Son dakika haberleri Diyarbakır'dan gelmeye devam ediyor. Diyarbakır’da büyük bir patlama meydana geldi. Diyarbakır'da teröristler polis servis aracına bombalı araçla saldırı düzenlendi. Batıkent Meydanı'nda polis servis aracının geçi sırasında meydana gelen patlamada bir polis şehit olurken 2 sivil de hayatını kaybetti. Aralarında 9 polisin de bulunduğu 22 kişi ise yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İşte Diyarbakır'daki bombalı patlamadan son dakika haberleri..

Son Dakika Haberleri: Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde teröristlerce polise saldırı düzenlendi. Bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, 1 polis şehit olurken, 2 sivil de hayatını kaybetti. Aralarında 9 polis ile 'terör operasyonlarında gözaltına alınan' ve hastaneye sağlık muayenesi için götürülenlerin de bulunduğu 22 kişi yaralandı. Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRI

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki Dicle Bulvarında Diyarbakır- Elazığ yolundaki 7. Kolordu’nun yakınlarında Saat 16.30 sıralarında içinde terör operasyonlarında gözaltına alınanların da bulunduğu polis servis aracının geçişi sırasında terör örgütü PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araç infilak ettirildi. Patlamada, ilk belirlemelere göre, bir polis şehit oldu. 2 sivil de hayatını kaybetti. 9’u polis 22 kişi ise yaralandı. Yaralıların bazılarının durumunun ağır olduğu belirtiliyor. Ağır yaralılar arasında bir de polis var. Yaralıların olduğu bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Selahattin Eyyubi Hastanesi ve Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Patlama sesi kentin büyük bir bölümünden duyuldu. Patlamanın şiddetiyle çevredeki çok sayıda bina hasar gördü.

SERVİS ARACINDA GÖZALTINDAKİLER VARDI

Güvenlik uzmanı Mete Yarar, Diyarbakır'daki saldırının gözaltındaki kişileri polis eşliğinde hastaneye götüren zırhlı araca düzenlendiğini öne sürdü.  Yarar, saldırıda 3 kişide bilinç kaybı yaşandığını ayrıca ağırlıklı olarak yaralananların gözaltındaki kişiler olduğunu söyledi. Yarar, Diyarbakır'ın hemen her yerinden duyulan patlamaya ise 300-400 kiloluk bombanın neden olduğunu belirtti.

31 MART'TA SALDIRI OLMUŞTU

31 Mart'ta da Diyarbakır otogarı yakınlarında, polis servisine bombalı saldırı düzenlenmiş 7 polis şehit olmuş. 1'i ağır 13 polis ile 1'i ağır 14 sivil yaralanmıştı

Editör: TE Bilisim