Türkiye'nin En Dinamik Piyasalarından Biri Olan Emlak Piyasası, Genellikle İvmeli Bir Çizgide İlerliyor. Bu Durumun Lokal Yansımaları İse Şehirden Şehre Değişiklik Gösterebiliyor. Geçen Yıllara Oranla Yükselişte Ve Düşüşte Olan Bazı Şehirler Değişmezken Listeye Yeni Şehirler De Eklenmeye Devam Ediyor.

Türkiye Genelinde Konut Satışları Düşüşte

Geçen Yıla Göre Yaklaşık % 4'lük Bir Düşüşe Sahip Olan Konut Satışları, Büyük Şehirler Dahil Olmak Üzere Ülke Genelinde Durgun Bir Seyir İzliyor. Türkiye'deki Toplam Konut Satışlarının % 19,2'sinin Gerçekleştiği İstanbul, Uzun Yıllardır Olduğu Gibi Yine Zirvedeki Yerini Koruyor. İstanbul'u, % 11 Oranıyla Ankara İzlerken, % 6,4'lük Oranıyla İzmir, Türkiye'de En Çok Konut Satılan 3. Şehir Olmayı Başarıyor.

İstanbul, Hem Yerli Hem Yabancı Yatırımcıyı Kendisine Çekerken Ankara Ve İzmir'de Ev Satın Alanların Büyük Bir Kısmını Yerli Yatırımcılar Oluşturuyor. Sıfır Konutların Satışlarında Yine İlk 3'te Yer Alan İstanbul, Ankara Ve İzmir, Aynı Sıralamayı 2. El Konutların Satışlarında Da Sürdürüyor.

Tüm Bu Şehirlerde Geçen Yıldan İtibaren En Düşük Konut Satışı Ocak Ayında Gerçekleşirken En Yüksek Satış Oranı İse Aralık Ayını Kapsıyor. Genel Olarak Tüm Şehirlerde Kış Ve İlkbahar Aylarında Yükselen Konut Satışları, Yaz Ve Sonbahar Aylarında Düşüşe Geçiyor.

İstanbul, Ankara Ve İzmir, Konut Satışlarındaki Artışlardan Dolayı İlk 3'e Girerken Bayburt, Ardahan Ve Hakkari İlleri Son 3'te Yer Alıyor. Konut Satışlarındaki Artışlarıyla Dikkat Çeken Diğer Yerler İse Çoğunlukla Ege Ve Akdeniz Bölgesi'nin Kıyı Kesimlerinde Bulunan Şehirlerden Oluşuyor.

Kategorize Edilemediği İçin Diğer Konut Satışları Olarak Adlandırılan Satışlarda Da Yine İstanbul, Ankara Ve İzmir Ön Plana Çıkarken Hakkari Son Sırada Yer Alıyor.

Yabancıların Gözdesi İstanbul

New York, Paris Ve Londra Gibi Diğer Dünya Şehirlerine Oranla Konut Fiyatlarının Çok Daha Düşük Olduğu İstanbul, Bu Yüzden Yerli Yatırımcı Kadar Uluslar Arası Yatırımcıların Da Dikkatini Çekiyor. Yabancı Yatırımcıların Türkiye'de En Az İstanbul Kadar İlgi Gösterdikleri Diğer Bir Şehir İse Antalya. Yabancılara Satılan Konut Oranı İle İstanbul'a En Çok Yaklaşan Şehir Olan Antalya'yı, Mersin, Aydın, Bursa Ve Muğla İzliyor. Türkiye'deki Şehirlere Yatırım Yapan Yabancıların Başında Irak Vatandaşları İle Beraber Rusya, Suudi Arabistan, Kuveyt Ve Afganistan Vatandaşları Da Bulunuyor.

Türkiye'deki Konut Satışlarında Hem Yerli Yatırımcılar Açısından Hem De Yabancı Yatırımcılar Açısından Hangi Şehirlerin Değer Kazandığını Öğrendiğinize Göre Www.Milliyetemlak.Com'a Girerek Binlerce İlan Arasından Beklentilerinize Uygun Olan Seçeneğe Birkaç Tıkla Ulaşabilirsiniz.

yesyeni-logo-final-147.png

Editör: TE Bilisim