Diyanet İşleri Başkanlığı'na (DİB) Göre Kız Çocukları 9, Erkek Çocukları 12 Yaşında Evlendirilebilir.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün Haberine Göre Resmi Web Sitesinde Nikahı Tanımlayan Diyanet, Evliliğin Kişiyi Zinadan Koruduğunu Ve İnsan Neslinin Devamını Sağladığını Savundu. "Kişinin Gayri Meşru İlişkiye Girme Tehlikesi Bulunması Halinde Evlenmesi Vaciptir" Diyen Diyanet, Buluğ Tanımını Yaparken Ergenlik Çağına Giren Kız Çocuklarının Evlenebileceğini Belirtti:

"Nikahın, İki Şahit Huzurunda Tarafların İrade Beyanında Bulunmak Suretiyle Akdedilmesi Gerekir. Buluğ Çağına Erişmiş Kadının Velisi Olmaksızın Kendisinin Nikahlanabilmesi Mümkün Olmakla Birlikte, Velisinin De Bulunması Menduptur (Yapılması Daha İyi Olan)."

'9 YAŞINDAKİ KIZ GEBE KALABİLİR'

Diyanet, Yine Resmi Web Sitesinde 'Buluğ'u Tanımlarken, Kızların 9, Erkeklerin İse 12 Yaşına Basmaları Halinde Buluğa Erdiklerini Açıkladı. Tanım Şöyle:

"Sözlükte 'Ulaşmak, Yetişmek, İş Gayesine Varmak Gibi' Anlamlara Gelen Buluğ, Fıkıh Terimi Olarak, Bir Kimsenin Çocukluk Dönemini Bitirip, Ergenlik Çağına Ulaşması Demektir. Buluğ Çağına Ulaşan Kimseye Bâliğ Denir. Ergenlik Yaşı Çocuğun Vücut Yapısına Ve İklim Şartlarına Göre Değişebilir. İslam Hukukçularınca Buluğ Çağının Alt Sınırı, Erkekler İçin 12, Kızlar İçin 9 Yaş Olarak Belirlenmiştir. Bu Yaşa Ulaştıktan Sonra Erkeğin İhtilam Olması, Baba Olabilme Devresine Girmesi; Kızın Da Adet Görmesi, Gebe Kalabilme Çağına Ulaşması Fiilî Olarak Bâliğ Olmalarıdır. Ancak Erkek Ve Kızlar 15 Yaşlarına Ulaştıklarında, Kendilerinde Bu Erginlik Alametleri Görülmese De Bâliğ Olduklarına Hükmedilir. Buluğ, Kişinin Dinen Mükellef Sayılıp, Yetişkin İnsan Statüsünü Kazandığı Dönemdir. Bu Çağa Ulaşan Ve Akıllı Olan Kimse Artık Tam Edâ Ehliyeti Kazanır. Böylece, İbâdet, Helal Ve Haram Gibi Dinî Hükümlere Muhatap; Cezâî, Malî Ve Hukukî Yükümlülüklere Ehil Olur."

123456---kopya-20180102192435.png

Editör: TE Bilisim