelerini Kullandı.

Albayrak Yaptığı İkinci Paylaşımda İse Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’le Bir Fotoğrafını Paylaşması Dikkat Çekti. Albayrak “Haydi Bismillah…” Notunu Düştü.

KALIN: MÜJDEYE 2 SAAT KALA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter Hesabından, ‘Müjdeye 2 Saat Kala’ Notuyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fotoğrafını Paylaştı.

ALTUN’DAN TELEFONLU PAYLAŞIM

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Telefonla Görüşürken Çekilen Fotoğrafını Paylaşarak, “Memleketimiz İçin, Gelecek Nesiller İçin Duyguda Biriz, Sevinçte Biriz, Hüzünde Biriz. Bugün Bir Müjdemiz Var. Heyecanda Biriz” Açıklamasında Bulundu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan “Cuma Günü Milletimize Bir Müjdeyi Vermekle Karşı Karşıya Olacağımızı Tahmin Ediyor Ve Buna İnanıyorum. Bu Müjdenin Biz De Hayalleri Rüyası İçerisindeyiz… Bu Müjdeyi Tüm Milletimize Vermek Suretiyle Türkiye’de Yeni Bir Dönemin Açılacağına Da Şimdiden İnanıyorum” İfadelerini Kullanmıştı.

b-627.jpg

Editör: TE Bilisim