Eczacı Musa HACIOĞLU CHP Akçaabat İlçe Başkan Adayı

Eczacı Musa HACIOĞLU,30 Kasım 2015 Pazartesi Günü Akçaabat Belediyesi Erol Günaydın Kültür Ve Sanat Merkezinde Yapılacak Olan, CHP Akçaabat İlçe Olağan Kongresinde Başkan Adayı Olduğunu İlk Önce Haber Sitemize Açıkladı.

CHP Akçaabat İlçe Başkanlığına Aday Olduğunu Açıklayan Musa HACIOĞLU” Bir Şağar İle Yola Çıktık, Bu Şağar İle Yol Yürüyoruz. Burada da Mevcut Yönetimdeki Arkadaşlarımızdan Da Anlayış Ve Destek İstedik. Onlarında Yıllardır Partiye Vermiş Oldukları Emekleri, Bilgileri Tecrübeleri, Birikimleri Var. Onlarda Bizim İçin Çok Değerli İnsanlardır. Onların Partimize Büyük Emekleri Vardır. Onlara 30 Kasım’daki Kongremizde Teşekkür Etmek İstiyoruz, Onları Alkışlamak İstiyoruz Onları Alkışlarken de Bu Nöbet Bayrağını Onlardan Almak Ve Daha Sonraki Mücadelemizde de Yine Kol Kola Beraber Mücadele Etmek İstiyoruz. Bizim Hareketimiz Budur.”

Diye Konuşan CHP Akçaabat İlçe Başkan Adayı Eczacı Musa HACIOĞLU Sözlerine Şu Şekilde Devam Etti.

NEDEN CHP AKÇAABAT İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAY OLDUNUZ?

img_9090.jpg

30 Kasım İçin Aday Olma Gerekliliği Hissettik. Aslında Bu Bir Gereklilikten Çok Zorunluluk. Süreçler Sizi Bazı Şeylere Zorlar. Duygusal Bağlar Hissettiğiniz Kurumlara Ve Kişilere Karşı Kanuni Olmayan Sorumluluklarınız Vardır. Bunlar Sizi Zorlarlar Bunlar Yeri Geldiğinde De Görev Olarak Addedilebilirler. Bizde CHP’nin Akçaabat’taki Yapısını, Teşkilatını Ve Seçimlerdeki Başarılarını İncelediğimizde Ve Partililerimizle Birebir İletişim Kurduğumuzda Burada Bir Yenilenmeye İhtiyaç Olduğunu Gördük. Aslında Bir Nöbet Değişimine İhtiyaç Olduğunu Gördük Bu Pek Çok Kanaldan Partili Ve Partili Olmayanlarda Dâhil Pek Çok Kişiden Tarafımıza İletilen Tespitlerdir. Bu Görüşlerimizi Mevcut Yönetimdeki Arkadaşlarımızla Paylaştığımızda Onlarda Yenilenmenin Gerekli Olduğunu İfade Ediyorlar.

Burada Da Bize Düşen Görevden Kaçmamaktır. Çünkü Böyle Bir Yenilenmeyi Herkesin İhtiyaç Gördüğü Bir Durum. Âmâ Bu İhtiyacı Görmezden Gelip Arkamızı Dönüp Kaçmakta Kendimize Ve Yakınlık Hissettiğimiz Siyasi Partiye İhanettir. Bir İhanet İçinde Olmamak İçin CHP’nin Akçaabat’ta Daha Güçlü, Daha Başarılı Olabilmesi İçin Fırsat Verebilmek Adına Göreve Talip Olduğumuzu Sözlü Olarak İfade Ettik. Bu Konuda da Çalışmalarımızı Yapıyoruz.

Gerçekten CHP’yi Akçaabat’ta Çok Daha İlerilere Götürecek Ona Belki Akşamdan Sabaha İktidar Vadedecek Bir Yönetim Değil Ama İktidara Giden Yolda Basamakları Teker Teker Tırmandıracak Bir Yönetim Oluşturmak İlk Düşüncemiz, İlk Hedefimiz. Tabiki Bu Yönetimi Kurarken de Bu Yönetimin Bir Başka Şeyide Basamak Basamak Yapması Lazım. Bu Yönetim Kendi İçinden Veya Kendi İçinden Olmasa da Dışarıdan Bu Mücadeleyi Daha İleriye Götürebilecek Kişileri Tespit Etmek, Yetiştirmek Ve Görevi Onlara Teslim Etme Misyonunu da Üstlenmek Zorundadır.

Bir Şağar İle Yola Çıktık, Bu Şağar İle Yol Yürüyoruz. Burada da Mevcut Yönetimdeki Arkadaşlarımızdan Da Anlayış Ve Destek İstedik. Onlarında Yıllardır Partiye Vermiş Oldukları Emekleri, Bilgileri Tecrübeleri, Birikimleri Var. Onlarda Bizim İçin Çok Değerli İnsanlardır. Onların Partimize Büyük Emekleri Vardır. Onlara 30 Kasım’daki Kongremizde Teşekkür Etmek İstiyoruz, Onları Alkışlamak İstiyoruz Onları Alkışlarken de Bu Nöbet Bayrağını Onlardan Almak Ve Daha Sonraki Mücadelemizde de Yine Kol Kola Beraber Mücadele Etmek İstiyoruz. Bizim Hareketimiz Budur.”

