Doğu Karadeniz Turizmi Zirveye Çıkıyor

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), son yıllarda yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi çeken ve yayla turizmi bakımından en zengin bölge olan Doğu Karadeniz Bölgesi’ne gelen Arap turist sayısını arttırmak için yeni girişimlerde bulunuyor.

950 yaylaya sahip, 70 tanesi bilinirliği ve turizm faaliyetleri ile bilinen ve Türkiye’de Turizm Merkezi ilan edilen 36 yaylanın 26 tanesine sahip Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Arap turizmini geliştirmek ve gelen turist sayısını arttırmak amacıyla yapılan tanıtımlar meyvelerini veriyor.

Ordu-Giresun Havalimanı’na Arabistan’dan Direkt Uçuşlar Başlıyor

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, yaptıkları girişimler sonucunda, son 4 yıldır Suudi Arabistan’dan Trabzon’a charter seferleri düzenleyen firmanın gerekli izinleri almasının ardından 2016 yılında Ordu-Giresun Havalimanı’na da 100 charter seferi yapmayı planlandığını söyledi.

Ordu-Giresun Havalimanı’na gerçekleştirilecek olan charter seferlerinin Trabzon- Rize merkezli turizm hareketinin Ordu ve Giresun illerine yayılmasını sağlayacağını kaydeden Genel Sekreter Kaldırım, “Doğu Karadeniz’e Körfez ülkelerinden turist akışının hızlandırmak için yaptığımız tanıtım çalışmalarının olumlu sonuçlarını görmek bizi, bölgemiz adına fazlasıyla mutlu ediyor. Son 4 yıl içerisinde Bölgemize gelen Arap turist sayısı 30 binlerden 400 binlere çıktı. Bu sayının önümüzdeki 2 yıl içerisinde 600 bin civarında olmasını bekliyoruz ve bütün çalışmalarımızı daha iyi olma adına yapıyoruz. Bu hedef doğrultusunda Trabzon’dan sonra Ordu-Giresun Havalimanı’na yapılacak direkt seferler, bölgemizi tam anlamıyla turizm üssü yapacaktır. Direkt uçuşlar, turizmin bölgemize derinlemesine yayılmasını sağlamasının yanı sıra hem gelen turistin bölgemizde kalma süresini uzatacak hem de bölgeye bırakacağı ekonomik girdiyi artıracaktır. Bu anlamda bölgemiz turizminin çok önemli bir eşiği atlamak üzere olduğunu görmek çok sevindirici” diye konuştu.

Körfez ülkelerinin Doğu Karadeniz’e ilgisinin artması sonucu 2015 turizm sezonunda Suudi Arabistan’ın dört şehrinden Trabzon’a 171 charter seferi yapıldığını, bu sayının 2016 yılında 304’e çıkacağını hatırlatan Kaldırım, yapılan charter seferlerinin oldukça başarılı olduğunu ancak Doğu Karadeniz’e Körfez ülkelerinden oluşan talebi karşılamakta yetersiz kaldığını, 2016 yılında Ordu-Giresun Havalimanı’na başlayacak seferlerin bu anlamda da önemli bir eksikliği gidereceğini söyledi.

 

Editör: TE Bilisim