TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu:

En Öncelikli Konumuz Eğitimdir

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, "Bilgiyi üreten ve paylaşan, insanlığın yararına sunabilen genç nesiller, ülkelerin en büyük zenginliğidir” ifadesine yer veren Gümrükçüoğlu, eğitimin dünyayla her alanda yarışmak isteyen Türkiye'nin en öncelikli konusu olduğunun altını çizdi. 

Yeni nesillerin eşit şartlarda, tüm fırsatlardan ve teknolojik araçlardan yararlanarak yetiştirilmesinin büyük önem taşıdığını belirten Başkan Gümrükçüoğlu mesajında şunları kaydetti:

"Günümüzde esas olan ezbercilikten uzak, öğrencilerimizin ruhsal gelişimlerini temel alan, araştırmayı, sorgulamayı, eleştirel düşünceyi destekleyen, özgüvenli, sorumluluk sahibi ve sorunlara duyarlı nesiller yetiştirebilecek bir eğitim anlayışıdır. Temel amacımız; insan haklarına, her türlü düşünceye saygılı, demokratik değerleri özümsemiş, yeteneklerinin bilincinde, gelişmeye ve yeniliklere açık, bilginin gücüne inanan, Türkiye'nin modern dünyanın öncüleri arasındaki yerini almasına katkı sağlayacak bireyler yetiştirmektir.  

YAŞAM BOYU EĞİTİMİ BENİMSEMELİYİZ

Eğitimin her kademesinde standartların ve kalitenin yükselmesi, vatandaşlarımızın her yaşta eğitimin önemini kavraması ve yaşam boyu eğitimi benimsemesinin zorunlu olduğunu hatırlatmakta fayda görüyorum. Yurdumuzun her köşesinde fedakârca görev yapan öğretmenlerimize de bu vesileyle, bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.  

EĞİTİME KATKI VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman eğitim ve öğretime katkı sunmaya çalışıyoruz. Okullarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesi yanında kırtasiye ve giyecek yardımlarımızı sürdürüyoruz. Açtığımız ücretsiz dershanelerle öğrencilerimize ve ailelerimize katkı sağlıyoruz. Okullarımızdan gelen talepler doğrultusunda katkılarımızı bundan sonra da sürdüreceğimizi belirtmek isterim.  

EN BÜYÜK YATIRIM EĞİTİME YAPILANDIR

'Eğitime yapılan yatırım en büyük yatırımdır' anlayışı içerisinde 2015-2016 eğitim-öğretim yılına başlarken, çocuklarımızın ve gençlerimizin heyecan ve coşkularını yürekten paylaşıyor, değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına başarılar diliyor, selamlarımı ve sevgilerimi iletiyorum."

123456---kopya-20170917121322.png

 

Editör: TE Bilisim