Engelli Öğrenciler İçin Kermes

Trabzon Ortahisar Zafer Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi tarafından ‘Engelliler Haftası’ etkinlikleri kapsamında kermes düzenlendi.

Sanat Sokağı’nda düzenlenen kermeste, Zafer Özel eğitim İş Uygulama Okulu öğrencileri tarafından el emeği ile hazırlanan ürünlerin yanı sıra okul aile birliği üyelerinin hazırladığı yemekler satışa sunuldu. Kermeste konuşan Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, engellilerin hiçbir zaman dışlanmaması gerektiğini ifade ederek “Türkiye’de son yıllarda engelliler için önemli çalışmalar ve projeler yürütüldü. Gerek kamuya ait kuruluşlarımızda engelli kardeşlerimizin bakımı ve rehabilitasyonları gerekse evlerde devletimizin sağladığı imkânlarla bakım imkânları gerçekten de engellilerimize yönelik çok büyük projeler olarak hayata geçti" dedi. Kaymakam Şirinoğlu, öğrencilerin hazırladığı ürünlerden Karadeniz’e has gemi ve balık anahtarlık satın alarak engelli öğrencilere destek oldu.

Zafer Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Müdürü Kemal Kocaman ise kermeste satılan ürünlerin gelirlerinin okul aile birliği hesabına yatırılacağını belirterek “Okulumuza bir katkı olması amacıyla bu kermesi düzenledik. 30 Öğrencinin emeği var. 27 Mayıs 2015 Çarşamba günü yine Sanat Sokağında ikinci kermesimizi düzenleyeceğiz. Tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

Okulda öğrencilerle birlikte yapılan çalışmaları sergilediklerini ifade eden El Sanatları Öğretmeni Ayşe Şirinoğlu ise “Amacımız hem öğrencilerimizin yaptığı ürünleri sergilemek, hem toplumsal farkındalık oluşturmak hem de bu sergiden maddi bir kazanç sağlayıp okula katkı sağlamaktır. Engelli çocuklarında bir şeyler yapabileceğini, çocukların bu işleri yaparak kendilerini bir anlamda mutlu hissettiklerini ve onlarında engellerine rağmen aslında birçok şeyi başarabileceklerini göstermektir” diye konuştu.

Açılışın ardından Zafer Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okul aile birliği üyeleri tarafından hazırlanan yiyecekler öğrenciler yararına satışa sunuldu.

Editör: TE Bilisim