Diyarbakır’da Büyük Bir Patlama Meydana Geldi. Diyarbakır'da Teröristler Polis Servis Aracına Bombalı Saldırı Düzenlendi. Batıkent Meydanı'nda Polis Servis Aracının Geçi Sırasında Meydana Gelen Patlamada 15'i Polis Çok Sayıda Yaralı Olduğu Belirtiliyor. Olay Yerine Çok Sayıda Ambulans Sevk Edildi.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRI

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar İlçesindeki Dicle Bulvarında Diyarbakır- Elazığ Yolundaki 7. Kolordu’nun Yakınlarında Saat 16.30 Sıralarında Polisleri Taşıyan Servis Aracının Geçişi Sırasında Terör Örgütü PKK Mensuplarınca Bomba Yüklü Araç İnfilak Ettirildi. Patlamada, İlk Belirlemelere Göre, 15'i Polis Çok Sayıda Yaralı Var.

Patlama Sesi Kentin Büyük Bir Bölümünden Duyuldu. Yaralıların Olduğu Bölgeye Çok Sayıda Ambulans Ve Polis Ekibi Sevk Edildi. Yaralılar, Dicle Üniversitesi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Selahattin Eyyubi Hastanesi Ve Asker Hastanesi'ne Kaldırıldı. Patlamanın Şiddetiyle Çevredeki Çok Sayıda Bina Hasar Gördü.

SERVİS ARACINDA GÖZALTINDAKİLER VARDI

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Diyarbakır'daki Saldırının Gözaltındaki Kişileri Polis Eşliğinde Hastaneye Götüren Zırhlı Araca Düzenlendiğini Öne Sürdü.  Yarar, Saldırıda 3 Kişide Bilinç Kaybı Yaşandığını Ayrıca Ağırlıklı Olarak Yaralananların Gözaltındaki Kişiler Olduğunu Söyledi. Yarar, Diyarbakır'ın Hemen Her Yerinden Duyulan Patlamaya İse 300-400 Kiloluk Bombanın Neden Olduğunu Belirtti.

31 MART'TA SALDIRI OLMUŞTU

31 Mart'ta Da Diyarbakır Otogarı Yakınlarında, Polis Servisine Bombalı Saldırı Düzenlenmiş 7 Polis Şehit Omuş. 1'i Ağır 13 Polis İle 1'i Ağır 14 Sivil Yaralanmıştı

Editör: TE Bilisim