Emeklilik Başvurusu Ne Zaman Ve Nasıl Yapılır? Emeklilik Başvurusu İçin Gerekli Evraklar Neler?

Kadın Ya Da Erkeklerin Emekliliğe Hak Kazanabilmesi İçin Bazı Şartları Yerine Getirmiş Olması Gereklidir. Gerekli Tüm Şartların Oluşması Durumunda Emekli Olmak İsteyenlerin, Emeklilik Başvurusu Ne Zaman Ve Nasıl Yapılır? Emeklilik Başvurusu İçin Gerekli Evraklar Neler? Hakkında Bilmesi Gerekenleri Haberimizde Bulabilirsiniz...

Emekli Olabilmek İçin 3 Temel Şart Bulunmaktadır. Bu Şartları Taşıyan Her Vatandaş Emekli Olabilmektedir. Bu Şartlar; Yaş, Prim Ve Sigortadır. Bu Şartları Sağlamış Olan Vatandaşın Sosyal Güvenlik Kurumuna Emeklilik Tahsis Ve Talep Formunu Doldurarak Başvuruda Bulunması Gerekmektedir. Peki Emeklilik Başvurusu Ne Zaman Ve Nasıl Yapılır? Emeklilik Başvurusunda Gerekli Evraklar Nelerdir? Hepsi Haberimizde…

EMEKLİLİK DİLEKÇESİ NE ZAMAN VERİLİR?

İlk Önce Emeklilik Dilekçesi Verirken Tam Ve Eksiksiz Olarak Emeklilik Koşullarını (Hizmet Yılı Ve Prim Gün Sayısı) Yerine Getirdiğinizden Emin Olun. Vereceğiniz Emeklilik Dilekçesini Tam Ve Eksiksiz Doldurun. Ve En Önemlisi De Emekli Maaşını Sizin Emekliliği Hak Ediş Tarihinizi Takip Eden Ay Başında Başlar. Daha Anlaşılır Olması Adına Bir Örnek Verelim. 25 Ağustos’ta Emekliliği Hak Eden Kişi 25 Ağustos Veya 26 Ağustos’ta Emeklilik İçin Başvuru Yapmayıp, 1 Eylül’de Başvuru Yaparsa Emekli Maaşını Bir Daha Ekim Ayında Yapar. Bu Nedenle Bu Konuya Özellikle Dikkat Ederek Emeklilik Başvurusunda Bulunmanız Israrla Önerilir. Dilekçe Bağlı Bulunduğunuz SGK’ya Verilmeli.

EMEKLİLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Emekli Olmak İçin Öncelikle Emeklilik Başvurusu İçin Gerekli Evrakların Hazırlanması Gerekmektedir. Emeklilik Başvurusu İçin Gerekli Evrakların Başında İse Emeklilik Tahsis Ve Talep Formu Gelmektedir. Eğer Ki Sosyal Güvenlik Kurumuna Bu Belgeyi Teslim Etmezseniz Emeklilik İşlemleriniz Başlamayacaktır.

Emeklilik Tahsis Ve Talep Formu Doldurulurken Bilgilerin Doğruluğundan Emin Olmalısınız. Bunun Dışında Emeklilik Başvurusunda Bulunmak İçin Gerekli Evraklar İse Bağlı Olunan Sosyal Güvenlik Dalına( 4A, 4B, 4C) Göre Değişiklik Gösteriyor. Emeklilik Başvurusunda Bulunmuş Olan Kişiler Başvurularının Sonucunu E Devlet Aracılığı İle Kontrol Edebilirler. Sonuçlar Genellikle En Az 15 Gün En Çok 3 Ay İçerisinde Açıklanmaktadır. E Devlet Kapısına Giriş Yaparak İlgili Hizmeti Seçmeniz Yeterlidir. Bu İşlem 4a, 4b Ve 4c İçin Farklı Yöntemlerle Yapılmaktadır. Emekli Aylık Bilgisi Hizmeti Üzerinden Sorgulamalarını Yapabilirler.

EMEKLİLİK BAŞVURUSU İÇİN İSTENEN EVRAKLAR 2018

SGK'ya Bağlı Olarak Çalışanların Emekli Olmak İstediğinde Gerekli Evraklar Şöyledir:

– Gelir Vergisi Muafiyet Belgesi

– İşten Ayrılış Belgesi

– Tahsis Talep Ve Beyan Taahhüt Belgesi (Emekliliğe Hak Kazandığınızı Gösteren Belgedir)

BAĞ-KUR'a Kayıtlı Emekli Olmak İsteyen Kişiler İçin Gerekli Belgeler Şunlardır:

– Kişiye Ait Tahsis Talep Belgesi

Emekli Sandığına Bağlı Kişiler İçin Emeklilik Başvurusunda Gerekli Belgeler:

– Fotoğraflı Ve Mühürlü Emeklilik Belgesi

– Üç Adet Vesikalık Fotoğraf

– Emekli Aylığını Ve Emeklilik İkramiyesini Hangi Bankadan Almak İstediğini Beyan Eden Bir Dilekçe

– Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Ve Nüfus Cüzdanının Fotokopisi

– Emekli Olmak İsteyen Erkekler İçin Askerliğini Tamamlamış Olduğuna Dair Terhis Belgesi Ayrıca Askerlik Borçlanması Yapıldı İse Bu Borçlanmayı Gösterir Belge İle Beraber Ödeme Belgesi.

– Memuriyete Başlama Tarihinde Mezun Olunan Okul İle Emekli Olmak İstediği Tarihte Mezun Olduğu Okulların Diploma Örnekleri. (Mutlaka Tasdikli Olacak)

– Şayet Sigortalı Bir Hizmeti Var İse Ve Bu Hizmetini Memuriyetteki Hizmeti İle Birleştirmiş İse Bunu Belgeleyen Bir Belge İle Beraber Kesenek Farkının Tahsil Edildiğini Gösteren Belge.

– Yerleşim Belgesi Ve Kuruma Ait Resmi Kimliği

Emeklilik İçin Gerekli Evrakları Tamamlayıp Sosyal Güvenlik Kurumu Dahilinde Çalışmakta Olduğunuz Ve Bağlı Bulunduğunuz Kurumunuza Emeklilik Başvurunuzu Yapabilirsiniz. İsterseniz E-Devlet Üzerinden De Bütün Bu İşlemleri Yapabilir Emeklilik Başvurunuzu Tamamlayabilirsiniz.

4.500 GÜN İLE ERKEKLERDE EMEKLİLİK

60 Yaşını Doldurmuş Olması , 25 Yıldan Beri Sigortalı Bulunması Ve En Az 4500 Gün Prim Ödemek Şartı İle Kısmı Emekli Olabileceklerdir.

670-737.gif123456---kopya-20180713140350.png

Editör: TE Bilisim