Beyaz Eşyacıların Korkulu Rüyası Haline Gelen Dolandırıcı H.E(34) Giresun, Görele, Espiye İlçelerindeki Beyaz Eşyacıları Dolandırdıktan Sonra Vakfıkebir İlçesinde’de Bir Beyaz Eşyacı Dükkânını Dolandırarak Kayıplara Karıştı.

Edinilen Bilgilere Göre, Görele Nüfusuna Kayıtlı Azılı Dolandırıcı H.E(34)’nin Birçok Hırsızlık Ve Dolandırıcılık Suçlarından Sabıkası Olduğu Öğrenildi.

Kendisini Yeni Evli Olarak Tanıtan Ve İşyeri Sahiplerine Kimlik Fotokopilerini Dahi Vererek Güven Kazandıran Görele’li H.E(34) Aldığı Beyaz Eşyaları İkinci El Beyaz Eşya Satan İşyerlerine Satarak Kazanç Sağlıyor.

NASIL BİR TAKTİKLE BEYAZ EŞYA DÜKKÂNLARINI DOLANDIRIYOR?

Öncelikle, H.E(34)Dolandıracak Olduğu Beyaz Eşya Dükkânına Temiz Bakımlı Kıyafetlerini Giyinerek Gidiyor. Beyaz Eşya Dükkânında Alacak Olduğu Eşyaları Seçiyor, Daha Sonra İşyeri Sahibi İle Sıkı Pazarlık Yapıyor, Pazarlık Yaptıktan Sonra Yeni Evlendiğini Söyleyerek “Eşimi Arayıp Hesap Numaranıza Para Havale Yapsın” Diyor. İşyeri Sahibinden Banka Hesap Numarasını İstiyor Ve O Anda Eşini Arıyormuş Gibi Yaparak, Eşine”Yazdırmış Olduğum Hesap Numarasına Dediğim Miktarda Acele Havale Yap” Sonra Beyaz Eşya Dükkânından Aldığı Eşyaları Servis İle Birlikte Kiraladığı Eve Götürüyor. Servis Elemanları, Çamaşır Makinesi, Bulaşık Makinesi, Fırın, Buzdolabı, Televizyon Ve Bunun Gibi Eşyaları Kurmak İçin Gittikleri Evde Bir Anda Dolandırıcının Kendilerine”Benim Çok Acil İşim Çıktı Siz Şuanda Eşyaları Kurmayın Yarın Gelir Kurarsınız”Diyerek Servis Elamanlarına Bir Sonraki Güne Randevu Veriyor. Ayrıca Dolandırıcı Servis Elamanlarının Yanında İnandırıcı Olabilmesi İçin Beyaz Eşyaları Aldığı İşyerini Arayarak “Bana Verdiğiniz Banka Hesap Numaranıza Eşim Para Havale Yaparken Banka Yüksek Miktarda Havale Masrafı İstedi, Farklı Banka Hesap Numaranız Varsa Onu Verin Eşim Parayı O Hesap Numarasına Hemen Havale Yapsın”Diyen Dolandırıcı Bu Arada Zaman Kazanmak İçin Bankaların Kapatma Saatini Beklemeye Başlıyor Ve Tekrar Beyaz Eşyaları Aldığı Yeri Arayarak Paranız Hesap Numaranıza Havale Yapıldı Sabahleyin Paranızı Hesabınızdan Alabilirsiniz” Dedikten Sonra Servis Elemanları İle Birlikte Beyaz Eşyaları Getirdiği Yerden Eşyaları Kurmuş Olduğu Şebeke Elamanları İle Birlikte O Gecesi Kaçırarak Kayıplara Karışan H.E Birçok Beyaz Eşya Dükkânlarını Bu Takdikle Dolandırdı.

Edinilen Bilgilere Göre Dolandırıcının Bu Taktiklerle Birçok Beyaz Eşya Dükkânlarını Dolandırdığı Ve Kiraladığı Evler İse 1. Kattan Oluşuyor.

 

Editör: TE Bilisim