Düzköy’deki Tekne İlgi Odağı Oldu

İstanbul Boğazı’nda Bir Zamanlar Gezinti İçin Kullanılan 15 Metrelik Tekne Bugünlerde Trabzon’un Düzköy İlçesindeki Dağın Yamacında Kafe Olarak Misafirlerini Ağırlıyor.

Dağın Yamacındaki Teknenin Güvertesine Çıkanlar Meşhur 'Titanic' Pozunu Vermeyi Ve Selfi Çektirmeyi İhmal Etmiyor.

Düzköy İlçesinde Restoran İşletmeciliği Yapan Turan Zafer, Tekneden Bir Kafe Yapma Hayalini Gerçekleştirmek İçin Bir Süre Önce Harekete Geçti. Tekne İçin Arayışa Geçen Turan Zafer, Bir Zamanlar İstanbul Boğazı’nda Gezi Teknesi Olarak Kullanılan Ve Bir Süre Önce Giresun’un Tirebolu İlçesine Satılan Tekneyi Almaya Karar Verdi. 15 Metre Uzunluğunda, 4.60 Metre Genişliğindeki Tekneyi Denizden Akçaabat İlçesine Getiren Zafer, Tekneyi Vinç Yardımıyla Tıra Yükledi.

Tek Şeritli, Rampalı Ve Virajlı Yollardan Geçilerek İlçedeki 661 Rakımlı Yenimahalle’ye Getirilen Tekne, Daha Önceden Yapılmış Beton Yapının Üzerine Yerleştirildi. ‘Saback Rüzgarı’ Adı Verilen Tekne İlçeye Hakim Bir Noktaya Konumlandırılırken, Pandemi Yasaklarının Bitmesi İle Birlikte Yerli Ve Yabancı Turistlerin Uğrak Yeri Olmaya Başladı. Zafer, Teknenin Hemen Yanına Da Deniz Feneri Şeklinde Bir Başka Yapı Yaparak Tekneye Olan İlgiyi De Arttırdı.

"Babamın Hayaliydi Ben De Hayaline Destek Verdim"

Dağın Yamacındaki Tekne İle İlgili Açıklamalarda Bulunan Turan Zafer'in Oğlu Emirhan Zafer, Tesisin Babasının Hayali Olduğunu Söyledi. Emirhan Zafer, Projeyi Hayata Geçirmek İçin 200 Bin TL Üzerinde Bir Harcama Yaptıklarını Belirterek "Burası Babamın Hayaliydi. Böyle Bir Planı Vardı, Ben De Hayaline Destek Çıktım. Pandemi Sürecinde Teknemizi Getirmiştik. Pandemi Yasakları Bitinceye Kadar Tesisin Eksiklerini Tamamladık Ve Yasakların Bitmesinin Ardından 1 Haziran'dan İtibaren De Misafirlerimizi Ağırlamaya Başladık. Yörede Olmayan Bir Tesisti, Bunu Da Biz Bölge Turizmine Kazandırmış Olduk” Diye Konuştu.

"Gezdiğim Ülkelerde Böyle Bir Şey Görmedim"

Dağın Yamacındaki Tekneyi Arkadaşları İle Birlikte Görmeye Gelen Yöre Sakinlerinden Burak Tiryaki "Arkadaşlarla Birlikte Kahvaltıya Geldik Ve Şimdi Manzaranın Tadını Çıkartıyoruz. Pandemi Nedeniyle Böyle Ortamlardan Uzaktık Çok Şükür Hasta Olmadan Bu Süreci Atlattık, Şimdi Keyfini Sürüyoruz" Derken, Suudi Arabistan'dan Memleketine Tatile Gelen Erdal Çağılcı İse "Buralar Arabistan’da Yaşayanlar İçin Cennet. Orada Yaşayanlar Buraların Kıymetini Çok Daha İyi Biliyorlar Ama Burada Yaşayanlar Bunun Farkında Değil. Yoldan Geçerken Gördük. Çok İlginç Geldi. Burayı Tanıyalım Yakından Görelim İstedik. Gezdiğim Ülkelerde Böyle Bir Şey Görmedim" Diye Konuştu.

Eşi Latife Çağılcı “Çok İlginç Geldi. Buraya Nasıl Çıkarıldığını Da Çok Merak Ettim” Derken, Tesis Sahipleri Tekneyi Nasıl Çıkardıklarını Detayları İle Çağılcı’ya Anlatarak Bilgi Verdi.

1-2-030.jpg

Editör: TE Bilisim