Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Bilimsel Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenmekte olan 5. Ulusal Öğrenci Kongresi bugün başladı. Travmalarda Multidisipliner Yaklaşım konu başlığıyla icra edilen kongrenin açılışında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTü Tıp Fakültesi dekanı Prof. Dr. Akif Ciner, Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, Kongre Başkanı Samet Bekar, öğretim üyeleri ve öğrenciler hazır bulundu.

Kongrenin açılışında katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Tıp Fakültesi’nde son derece kaliteli bir eğitim verildiğini ifade etti. Tıp Fakültesi öğrencilerine tavsiyelerde bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, “KTÜ’de çok kaliteli hocalarımız görev yapıyor. Çok iyi hekim yetiştirdiklerini izliyorum. Onun için KTÜ Tıp Fakültesini hem öğrencilikte de ehem ihtisaslarda özeklikle tercih etmenizi tavsiye ederim. Çok iyi birer bilim adamı olarak yetişebileceğiniz gibi çok iyi birere insan, çok iyi sorumlulukları taşıyan birer hekim olarak bütün insanlığa hizmet eder düzeye ulaşacağınız en güzel okullardan birisi burasıdır” dedi.

Konuşmasında Türkiye’de eğitime ciddi bir bütçe ayrıldığını hatırlatan Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “Biz sizlerin, öğrencilerin TIP Fakültesinde okuyanların bu ülkenin, bu milletin yetiştirdiği en çalışkan, en zeki insanlar olduğunuzu biliyoruz. O bakımdan sizi çok seviyoruz. Size çok teşekkür ediyoruz. Meslek hayatında size verilen çok önemli yetiştirme gayreti için ülkemizi idare edenlere de teşekkür ediyoruz. Eğitme bu denli büyük bütçeler ayrılmamış olsaydı belki sizler bizler eksik kalacaktık.”

Kongrede katılımcılara seslenen KTÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akif Ciner de, “Günümüzde insan hayatını en fazla etkileyen unsurlar bilim ve teknolojidir. Var olan bilgiler hızla değişirken yerini yeni bilgiler alıyor. Ülke olarak bu çağda geri kalmamak için toplumun, günümüzün gerektirdiği eğitimi en iyi şekilde alması için çaba sarf etmeliyiz. Tıp eğitiminin amacı hasta ve toplum için kaliteli, koruyucu ve tedavi edici hizmet vermeyi sağlayan bilgi, beceri, değerler ve davranış biçimlerinde yetenekli ve yeterli hekimler yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.

KTÜ-BAT 5. Ulusal Öğrenci Kongresi Başkanı Samet Bekar da konuşmasında kongrenin amacı hakkında katılımcıları bilgilendirirken kendilerine destek olanlara teşekkür etti.

 

Editör: TE Bilisim