8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla CHP Akçaabat İlçe Kadın Kolları Tarafından İlçe Parti Binasında Gerçekleştirilen Programda Bir Konuşma Yapan Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı, KESK Trabzon Şubeler Platform Sözcüsü Engin Duru Şunları Söyledi.

Trabzon Eğitim Sen Şube Olarak Biz Kadın Dayanışmasına Çok Önem Veren Bir Sendika Kuruluşuyuz. Yıllardan Beri Kadın Emeğinin Sömürüldüğü Noktasında Kadın Emekcileride Dayanışma İçerisinde Mücadelemizi Sürdürürken Ülkemizdeki Kadınların İçinde Bulunmuş Olduğu Koşulların Ne Kadar Zorluklar Kapsadığını Bu Bağlamda Kadınların Mücadelesinin Erkeğiyle Eşit Olma Ötesinde Bir Yurttaş Olarak En Üst Düzeyde İfade Etmesi Biçiminde Sürekli Desteğimizi Sürdürüyoruz.

Zaten Trabzon KESK İçerisinde Kadın Platformumuz Var. Bütün Kadın Mücadelesinde O Platform Trabzon Genelinde Aktif Bir Mücadele Sürdürüyor. Dolayısıyla KESK Kadın Platformundaki Arkadaşlarımızın da, Trabzon KESK Şubeler Platformunda, Trabzon Eğitim Sen Şubesininde Selamlarını Getirdim. Hepinize Selamları Dayanışma Dileklerini Getirdim.

Cumhuriyetin İlk Yıllarında Kadınlarımızın Kazanımları Cumhuriyet Devrimleriyle Başladığında Kadının Ne Kadar Saygın, Ne Kadar Özgürlük Mücadele Özlemiyle Ve Ulusal Kurtuluş Savaşında Vermiş Olduğu Erkeğiyle Beraber Dayanışma Sürecinde Hem de Daha Sonra Türk Medeni Kanunuyla Elde Ettiği Haklar Bakımından Ve Avrupa Ülkelerinin Bir Çoğundan Önce Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Önderliğinde Kadınlara Sağlanan Haklar Süresince Türk Kadını Ayağa Kalktı Özgürlüğünü, Mücadelesini Ortaya Koydu. Bugün ki Koşullarda Yaşadığımız Süreçte Kadınlarımıza Yönelik Çeşitli Baskıları Kadınlar Olarak Hep Birlikte Yaşıyorsunuz. Kadına Şiddet, Kadına Yönelik İstismar, Kadına Yönelik Tecavüz, Son Yıllarda Alabildiğine Arttı. Dolayısıyla Kadınlarımızın Bu Dönemde Çok Daha Dayanışmacı Bir Mücadele Anlayışıyla Hep Birlikte Ayağa Kalma Gerektiğini Düşünüyoruz.

Ayrıca Eğitim Sen – KESK Bakış Açımız Olarak Türkiye’yi Kadınların Kurtaracağına İnanıyoruz. Devrim Yapılacaksa Bunu Türkiye’de Türk Kadınları Yapacaktır. Onların Mücadelesi Bizim Erkeklerin Mücadelesinin Önünü Açacaktır. Kadın Olmadan Devrim Olmaz, Kadın Olmadan Özgürlük Olmaz.

Tüm Kadınlarımızın Türkiye’de Eşitlik, Özgürlük Adalet Ve Barış Mücadelesine En Güçlü Katkılarını Sunacak Erkeğiyle Eşit Omuz Omuza Türkiye’nin Aydınlık Mücadelesine Hep Birlikte Katkıda Bulunacağız.

Tekrar Dünya Emekçi Kadınlar Gününüzü Kutluyorum

Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı, KESK Trabzon Şubeler Platform Sözcüsü

Engin Duru

dsc_0167.jpg670-244.gif123456---kopya-20180308214641.png

 

Editör: TE Bilisim