Almanya’nın Dortmund kentinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Vakfı ve Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu (ATDF) tarafından düzenlenen Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri üçüncü gününde olanca hızıyla devam ediyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Ullrich Sireau etkinliklerin düzenlendiği Westfalenhallen’deki stantları tek tek ziyaret ettiler. Burada gerek katılımcılar gerekse ziyaretçilerle görüşen Gümrükçüoğlu ve Sireau önemli açıklamalarda bulundular.

Bundan önce dokuz yıl boyunca Ankara’da gerçekleştirilen etkinlikleri, bu kez Almanya’da gerçekleştirerek tüm dünyaya önemli bir mesaj vermek istediklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon insanlık sevgisi ve hoşgörünün, medeniyetin, barışın ve kardeşliğin şehridir. Kardeş şehrimiz olan Dortmund’da bu değerleri sonuna kadar içinde barındıran bir kenttir. Dortmund’un 600 bine varan nüfusunun 200 bininin göçmen olduğu göz önüne alındığında buradaki barış ve kardeşliği çok daha iyi anlamış oluyoruz. İşte bizler burada, iki şehir olarak, tüm katılımcılarımızla tüm Avrupa ve dünyaya barış ve kardeşlik mesajı veriyoruz” dedi.

fuar-(3)-(1).jpg

Etkinlikler çerçevesinde ayrıca gerek işadamlarının iki görüşmeleri, gerekse iki kardeş şehir arasında bundan sonra icra edilecek olan çalışmalar için yol haritasının belirlenmesi noktasında önemli mesafeler kat ettiklerini dile getiren Gümrükçüoğlu, “Şehrimiz için, ülkemiz için dünya barışı için son derece önemli çalışmalar içerisindeyiz. Bu etkinliklere emek veren, destek olan, katılan herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Ullrich Sireau da değerlendirmesinde iki şehir arasında bundan sonra gerçekleştirilecek olan çalışmaların önemine dikkat çekerken, Almanlara tatillerini Trabzon’da geçirme çağrısında bulundu.

fuar-(4).jpg

Kendisinin Trabzon ve Karadeniz kıyılarını gezdiğini vurgulayan Sireau, “Bu yaz da tatilimi Karadeniz’de, kardeş şehrimiz olan Trabzon’da geçirmeyi düşünüyorum. Tüm Almanlara da bu noktada çağrıda bulunuyorum. Türkiye ve Trabzon son derece güvenli bir ülke. Çok önemli doğal güzelliklere sahip. Turizm alanında iki şehir olarak işbirliği yapacağız. Bu kapsamda Türk hava Yolları’nın da Dortmund’dan İstanbul ve Trabzon’a direkt uçuşları başlatmasını istiyoruz. Bu talebimizi Sayın Bakan Süleyman Soylu’ya da ilettik. Bu sayede Almanya’dan Trabzon’a turist akınının yaşanacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İki başkan, temasları sırasında etkinlikleri takip eden Alman ve Türk basınına detaylı açıklamalarda bulundu.

fuar-(5)-001.jpgfuar-(9)-001.jpg  

Editör: TE Bilisim