Bir süredir tedavi gören arabesk müziğin usta ismi Müslüm Gürses’in öldüğü haberi dün sabah gündeme damga vurdu. Asılsız haber üzerine eşi ve sevenleri hastaneye koştu. Haberler, sanatçının yıllar önce geçirdiği kaza sonucu ‘öldü’ sanılarak morga konulmasını hatırlattı.

Dört aydır Memorial Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren arabesk müziğin baba lakaplı sanatçısı müslüm gürses ’in(60) dün sabah öldüğü haberi gündemebombagibidüştü.

Dün sabah geçirdiği bypass ameliyatı sonrası akciğer ve böbrek yetmezliği nedeniyle fenalaşan ve makinalara bağlı olarak yaşatılmaya çalışılan sanatçının menajeri Nevzat Takmaz, “Artık her şey bitti. Beyin fonksiyonlarının tamamen bittiği söylendi.

Bağlı olduğu suni solunum cihazının fişi çekilince her şey bitti demek olacak” şeklinde açıklama,yaptı.

Bu açıklamayı kaynak gösteren internetsiteleri ve ardından haber ajansları Müslüm Gürses’in öldüğünü duyurdu. Sanatçının eşi Muhterem Nur ve sevenleri hastaneye koştu. Fenalaşan ve gözyaşları içinde hastaneye gelen Muhterem Nur, günboyu “Ben de ölmek istiyorum, onsuz yaşamamın anlamı yok” diyerek ağladı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, twitter hesabından “Müslüm Gürses’i kaybettik. Çok üzgünüm, başımız sağolsun” yazdı ancak bakan daha sonra hastaneden gelen bilgi üzerine tweet’ini sildi, teknik bir hata olduğunu açıkladı. Maliye Bakanı Mehmet şimşek'de " Müslüm baba mekanın cennet olsun nur içinde yat Seni unutmayacağız” yazdı. Gürses’in 10 yıllık doktoru Deniz Şener, ölüm haberinin yayılmasının ardından hastanenin kapısının önünde bekleyen basın ordusunun karşısına çıktı ve sanatçının kalbinin attığını açıkladı: “Müslüm bey makine desteğiyle hayatını sürdürüyor. Genel durumu iyi değil, kaybedebiliriz, bu oldukça yüksek. Ancak şu anda bir beyin ölümü gerçekleşmiş değil. ‘Mekanı cennet olsun’ özrü Ölüm haberini duyup hastaneye koşanlar arasında Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Sezen aksu,ferdi tayfur,hakkı bulut, niran Ünsal, Orhan Gencebay ile hayat arkadaşı sevim Emre, Ahmet Selçuk İlkan, Selam Şahin ve Yunus Bülbül de vardı. Hakkı Bulut ve Yunus Bülbül yaptıkları gaflarla dikkat çekti. Yunus Bülbül, “Umudumuz kesilmesin. Allah rahmet eylesin”derken hakkı Bulut’un ise, “Mekanı cennet olsun” demesi herkesi şaşırtı. Bulut çıkışta ise özür diledi. Sezen Aksu ise “Allah’tan ümit kesilmez. Doktoru kalbinin attığını söyledi. Makineye bağlı yaşıyormuş” dedi. Aksu, basın mensuplarının soruları üstüne, “Ben yetkili kişi değilim. Doktoru açıklama yapar” diye konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hastaneye gelerek Müslüm Gürses’in eşi Muhterem Nur ile 20 dakika görüştü ve Gürses’in sağlık durumuyla ilgili doktorlardan bilgi aldı.

Öldü sanıp morga konulmuştu Gürses’in öldüğü haberi yıllar önce yaşadığı bir olayı yeniden akıllara getirdi. Gürses, 1978’te Tarsus’tan Adana’ya giderken  ağır bir  trafik kazası geçirdi. Kazada Gürses’in, şoförle birlikte öldüğü sanıldı ve ünlü sanatçı Adana’da morga konuldu. Ancak morg görevlisi bacaklarının kıpırdadığını gördüğü Gürses’in yaşadığını anlayıp dışarı çıkardı. Bir dizi ameliyat geçiren gürses’in beynine plaka takıldı, koku alma duyusunu neredeyse tamamıyla yitiren Gürses’in işitme duyusu da ciddi biçimde zarar gördü.

 

 

 

Editör: TE Bilisim