Dolmuş Meselesinde Sona Yaklaşıldı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası yönetimi ve kentteki tüm durak başkanlarıyla, dolmuşlardaki dönüşüm konusunda son dokunuşları yapmak üzere bir araya geldi.

Büyükşehirin Varlıbaş hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Zorluoğlu, “Göreve başladığımız günden itibaren Trabzon’daki dolmuş taşımacılığı meselesini sizlerle konuşmak için daha önceleri de bir araya geldik. Seçimden önce olduğu gibi seçimden sonra da oda başkanımız ve yönetimi ile iyi ilişkiler içerisinde olduk. Bu ilişkilerimiz inşallah önümüzdeki süreçte daha da iyileşecek” dedi.

dolmus-meselesinde-sona-yaklasildi.png

Tüm toplu taşıma hizmetlerinde sorumluluğun 2004 yılından itibaren büyükşehir belediyelerine verildiğini anımsatan Başkan Zorluoğlu, “Seçim öncesi kampanya döneminde ulaşımla ilgili meseleleri öncelikle çözmeye çalışacağımızı ilan etmiştik. Şimdi sizlerle dolmuşlarımızın modernizasyonu, hatlar ve duraklar başta olmak üzere, hizmet alanınızla ilgili sorun teşkil eden konularda istişarelerde bulunacak, fikirlerinizi alacağız. Şu ana kadar ben de yönetimimle birkaç sefer görüştüm ama esas olarak Genel Sekreterimiz Ahmet Adanur bu süreci yürüttü. Bugün burada gelinen nokta itibarıyla meseleyi tartışacağız” ifadelerini kullandı.

Trabzon’da 2002 yılında başlatılan dolmuş sistemi uygulamasının halen geçerli olduğunun altını çizen Başkan Zorluoğlu, şöyle devam etti:

“Bu 17 yıl içerisinde artık mevcut dolmuşlar vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldi. Bunu herkes kabul etmeli. Görüştüğüm tüm dolmuşçu esnafı da vatandaşlar da şoförler cemiyetimiz de bunu kabul ediyor. Dolayısıyla bir taraftan böyle bir gerçekle yüz yüzeyiz. Bir taraftan da kanunun ve mevzuatın ön gördüğü bir yükümlülükle karşı karşıyayız. Haziran 2020 tarihi itibarıyla zaten mevcut dolmuşlarımızın kanunen yolcu taşınmaz hale geleceği bir vaka”

“VATANDAŞ DAHA İYİ HİZMET ALMALI”

Toplantıda esnafın sıkıntılı dönemden geçtiğini belirten Başkan Zorluoğlu iki konuya önemle vurgu yaptı. Başkan Zorluoğlu, “Birincisi esnafımız zaten ekonomik olarak sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Şoför esnafımızın getirilecek olan yeni çözümden kaynaklı olarak çok zorlanmaması birinci önceliğimizdir. Elimizden geldiğince esnafımızı zor durumda bırakmayalım. Biz bu dönemde belediye olarak iki fedakârlık yapalım siz bir fedakârlık yapın. Genel yaklaşımımız bu yöndedir. İkincisi; esnafımızı mağdur etmeyelim ama aynı zamanda halkımız da para ödeyerek aldığı hizmeti konforlu alsın. Yani kışın ısıtılamayan, yazın soğutulamayan, sürekli gürültü ve çevre kirliliği oluşturan, sağı solu tutmayan, boyasız araçlarla bu şehrin insanı artık uğraşmasın. Daha konforlu, daha güzel, daha kaliteli araçlarla ulaşım hizmeti sağlansın. Dolayısıyla halkın menfaatini de korumak zorundayız. Bu konuda 6 aydır istişare içindeyiz. Şimdi bir karar vereceğiz. Aldığımız karara da herkes uyacak. Çünkü dolmuşlarımızı daha modern hale getirmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Toplantının devamında, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, belediyenin ilgili birim amirleri ve cemiyet yönetimiyle teknik detaylar ele alındı.

ayder-turizm-logo-koksal-071-413-200.png

Editör: TE Bilisim