Düzköy İlçesi Gürgendağ Mahallesinde Çıkan Yangına Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin Ancak 2 Saat Sonra Müdahale Etmesi Tepki Topladı.

Düzköy İlçesi Gürgendağ Mahallesi'nde Yangın Çıktı. Yangını Söndürecek İtfaiye Aracının Trabzon'dan Gelmesi Nedeniyle Yangın Düzköy Belediyesi'ne Ait Vidanjörle Müdahale Edilebildi.

Bilinmeyen Nedenle Bir Evde Başlayan Yangın, Rüzgarın Da Etkisiyle Yanında Bulunan Diğer Bir Ev Ve Samanlıklara Sıçradı.

Büyükşehir Yasasına Bağlı Olarak İtfaiye Araçlarının Büyükşehir'de Bulunması Ve Düzköy Belediyesi'nin Yetkisinin Olmaması Nedeniyle Yangını Söndürmek İçin Vidanjörle Müdahale Edildi.

Yangını Söndürmek İçin Trabzon Merkezinden Yola Çıkan Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne Bağlı İtfaiye Aracı Olay Yerine Ancak 2 Saatte Gelebildi. Şiddetli Rüzgar Nedeniyle Yangın Uzun Süre Söndürülemezken 2 Ev Küle Dönüştü. Yangında Ayrıca Belirsiz Sayıda Hayvan Da Telef Oldu.  Bölgede Yaşayan Vatandaşlar, Yaşanan Son 5 Yangında Da Trabzon'dan Gelen İtfaiyenin Gecikmesi Nedeniyle Olaya Zamanında Müdahale Edilemediğini Söyleyerek Tepki Gösterdi.

3 SENEDİR İTFAİYE ARACI BEKLİYORUZ VERMİYORLAR 

Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik; "Burada 4 Belde Belediyesi Vardı Ve 4'ünde De İtfaiye Aracı Vardı. Ne Zaman Büyükşehir Yasası Çıktı İtfaiye Araçları Buradan Gitti. Biz 3 Senedir Büyükşehir Belediyesi'ne Bir Tane İtfaiye Aracı Aldıramadık. Bunu Meclis Toplantılarında Dile Getirdik. Bize Yeter Ki Araç Verin Gerekirse Kendi Makam Odamı Bile Veririm Dedi. Ama Malesef 3 Yılda Bir Araç Alamadık. Sorun Abidin Çelik İse Ben Gideyim Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Buraya Başka Birisini Versin. Olmaz Böyle Şey. Çok Üzülüyoruz. Orhan Bey Bir Gün Olsun Kapımızı Açmadı. Bir Tane AK Partili Milletvekili Kapımızı Çalmadı. Orhan Bey Bizim Baba Belediye Başkanımız.. Böyle Bir Ayrımcılık Olmaz. Yazık Günah Bu İnsanların Haline. Herşey Ortada Diyecek Bir Şey Var Mı?" Diye Sert Çıktı.

HESABINI KİM VERECEK?

CHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Celal Akaç, "Düzköy İlçemiz Gürgendağ Mahallesindeki Yangına İtfaiye Tam 2 Saat Sonra Ulaştı. Mahalle Yanıyor Şu Anda İki Konut Tamamen Yandı. İtfaiye Gelince Tabi Ki Yapacağı Bir Şey Kalmamış İdi.  Yarın Can Kaybı Yaşar İsek, Hesabını Kim Verecek? Bu Yaşanan Belki De Onuncu Olay. Ne Vurdumduymazlık Ne Umursamazlık, Bu Ne Sorumsuzluk. İtfaiye Nerede? On Kere Uğradık. Ne Diyelim, Allah Sizi Bildiği Gibi Yapsın.” Şeklinde Tepkisini Dile Getirdi

123456---kopya-360.pngyesyeni-logo-final-871.png

Editör: TE Bilisim