Trabzon'un Çaykara ilçesinde doğal manzarasıyla insanları cezbeden dünyaca ünlü Uzungöl'de, çamur ve rüsubatın temizlenmesi için çalışma başlatıldı.

Orman örtüsü, turistik pansiyonları, alabalık lokantaları ve doğal güzellikleriyle ülke turizmine önemli katkı sağlayan Uzungöl'de, turizmden daha fazla pay almak için Orman ve Su İşleri Bakanlığınca göldeki çamur ve rüsubatın (birikinti, çöküntü, tortu) temizlenmesi için 6 milyon liralık temizleme çalışması yatırım programına alındı.

Yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanan çalışma kapsamında, öncelikle göl içerisindeki çamurdan inceleme yapılmak üzere numune alındı. Çamur numunelerin sonuçlarına göre göl içindeki çamur ve otlanma temizlenerek, göldeki kötü görüntünün önüne geçilmesi hedefleniyor.

"Bize bırakılan mirası en iyi şekilde muhafaza etmeliyiz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu,  yaptığı açıklamada, bölge için turizmin önemli bir potansiyel olduğunu belirtti.

Tarihin, doğanın, medeniyetin mirası olan bölgeyi, atılacak adımlarla geleceğe taşıyacaklarını ifade eden Soylu, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda dünyaca ünlü Uzungölümüze yönelik çalışma başlattık. Bize bırakılan mirası en iyi şekilde muhafaza etmeliyiz. Şu an geldiğimiz noktada göl içindeki çamurdan incelenmek üzere numune alımı yapıldı. Çamur numunelerinin sonuçlarına göre göl içerisindeki çamur ve otlanma temizlenerek, göldeki kötü görüntünün önüne geçilmiş olacak. Bu yıl içerisinde çalışmalarımızı bitirmeyi düşünüyoruz."

Editör: TE Bilisim