Ortamahalle’ye Büyük İlgi

“Dünya Ebru Günü” Dolayısıyla Trabzon’da Düzenlenen Etkiliklere Katılan Ebru Sanatçıları Ortamahalle’yi Ziyaret Etti.

Trabzon’da Devam Etmekte Olan Ebru Sanatı'nın Tanıtılıp Dünya Mirasına Kazandırılması Amacıyla 2012 Yılından Beri Her Yıl Eylül Ayının 2. Haftası ‘Dünya Ebru Günü” Dolayısıyla Trabzon’a Gelen Ebru Sanatçıları Akçaabat’ın Tarihi Ortamahalle’yi Ziyaret Etti.

Konuyla İlgili Açıklama Yapan Organizasyon Başkanı Songül Kartal, Trabzon’da 3.Sünü Düzenledikleri “Dünya Ebru Günü” Etkinliklerinin 3 Gün Devam Ettiğini Belirtti. Kartal “Geleneksel  Türk Sanatlarından Biri Olan Ebru Sanatı'nın Tanıtılıp Dünya Mirasına Kazandırılması Amacıyla 2012 Yılından Beri Her Yıl Eylül Ayının 2. Haftası ‘’Dünya Ebru Günü’’ Olarak Kutlanmaktadır. Bu Organizasyonun Fikir Mimarı, Ebru Sanatçısı Atilla Can'dır. Organizasyonun İlki  İstanbul, İkincisi Gaziantep'te Gerçekleştirilmiştir. 3.'Sünü İse Trabzon'da Gerçekleştirmenin Sevincini Yaşamaktayız” Dedi.

“dunya-ebru-gunu”-dolayisiyla-trabzon’da-duzenlenen-etkiliklere-katilan-sanatcilar-akcaabat-ortamahalle’yi-ziyaret-etti1

akcaabat-ebru-sanati

Ebru Sanatının Unesco Tarafından Dünya Mirası Listesine Dahil Edileceğini De İfade Eden Ebru Kartal “Amacımız; İlimizin Kültür Ve Sanat Faaliyetleriyle Anılmasını Sağlamak, Ebru Sanatıyla İlgili Halkımızda Bir Farkındalık Oluşturmak Ve Unesco Tarafından Dünya Mirası Listesine Alınacak Olan Ebru Sanatı'nın Bu Listeye Trabzon’da Girmesini Sağlamaktır” Dedi.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen Ve Kültür Ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu Tarafından Ağırlanan Sanatçılara Belediye Tarafından Restore Edilen Timurciler Konağı’nda Yemek İkramı Yapıldı.

 

Editör: TE Bilisim