Ekrem İmamoğlu'ndan Kiracıları Sevindirecek Açıklama

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi'nde Bir Araya Geldiği Tapu Sorunu Olan Vatandaşlara Seslendi.

CHP'nin İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi'nde Bir Araya Geldiği Tapu Sorunu Olan Vatandaşlara Seslendi. Vatandaşlara Tapu Sorunlarını Çözeceği Yönünde Söz Veren İmamoğlu, 6 Maddelik Taahhütname İmzaladı.

HAK SAHİBİ VATANDAŞLARA TAPU SÖZÜ

İmamoğlu, ''Vatandaşların Elinde Tapu Tahsis Belgesi Varsa, Bu Anlamda Hak Elde Etmişse, İnsanları Hakkınızda Şüphe Etmeye Sevk Edecek Hiçbir Davranışta Bulunmayacağız. Mutlaka Hak Sahibi Vatandaşlara Tapusunu, Öncelikle Vermeyi De Size Söz Veriyorum. Planlama Yapılacak. Öncelikle İnsanlar Oyalanmayacak. Vatandaşın Kafası Karışmayacak. Bir Mahallede Plan Süreci Yıllar Yılı Oyalayarak İnsanları Ötekileştirerek Paylaşmadan İnsanlara Süreçle İlgili Bilgi Vermeden Yıllarını Yemeyeceğiz, Gelir Gelmez Plan Sürecini Hızlıca İlçemizle Beraber Dayanışma Halinde Çözeceğiz. İnsanların Plan Sorunu Kalmayacak'' Dedi.

İBB GARANTÖR OLACAK

''Farklı Kurumlarla Yapılan Sözleşmede Belediye Garantör Olacak Ve Vatandaş Asla Yalnız Bırakılmayacak'' Diyen İmamoğlu, ''Kentsel Dönüşüm Bir Çile Olmaktan Çıkacak, Kabul Olmaktan Çıkacak. Eğer O Bölgede Vatandaşın Beklentisini Karşıladıktan Sonra Rant Elde Ediliyorsa, O Bölgenin İnsanıyla O Bölgenin Çıkarları İçin Harcanması Konusuyla İlgili De Vatandaşımıza Söz Veriyorum. Kentsel Dönüşüm Sadece Bina Yapmak Değildir.

O Mahallenin Düzeninin Yitirmemesini, Komşulukların Dağılıp Gitmemesine De Dikkat Edilecek. İnsanların Yerinde Dönüşümle Yaşadıkları Yerde Mülk Sahibi Olmaları Sağlanacak. Yani Sürgün Mürgün Yok Kardeşim. İstanbul'da İnsanlar Yerlerinde Edildiğini Biliyorum. Aynı Şekilde Komşuluk Düzeninizin Korunduğu Bir Kentsel Dönüşüm Gerçekleştireceğiz'' Diye Konuştu.

'HENÜZ DEPREM TESTİ YAPMADIK'

Bu Sistemde Kiracıları Da Gözeteceklerini İfade Eden İmamoğlu, ''Kentsel Dönüşüm Sonunda Bir Bölgede Konut Fazlası Varsa, O Bölgede Yıllarını Geçirmiş, Yaşamış Kiracılara Ucuz Konut Elde Etme Konusunda Yardımcı Olunacak. Yani Kiracıları Yok Saymayacağım. Ben Biliyorum Öyle Semtler Var Ki 25 Yıldır Mülk Sahibi Ama 25 Yıldır Kiracı Oturuyor. Kiracının İmkanları Varsa Ona Da Mülk Sağlanacak, Uygun Koşullarda Satışı Yapılacak. Hayal Değil Bunlar" Şeklinde Konuştu.

''Nitelikli Mesken Elde Edilmesi Konusunda Derin Bir Tecrübeye Sahibim'' Diyen İmamoğlu, ''Sizi, Kamu Eliyle Aldatan Bir Anlayışa, Bizim Dönemimizle Beraber Son Vereceğiz. Bu Şehir Depremi Test Etmiş Bir Şehir. Henüz Depremi Yaşamış Bir Şehir Değil. Sorunları Çözmediler. Yanına, Siyasetin Konusu Olmaması Gereken Sorunu, Damarına Kadar Siyasete Soktular. Birçok Yerde İflas Ettiler. Tek Yaptıkları, Boş Kamu Arazilerinde Lüks Konut Yaparak, Oradan Buldukları Paranın Da İstanbul'a 5 Kuruşu Uğramadan Uçup Gittiği Bir Sistemdir Bu'' Dedi.

'ADALETLE YÖNETECEĞİZ'

İmamoğlu, Kendisine İmzalaması İçin Tapu Sorunlarını Çözümüne Yönelik Taahhütname Uzatılınca, ''Geçen Hafta Da İmzalamıştım. Mükerrer Olmasın'' Dedi.

''Arkadaşlarıma Okuttum, İncelettim. Kuru Kuruya İmzalamıyorum. Arkadaşlarıma Sordum, 'Hemen İmzala' Dediler. 'Neden' Dedim. 'Biz Daha Fazlasını Veriyoruz' Dediler'' Şeklinde Konuşarak, Taahhütnameyi İmzaladı.

''Bu İmzanın Anlamlı Hale Gelmesi İçin, Beni Ve Bilenoğlu'nu Seçmeniz Gerekecek'' Diyen İmamoğlu, ''Bizim Yüreğimize, Samimiyetimize Ve Ayrımcılık Yapmayacağımıza İnanın. Biz Size İyi Dil Kullanacak, Güler Yüzle, Kibirden Uzak, Herkesi Kucaklayan, Derin Bir Hoş Görüyle Yöneteceğiz. Mevlana'nın Ve Hacı Bektaş Veli'nin Ahlakıyla Bu Kenti Yöneteceğiz. Adaletle Yöneteceğiz'' Dedi.

a-095.gif

Editör: TE Bilisim