Trabzon’un Düzköy İlçesi’nde Okul Öğrencileri Taşıyan Servislerin Yetersizliğinden Yöre İnsanı Mustarip. İhaleyi Kazanan Firmanın İlçe Genelinde 58 Araç Yerine 42 Araçla Hizmet Verdiğini İddia Eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Celal Akaç, İhalede 58 Araç İle Taşımacılığın Yapılacağı Bağıtlanmış Olmasına Rağmen, İhaleyi Alan Firma Bildirimde Bulunduğu Araçları Kullanmayarak, Aynı Araçlara 2-3 Sefer Yaptırarak Açığını Kapatmaya Çalıştığını Belirtti.

Araçların Yetersizliği Nedeniyle Öğrencilerin Ve Velilerin Mağdur Edildiğini Belirten Celal Akaç, “Öğrencileri Okula Yetiştirmek İçin Araçlar Sürat Yapıyor Ve Çocukların Can Güvenliği Tehlikeye Atılıyor. Servise Binen Öğrenciler İse Yoğunluktan Araçta Oturacak Yer Bulamıyor. Okula Geç Kalan Öğrencilerin Devamsızlık Sorunu Oluyor. Özellikle Çayırbağı Mahallesi’nden Alınan Öğrenciler Okullarına Geç Kalıyor Servis Yüzünden. Öğrenci Velileri,” İhaleyi Alan Firma Düzköy Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü Bünyesinde Hizmet Verilmesi Gereken Plakalı Araçlar, Akçaabat Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü’nde De İhale Almış Gibi Kayıtlı Olduğunu İddia Ediyor, Bu Nasıl Oluyor?”

“GEREKLİ İŞLEM YAPILMALI”

Düzköy’e Bağlı Mahalle Muhtarları Konu İle İlgili Yetkili Yerlere Şikâyet Ettiği Halde Hiçbir Cevap Alamadığından Yakınan Yöre İnsanına Bu Eziyetin Neden Çektirildiğini Soran Celal Akaç, “İhaleyi Kazanan Bu Firma Neden Düzköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ve Akçaabat İlçe Eğitim Müdürlüğü Tarafından Korunduğunu Bilmek İstiyoruz. Küçük Yaştaki Bu Miniklerin Neden Canları Hiçe Sayılıyor. Veliler İsyan Ediyor, Kimse Seslerini Duymuyor. Bu Firma Sahibi Kimin Yandaşıdır Ve Korunuyor Bunu Düzköylüler Bilmek İstiyor Sayın Valimizden, Çocuklarımızın Bir Sorun Yaşamaması Önceliği İle, Var İse Bir Usulsüz İşlemin Tespiti Ve İlgililer Hakkında Gerekli İşlemin Yapılması İçin Bu Konuyu İnceltmesini, Özellikle Talep Ediyoruz” Dedi.

Taka Gazetesi

123456---kopya-20171031193724.png

Editör: TE Bilisim