Erdoğan Bayraktar, Halkalı ‘da Teknoloji Meslek Lisesi Açtı

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Eski Bakanı Dr. Erdoğan Bayraktar, İstanbul Teknik Üniversitesi İle Protokol Yapıp, Bu Üniversitenin De Destekleri İle Halkalı ‘da İlk Uygulamalı Teknoloji Meslek Lisesi'ni Eğitime Açtı.

Dünya Dijital Çağı Yaşarken Türkiye'nin Bunun Gerisinde Kalmaması Fikrinden Yola Çıkan Dr. Erdoğan Bayraktar, Vatanımızın da Teknolojide Atılım Yapması İçin Sadece Bu Konuya Odaklı, Uygulamalı Eğitim Veren Teknik Liselere İhtiyacı Olduğunu Belirterek, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İle Protokol Yapıp Bu Güzide İlim Yuvamızın Da Desteklerini Alarak Öğrenci Kabulüne Başladı.

erdogan-baktar.jpg

TEKNOLOJİ EĞİTİMİ VEREN 7 TEKNİK LİSE

Bayraktar, VTK Vatan Teknoloji Adıyla 4'ü İstanbul'da, Diğer 3'ü Ankara, Kocaeli Ve Bursa'da Olmak Üzere Toplam Toplam 7 Teknik Okul Açmayı Planladıklarını Aktardı. Zincirin İlk Halkası İse 2019-2020 Eğitim-Öğretim Döneminde Faaliyete Başlayacak Olan VTK Vatanda Teknoloji Koleji Atakent Kampüsü. Teknoloji Eğitimleri Şimdilik 5 Alanda Veriliyor; Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojileri, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Ve Yenilebilir Enerji Teknolojileri.

UYGULAMALI EĞİTİM

VTK Vatan Teknoloji Koleji'nde Eğitimler 10. Sınıftan İtibaren Uygulamalı Yapılıyor. Sınıflar 20-24 Kişilik. Teorik Dersler Atölye Ve Laboratuvar Çalışmalarıyla Destekleniyor. Okul Ve Sanayi İşbirlikleri İle İş Dünyasının Deneyimleri Öğrencilerle Paylaşılıyor. Öğrenen Ve Üreten Öğrencileri Yetiştirileceği VTK Vatan Koleji'nde Öğrenciler 'Aranan Elemanlar' Olarak Mezun Olacaklar.

vt.jpg

TÜM ÖĞRENCİLER MÜHENDİSLİĞİE DE HAZIRLANIYOR

VTK Vatan Teknoloji'nde Teknoloji Temalı Eğitimin Yayında Mühendislik Fakültelerinde Hazırlık İçin De Özel Bir Eğitim Veriliyor. Amaç; Mühendislik Eğitimi Almak İsteyen Öğrencilere Destek Olmak. Hali Hazırda Teknik Okulları Bitiren Öğrencilere Aldığı Eğitime Paralel Bir Üniversite Bölümü Seçtiğinde Ek Puanlar Veriliyor. Örneğin Endüstriyel Otomasyon Tekonolojileri Alanını Bitiren Öğrenci, Gelen Ek Puan İle Mekatronik Mühendisliği'ne Kolayca Geçebiliyor. Yani Mezun Öğrenci Dilerse Teknisyen Olarak Profesyonel Hayata Atılabilecek Ya Da Kendi İşini Kurabilecek, Dilerse De Öğrenim Hayatına Devam Edip Mühendislik Yolunda İlerleyebilecek.

BİR SONRAKİ HEDEF TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ

VTK Vatan Teknoloji Koleji İle 2019-2020 Eğitim-Öğretim Hayatına Başlayacaklarını Belirten Bayraktar, 4 Sene Sonra Da Bir Teknoloji Üniversitesi Kuracaklarının Müjdesini Verdi. Böylece İlk Mezunlarından Başlayarak Tüm Mezunlarının Yüksek Öğretimlerini De Dilerse VTÜ Vatan Teknoloji Üniversitesi İle Tamamlayabilmesi Sağlanacak.

ayder-turizm-logo-koksal-071-362.png

Editör: TE Bilisim