ÇIKTIĞINIZ YOLDA ÖNEMLİ İSİMLERLE İSTİŞARE EDİYORMUSUNUZ?

Tabiki Partinin Şuandaki Mevcut Yönetimi Dâhil Olmak Üzere Partilimizden Akçaabat’tan Akçaabatlı Olup Partimizden Milletvekili Adayı Olmuş İsimlerin Hepsi İle Değilse de Pek Çoğuyla Şuana Kadar İletişim Kurduk. Bizim Burada Bir Rezervemiz Yoktur Partili Olan Herkes İle Görüşeceğiz, Herkese Ulaşacağız. Şuana Kadar Ulaşmadığımız Sadece Bu Mücadelenin Çok Yeni Olmasından Ulaşmadığımız İnsanlardır. Bizim Hiçbir CHP’liye Karşı Bir Rezervemiz Yoktur, Hiç Kimseye Karşı Hiç Kimsenin Adına Bir İş Yapmıyoruz Biz CHP’si Adına Birleştirici, Bütünleştirici Ve Çalışkan Üretken Bir Ekip Kurup Yol Yürümek İstiyoruz. Herkesle Görüşeceğiz Ama Sorunuzun Cevabı, Pek Çoğuyla Görüştük…

BAŞKAN OLDUĞUNUZDA NASIL BİR YÖNETİM ANLAYIŞINA GİRECEKSİNİZ?

Siyaset İnsanların Birebir İletişimiyle Olabilecek Bir şeydir. Bu İletişimleri Kurarken Çok Keskin Köşeli Hatlarla Giderseniz Çok Fazla Yol Yürüme Şansınız Olmaz. İnsanları Kutuplaştıran, Ayrıştıran Ayrı Kamplara Bölen Siyasetler O Safların Ötesine Geçemezler. Biz Ne İçimizde Ne Dışımızda Saflar Oluşturmayacağız. Biz Hep Beraber Kol Kola İnsanlarla İyi Diyaloglar Kurarak Yol Yürümeye Çalışacağız. Kendimizi Doğru Anlatacağız, Kendimizi İfade Edeceğiz Ama Bunları Yaparken de Kavgadan Uzak Duracağız Doğruları Her Yerde İfade Edeceğiz. Çünkü “Doğru Eğilir Bükülür Ama Yıkılmaz” Diye Bir Söz Vardır Bu Söz Üzerinde Yol Yürüyeceğiz Birleştirici Olmak Ve Üretken Olmak Bizim Hedefimiz Bu.

ADAYLIK SÜRECİNDE NASIL BİR HAVA YAKALADINIZ?

img_9092.jpg

Şahsıma Yönelik Olumlu Tepkiler Fazla. Çünkü Hepimizin Bildiği Bir Şey Var Akçaabat’taki Yenilenme Süreçleri Çok Uzun Zamandır Bir Şekilde Tıkanmıştı. Yani Buna Ne İsim Koyarsanız Koyun Yenilenemedi Örgütümüz. Bunu Yeni İnsanların Gelmemesinden Kaynaklandığını Kabul Edebiliriz. Âmâ Sonuç Değişmiyor Uzun Süre Yenilenmeyen Örgütler İnsanların Gözünde Eskirler. Eskidikleri Zamanda İnsanların Buraya Olan İlgisi Azalır. Dolayısıyla Gerek Yönetim İçerisinden Gerek Delegelerden Şuana Kadar Aldığımız Geri Bildirimler Bir Değişimin Zamanının Geldiği Yönünde Değil, Bir Değişimin Çok Gecikmiş Olduğu Yönünde. Dolayısıyla Yapmış Olduğumuz Hareketin Çok Doğru Bir Hareket Olduğu Zamanlama Olarak Hatta Gecikmiş Bir Hareket Olduğu Yönünde Ve Yenilenmenin Örgüte Çok Büyük Enerji Katacağı Yönünde Tepkiler Alıyoruz. Doğru Bir İş Yaptığımız Söyleniyor. Bir Başka Doğrumuzda Biz Hiç Kimseye Karşı Aday Değiliz, Biz CHP'yi İleriye Taşımak İçin Adayız.

ECZACI MUSA HACIOĞLU KİMDİR?

  • 1975 Yılında Darıca’da Doğdu
  • 1986 Yılında İstanbul Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden Mezun Oldu.
  • İyi Derecede İngilizce Biliyor.
  • 6 Yıl Süre İle Trabzon Eczacılar Odasında Genel Sekreterlik Ve Saymanlık Görevinde Bulundu.
  • Evli
  • 3 Çocuk Babası
Editör: TE Bilisim