Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 1 Mayıs 2013 Çarşamba günü düzenlemiş olduğu “Sanatın Doğadaki Yürüyüşü” etkinliği çoşku içerisinde gerçekleşti.

Sanatın Doğadaki Yürüyüşü etkinliğine  Akçaabat Kaymakam Abdul Rauf ULUSOY, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik TÜRKMEN,  Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih KÖSE, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Erol KAZANCI-Halil İbrahim TOSUN çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

IMG_5742Kaleönü Köyü Murat Köse Ortaokulu öğretmenleri ve Kaleönü Köyü Muhtarı Şaban BOZALİ Kaleönü Köyü düzlük mevkiine gelen  Akçaabat’tan bir çok  lise, ortaokul ve ilkokul öğretmen ve öğrencilere kahvaltı verdiler. Burada  Kaleönü  Köyü Ortaokulu ve öğrencilerin Akçaabat’ın değişik okullarından gelen öğretmen ve öğrencilere göstermiş oldukları misafirperverlikleri Düzlük Mevkiinde gerçekleştirilen programın güzel geçmesine neden oldu.Burada gerçekleştirilen Kahvaltıda öğrenci ve halkla kaynaşan Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf ULUSOY, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik TÜRKMEN, Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih KÖSE  öğrenci  ve öğretmenlerle birlikte eşsiz bir doğa manzarası eşliğinde, sohbet ederek  kahvaltı yaptılar.

IMG_5749Kahvaltıdan sonra Akçaabat Kaymakamı, Belediye Başkanı, İlçe Milli eğitim Müdürü ve etkinliğe katılan tüm öğretmen ve öğrenciler topluca  fotoğraf çekildi. Daha sonra  Kaleönü Köyü’nden başlayıp Meşeli Köyü’ne  devam eden doğa yürüyüşü başladı. Doğa yürüyüşüne  Kaymakam Abdul Rauf ULUSOY, Milli Eğitim Müdürü M. Salih KÖSE’NİN katılımıyla gerçekleşti. Yaklaşık 3 km’lik yolu yürüyen öğrenci ve öğretmenlerle müthiş doğa manzarası eşliğinde yaklaşık 45 dakika sonra Meşeli Köyü sınırlarına vardılar.  3 kilometrelik yolu şarkılar ve muhabbet eşliğinde yürüyerek gelen başta  Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf ULUSOY bizlere şu açıklamalarda bulundu:

IMG_5939“Sağlılklı Yürüyüş Yapıyoruz, Bugün Gençlerimizin Sayesinde Bu Organizasyonu Düzenleyen Arkadaşlara Başta Milli Eğitim Müdürü, Öğretmenlerimiz , Gençlerimiz  Ve Siz Basın Memurlarına Teşekkür Ediyoruz.Bugün Hepinizin Sayesinde Bizlerde Burada Arkadaşlarımız Şehir İçinden Daha Ziyade Doğayla Baş Başa Olmak İçin Gördüğünüz Üzere Bu Ara Yollarda Mahalle Yollarda Bu Yürüyüşü Tertiplediler.Tabi Ki Arabaların Egzoslarından Dumanlarından Uzak Tamamen Doğanın Çevresinde Hepimiz Sağlıklı Bir Gün Yaşıyoruz, Ciğerlerimiz Çok Temiz Oksijen Alıyor . Bugünü Ömrümüze Bir Gün Olarak Fazladan İlave Ettiğimizi Düşünüyorum.’’ Sporu Seviyoruz Dimi Sayın Kaymakamım’’ Evet Spor Her Zaman Faydalı Ama Tabi  Her Zaman Yapma Şansımız Olmuyor Bugün Arkadaşlarımız Sayesinde Belki Bugünlük  Yürüyüşümüzden Bilmiyoruz Ne Kadar Ömrümüze Zaman Katar . İnşallah Bunu Arkadaşlarımızdan Sık Sık Yapmamamızı İsteyeceğiz.” Dedi.

IMG_5881

IMG_5892Kaymakam Abdul Rauf ULUSOY’un konuşmasından sonra tekrar Kaleönü-Meşeli Köyü dere mevkiinde topluca fotoğraf çekildikten sonra araçlara binilerek Meşeli-Çamlık mevkiinde gerçekleştirilen programa gidildi.

