Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği ve dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 93. yıl kutlamaları, Akçaabat kavaklı İlköğretim kurumlarının okul bahçesinde,Kavaklı beldesi belediye başkanı Halil İbrahim Dervişoğlu,Okul Müdürü Turan Atalar,çok sayıda veli ve öğrencilerin katıldığı programla festival havasında kutlandı.

Kavaklı ilköğretim kurumlarına ait okul bahçesinde gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 93. yıl kutlama programı öğretmenler,öğrenciler ve velilerin hep birlikte katıldığı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

IMG_3891Daha sonra kavaklı ilköğretim kurumları okul müdürü Turan Atalar günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.Atalar yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi.

IMG_3898"23 Nisan 1920 günü Cumhuriyet solunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde Bu tarihle başlayan Büyük değişim 29 Ekim 1923 ‘te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak,Türk Milletinin ufku açılmıştır, Büyük önderimiz Mustafa kemal Atatürk İlk meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 Gününü Ulusumuza çocuk bayramı olarak armağan etmiştir.Bir yönüyle de dünya içinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir ’’ dedi.

Okul müdürü Turan Atalar'ın konuşmasının ardından okul öğrencilerinden olup geçirmiş olduğu rahatsızlık sonucu tekerli sandalye ile hayatını sürdüren bedensel engelli öğrenci Sümeyye Akgün duygulanarak 23 Nisan şiirini gözyaşları içerisinde okudu.Şiirini okuduktan sonra annesi tarafından sahnenin arka tarafına alınan Sümeyye Akgün 23 Nisan programını annesi ile birlikte izlemeye devam etti.

IMG_4002Program kavaklı ilköğretim kurumları öğrencilerinin hazırlamış oldukları gösterilerle devam etti.kimi zaman güneşli kimi zaman soğuk hava içerisinde geçen program da en büyük alkışı öğrencilerin gösterilerinde yapmış oldukları Türk bayrağı idi.Ay ve yıldızdan oluşan Türk bayrağı gösterinin en anlamlı anı olarak görünürken program diğer öğrencilerin okumuş oldukları şiirler ve sergilemiş oldukları gösterilerle devam etti.

Akçaabat'ta,23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle okullar arası düzenlenen şiir, resim, kompozisyon ve gösteri dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Program sonunda ise kavaklı ilköğretim kurumları kız ve erkek horon ekiplerinin gösterileri izleyenleri büyüledi.Horonla coşan öğretmenler,öğrenciler ve veliler horon halkası kurarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 93.Yıl Dönümünü hep birlikte kutlamış oldular.

 NOT:KAVAKLI İLKÖĞRETİM KURUMLARI OKUL BAHÇESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI İLE İLGİLİ FOTOĞRAFLARI Köksal Ustaoğlu FACEBOOK SAYFASINDAN BAKABİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim