Dr. Öğr. Gör. Muzaffer Al 1968 Yılında Trabzon’un Akçaabat İlçesinde doğdu. İlkokul ve ortaokul ‘u Trabzon’da bitirdi. İstanbul Maltepe lisesini bitirdikten sonra 1985 yılında 19 Mayıs üniversitesi Tıp fakültesi’ne başladı. 1991 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesin’den mezun oldu.

1992 yılında K.T.Ü. Tıp fakültesi Farabi Hastanesinde Genel cerrahi ihtisasına başladı ve 1998 yılında ihtisasını tamamladı. 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp fakültesi Genel cerrahi kliniğinde laparaskopik cerrahi eğitimi aldı. 2006 yılında aynı üniversitede laparaskopik antireflü cerrahi eğitimi aldı. 2010 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp fakültesi genel cerrahi kliniğinde advance laparaskopik cerrahi ve laparaskopik bariatrik cerrahi eğitimi aldı. Türk Obezite cerrahi derneği üyesi oldu.

muzaffer-al-001.png

2014 yılında İRCAD Univercity Strasbourg-Fransa ‘da Advance laparaskopik Bariatrik ve metabolik cerrahi eğitimi aldı. 2013 yılında Sao Paulo Üniversitesi-Brezilyadan Prof. Dr. Sergio Santoro’dan almış  olduğu destekle Laparaskopik metabolik cerrahi ameliyatlarına 2014 yılında başladı. Yaptığı ameliyat ve çalışmalardan dolayı metabolik cerrahi derneği üyeliğine kabul edildi ve metabolik cerrahi çalışma grubuna dahil edildi. Metabolik cerrahi vakfı ve metabolik cerrahi derneğinin düzenlediği metabolik cerrahi çalışma okulunda 2015 yılında  eğitim aldı.Metabolik cerrahi çalışma grubu içinde 27 aralık 2015 tarihinde ilk olarak Samsun’da Dr. Aytekin Oğuz’un (İstanbul medeniyet Üniversitesi) katılımıyla Tip 2‘ Diyabet ve metabolik Cerrahi konulu sempozyum gerçekleştirdi.

hjkl.png

Metabolik cerrahi alanındaki yapmış olduğu yurtdışı çalışma ve sunumlardan dolayı 2017 yılında İFSO (international federation for  the surgery of obesity and metabolıc dısorder) üyeliğine kabul edildi. 29 ağustos ve 2 eylül arasında Londra’ da İFSO’nun düzenlediği  22 dünya kongresinde Laparascopic Sleeve gastrectomy and Transit Bipartition to treat Type 2 diabetes in patients with BMI 28-32 kg/m2 type 2 diabetes and metabolic surgery çalışmasını poster olarak sundu ve sunumunu gerçekleştirdi.

bvc-001.png

12-15 Ekim tarihlerinde Turkish obesity surgery society ,İfso ve IBC tarafından organize edilen 5th National and 3rd mediterranean  congress for  the surgery of obesity and metabolic disorders  kongresinde  How should the dıet of patients be after Transit Bipartition operatıon ve Ordeals of Bipartition surgery and how to overcome them Konulu iki konuşma gerçekleştirdi. Aynı kongrede iki panelde oturum başkanlığı yaptı.27-28 ocak 2018’de TOSS ve İstanbul Üniversitesi Tıp fakültesi’ nin organize ettiği obezite ve metabolizma cerrahisi 2. kış okulunda metabolik ameliyatlar ile ilgili panele tartışmacı konuk olarak katıldı. Bunların dışında yurtiçi ve yurtdışında  metabolik cerrahi konulu bir çok kongre,sempozyum  ve çalışmaya katılmıştır.

zzzzz.png

2017 yılın da EAC-BS (european Accreditation Council for Bariatrıc Surgery )

tarafından düzenlenen  surgeon of excellence program sistemine katıldı. Tüm  hastalar EAS-BS programına  kaydedildi. 2018 yılında  Near East University Cyprus ‘ta akademik çalışmalarına başladı..Yaklaşık 7 yıldır  Dr. Muzaffer Al Samsun Büyük Anadolu hastanesi İstasyon Şubesi metabolik cerrahi kliniğinde görev yapmakta ve ameliyatlarını gerçekleştirmektedir.  Evli ve 1 çocuk babasıdır.

muzaffer-al-logo-1.png

Editör: TE Bilisim