Burada Akçaabat Kaymakam Abdul Rauf ULUSOY, Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih KÖSE Meşeli Köyü  girişinde davul-zurna eşliğinde çoşkuyla  karşılandılar ve  etkinliğin yapılacak olduğu Çamlık mevkii alanına geçildi.

IMG_5984

IMG_5989

IMG_6016Meşeli Ortaokulu öğrenci velilerinin yapmış olduğu yöresel yemekler misafirlere ikram edilirken etkinlik alanında piknik yapmaya gelen vatandaşlar buradaki etkinlikte öğrencilerle birlikte eğlendiler. Program sonunda konuşma yapan Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih KÖSE “Yörenin Sıcak İnsanları , Değerli Büyükler , Bu Etkinliğin Adı ‘’ Sanattan Doğaya Yürüyüş ‘’Amaç ;  Okullarımızın Doğayı Görmesi.Bizim Felsefemizde Şu Var Doktor Olabilirsiniz, Mühendis ,Olabilirsiniz Hatta Başbakan Olabilirsiniz Eğer Ziniaya Basmamışsanız, Kemre Koklamamışsanız ,Patates Çıkarmamışsanız, Tarlada Mısır Ekmemişseniz İnsanı Tanımazsınız ,Dolayısıyla Bizim Buraya Katılan On İki Tane Okulumuz ‘’Ki Onların Müdürlerine Teşekkür Ediyorum ‘’ Bu Vadide Bir Kültür Etkinliği Oluşturmak Buradaki İnsanlarla Kaynaşmak ,Tanımak Doğayı Tanımak ,Doğanın Özelliklerini Görmek ,İnsanın Özelliklerini Görmek, Kültürü Yaşatmak, Yaşamak Çünkü Bu Çocuklarımız İçindeki Değişik On Beş Kişiye Yakın Okul Var.İleride Doktor, Mühendis Belki Başbakan, Belki Cumhur Başkanı Olacaklardır .Ama Belleklerinde Şabanın Çavduğu Şimdiki Adıyla ’’ Yusuf Aganın Çamlığında Horon Oynamak Yemek Yemek İnsanıyla Beraber Karşılıklı Bulunmak Güzel Bir Mutluluk,Andır Unutmamaktır ,Toprağa Bağlılıktır ,Orayı Sevmektir , Milleti Sevmektir .O Nedenle Bu Etkinliği Düzenleyen, Başta Organizasyonu Düzenleyen Biziz Ama Asıl Yaratıcıları, Asıl Emek Verenler Meşeli Halkı ,Kaleönü Halkı Ve Oranın Değerli Müdürleri , Öğretmenleridir. Onlara Huzurlarınızda Teşkilatım Adına Teşekkür Ediyorum Ve Şunu Son Cümle Olarak Söylemek İstiyorum ; Bu Tür Etkinlikler İçinde Olduğunuz Zaman Çocuklar Kendileriyle Daha Mutlu , Hisseder Daha Toprağa Bağlı Hisseder  Büyüğe Saygı Gösteriri ,Bayrağını ,Devletini , Milletini ,Kültürünü Örfünü ,Adetini Daha İyi Benimser Ve Birbiri İle Daha İyi Kucaklaşır ,Barış İçinde ,Hoşgörü İçinde Yaşar .Oneden İle Herkes Birbirine Merhaba Demesini Selam Demesini Bilmesi Gerekir, Elele Tutmamız Gerekir .Bu El Ele Tutmamız Daim Olsun Diyorum Meşeli Halkı’na, Kaleönü Halkına Bilhassa Bu Meşelin’in Oyunculuğunu da Takdir Ediyorum.” Dedi.

IMG_6052

IMG_6093

IMG_6096Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu “Sanatın Doğadaki Yürüyüşü” programı  hem öğrencilere hem öğretmenlere hem de köy halkının doğayla olan uyumu nu gösterdi. Öğrenciler doğayı ve paylaşımı ilçe milli eğitim müdürü ve milli eğitim şube müdürleriyle birlikte bizzat yerinde görerek ve yaşayarak önemini daha çok kavramış oldular.

 HABER - FOTOĞRAF-KAMERA

SELMA DURMAZ - GÖNÜL ŞEN

 

Editör: TE Bilisim