Ak parti iktidara geleli sürekli hatalar yaparak ülkeyi beka sorunu ile karşı karşıya bıraktı. Sektörlerde büyük hatalar yaparak yok olmasını sağladı. Tarımı bitirdi. Ona bağlı olarak da hayvancılığı da yerle bir etti. Çiftçi,emekli,memur ve emekçilerin alım gücünü tamamen bitirdi. MHP, ANAP, DSP iktidarında emperyalistlerin yaptığı baskı neticesinde 2000 yılında 4572 nolu tarım yasası çıkarıldı. Bu yasa ile önce tarım birlikleri özerkleşecek,2004 yılından sonra da özelleşecekti. Bu yasa Kemal Derviş ihanet yasasıdır. Bu yasa ile birlikte Birliklere destekleme kaldırılacak. Tütüne, fındığa, pancara,soya fasulyesine derken bütün tarım ürünlerine kota koyulacak.

2002 yılında ak parti iktidara gelince bu yasayı çok katı bir şekilde uygulamaya koydu.İlk olarak alan bazında çiftçiye para dağıtarak üretimi yok etme yoluna gitti.Çiftçiyi şehir merkezlerine göç ettirerek ,aç bırak satın al metodunu uyguladı.Hedefi  oy almaktı,başardı.İlk olarak tütünü yok etti.Tekeli kapattı.Sigara fabrikalarını özelleştirerek Amerika’nın isteği yerine getirildi.Bizim alın terimizle yaptığımız bu fabrikalar satıldı,kapatıldı.Amerika sigaraları satılmaya başlandı. ABD çiftçisi kazanıyor, bizim çiftçimiz aç bırakılıyor.İkinci olarak da  fındığı İtalyanlara peşkeş çekti.Fındık üreticisini yok saydı.Ey ABD diyen Recep Bey varya, şimdi de onlarla anlaştı.Teker teker onların isteklerini yerine getirmeye başladı.Önce Şeker Kurumunu KHK ile kapattı.Bu kapatma yasal değildir.Şimdi ise fabrikaların satışı gündeme geldi.Niye mi?Amerika’nın ürettiği mısır şurubu satılması lazım.Bu gün tahin helvası ve tatlı sektöründe sağlığa zararlı olmasına rağmen kullandırılıyor.Bir de Amerika’nın bol miktarda ürettiği şeker kamışı şekerine pazar aradılar.En uygun pazarlardan biri Türkiye.Zayıf bir iktidar yakaladılar.Her istediklerini kabul ettiriyorlar.

Pancar ekim alanlarının kısıtlanmasıyla önce fabrikaların işletme kapasiteleri düşürüldü.Bu kurumlar zarar ettirildi ya da karlılık oranı düşürüldü.Giderler değişmiyor,şeker üretimi düşürülüyor,bu sektörün zarar etmesi sağlanıyor.Bahane hazır hale getiriliyor.Halbuki ekim alanlarının azaltılması ile büyük baş hayvancılık da bitirildi. Angusa,Sırp etine muhtaç olduk.Samanı çeşitli ülkelerden alır hale getirildik. Halbuki 33 ilde pancar üretimi yapılabilir.

Ey ak parti milletvekilleri! Siz milletin vekili olamazsınız.Çiftçinin ayağına ,ülkenin beynine kurşun sıkılıyor.Sesiniz çıkmıyor.Bu ülkeye ihanet ediyorsunuz.Etrafınızdaki gölet ve sulama kanalları pancar üretelim diye bizim iktidarlarımız tarafından yapıldı,görmüyor musunuz?Şimdi ise pancarımız bitiriliyor,şekerimiz yok ediliyor.Üretmeden tüketen toplum haline getirildik,emperyalistlerin tamda isteklerini yerine getirmiş olduk.Üretmeyen toplumlar yok olmaya mahkumdur.Ey Ak parti’liler bu satıştan vazgeçin. Şekerimizin tadını kaçırmayın.

Ali AKAR

Demokrat Parti GİK Üyesi

670-189.gif123456---kopya-20180224140007.png

Editör: TE Bilisim