Trabzon'un Düzköy İlçesinde Yaklaşık Bin 50 Metre Rakımdaki Çal Mağarası, Yeni Turizm Sezonunda Gezginleri Ağırlamaya Hazır.

Ulaşılabilir Alanının Yaklaşık 8 Kilometre Olduğu Belirtilen Ve "Dünyanın En Uzun İkinci Mağarası" Kabul Edilen Çal Mağarası, İçindeki Sarkıt Ve Dikitlerden Oluşan Doğal Şekilleri, Deresi, Şelaleleri Ve Göletleri İle Her Mevsim Turistlerin İlgisini Çekiyor.

Bölge Turizmine Yaklaşık 15 Yıldır Hizmet Veren Ve Yer Altındaki "Saklı Cennet" Olarak Nitelendirilen Mağara, Üzerindeki Tarihi Kalesiyle De Ziyaretçilerini Büyülüyor. Giriş Kısmı Geniş Olan Mağara, Girişten Yaklaşık 200 Metre Sonra İki Yöne Ayrılıyor. Sol Tarafta 150, Sağda İse 400 Metrelik Ahşaptan Yürüyüş Yolu Yer Alan Mağara, İçinden Geçen Deresiyle De Dikkat Çekiyor.

Yer Altında Bulunmasına Rağmen Vadide Yüründüğü Hissi Veren Mağara, Son Zamanlarda Özellikle Körfez Ülkelerinden Gelen Turistlerin De Uğrak Mekanları Arasında Yer Alıyor.

Yıl Boyunca Ziyarete Açık Tutulan Ve Ocak-Şubat Döneminde 2 Bin 743 Kişiyi Ağırlayan Mağara, Yaz Turizm Sezonu İçin De Ziyaretçilerini Ağırlamaya Hazır.  "Çal Mağarası Önemli Bir Değer"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Aa Muhabirine Yaptığı Konuşmada, Çal Mağarası'nın Ziyaretçilerine Göz Kamaştıran Güzellikler Sunduğunu Söyledi.

Çal Mağarası'nın Turizm Açısından Önemli Bir Değer Olduğunu Vurgulayan Gümrükçüoğlu, Geçen Yıl Belediye Olarak Mağaranın İşletmesini Devraldıklarını İfade Etti.

Gümrükçüoğlu, Mağaraya Ulaşım Noktasında Da Gerekli Altyapı Çalışmalarını Yaptıklarını Belirterek, Dünya Turizminden Daha Fazla Pay Almak İçin De Alternatif Çalışmalara Hız Verdiklerini Aktardı.

"Mağara Her Mevsim Farklı Güzellikler Sunuyor"

Trabzon'da Turizmin Yükselen Bir Değer Olduğuna Dikkati Çeken Gümrükçüoğlu, Çal Mağarası'nın Turizmde Daha Da Ön Plana Çıkarılması Gerektiğini İşaret Etti.

Gümrükçüoğlu, Mağarayı Ziyaret Edenlerin Sayısının Da Giderek Arttığını Belirterek, Şunları Kaydetti:

"Mağarayı Yılın İlk İki Ayında 2 Bin 743 Yerli Ve Yabancı Turist Ziyaret Etti. Turizm Sezonunun Başlaması İle Bu Rakamın Katlanarak Artacağına İnanıyoruz. Bu Yönde De Yeni Turizm Sezonuna Yönelik Çalışmalarımızı Hızlandırdık. Doğal Servetimiz Olan Çal Mağarası'nı Daha Büyük Bir Marka Haline Getirmek İçin Gayret Ediyoruz. Yeni Turizm Sezonundan Beklentilerimiz Yüksek. Amacımız Büyük Doğal Değer Olan Çal Mağarası'nı Dünyaya En İyi Şekilde Tanıtarak, Turizm Potansiyelini Artırmaktır."

Körfez Ülkelerine Gelen Turistlerin De Mağaraya Yoğun İlgi Gösterdiğini Aktaran Gümrükçüoğlu, Mağaranın Ziyaretçilerine Her Mevsim Farklı Güzellikler Sunduğunu Da Sözlerine Ekledi.

670-314.gif123456---kopya-20180325201316.png

Taka Online

 

Editör: TE Bilisim