Trabzon'da Engellilere 200 Tane Baston Dağıtıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilere 200 adet baston dağıtıldı.

3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Trabzon Vali yardımcısı Necmettin Yalınalp, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Anadolu Tüm Engelliler Derneği Başkanı Hacı Kaya, eğitmenler ve engelliler katıldı.

Etkinlikle bir konuşma yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, hep birlikte engelleri kaldıracaklarını belirterek, “Engelleri birlikte aşmaya çalışıyoruz. Bütün engelli evlatlarımız kardeşlerimiz ve gençlerimiz ve yine hep beraber olduğumuz onlarla olduğumuz anneleri babaları ebeveynleri bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Ben sadece sizin gününüz demiyorum. Az önce zikrettiğim tüm paydaşlarla birlikte hepimizin günü. Çünkü Trabzon’umuz da bizim her zaman tekrar ettiğimiz bir sloganımız var. Asıl engelliler sizlerle birlikte anne baba ebeveynleriniz yerel yönetimdeki bizler kamu kurum ve kuruluşlarının sizleri her zaman kucaklayan yetkilileri ve görevlileri engelli okullarımızın hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan görevlileri öğretmenleri eğitmenleri ve bütün bir Trabzon bütün bir toplum olarak diyoruz ki biz hepimiz için söylüyoruz bunları bütün bu katılımcılar için asıl engelliler hep beraberken engellerini aşamayanlardır. Onun için siz bizlerle birlikte bu zikrettiğim topluluk ile birlikte inanıyorum ki hep beraber engellerimizi kaldıracağız” dedi.

Belediye otobüslerini engellerinin kullanımı için dizayn ettiklerini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Belediye bünyesinde yeni alınan 45 otobüsümüz engelli kardeşlerimizin rahatça binebileceği ve kullanabileceği bir şekilde dizayn ettik ve kaldırımlar başta olmak üzere rahat etmeniz için çalışmalar başlattık ve devam ettireceğiz. Hatta engelli kardeşlerimizin tümü hiçbir yardım almadan kullanabilir hale getirilmesi için çalışmalarımızı da istikrarlı ve programlı bir şekilde sürdürmekteyiz. Bütün bunların yanı sıra bizler yerel yönetim olarak engelli kardeşlerimizin meslek sahibi el becerisi ve bir takım kendi hayatlarınıza katkı sağlamak için ticaret dili eğitimi veya Özürlü Seçme Sınavına katılmak için kurslar düzenledik ve düzenlemeye de devam ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından, Vali yardımcısı Necmettin Yalınalp ve Başkan Gümrükçüoğlu tarafından engellilere baston dağıtımı gerçekleşti. Etkinlik kapsamında düzenlenen konserde engelliler şarkılar eşliğinden eğlendiler.

Editör: TE Bilisim