Diyabette Erken Tanı Önemli

Laparoskopik, Bariatik Ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Muzaffer Al, Diyabet Hastalığında Erken Tanının Önemli Olduğunu Söyledi.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Tarafından Diyabet Hastalığında Farkındalık Oluşturmak Adına 'Diyabetten Korkma, Farkında Ol, Geç Kalma' Sloganıyla Önemli Bir Etkinliğe İmza Atıldı. Her Yıl Olduğu Gibi Bu Yıl Da Dünya Diyabet Günü Vesilesiyle Kasım Ayı Boyunca Büyük Anadolu Hastanelerinde Diyabet Hastalığına Dikkat Çekmek Ve Diyabet Hakkında Farkındalığı Artırmak Amacıyla Bir Dizi Etkinlikler Gerçekleştirildi.

Laparoskopik, Bariatik Ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Muzaffer Al, Laparaskopik (Kapalı) Yöntemle Metabolik Cerrahi (Tip 2 Şeker Hastalığı Ameliyatı) İle Tedavi Olan Hastalarla Akşam Yemeğinde Bir Araya Geldi. Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Fatih Esen'in De Katıldığı Etkinlikte Dr. Al, Hastalarıyla Tek Tek İlgilenerek, Sorularına Yanıt Verdi.

28162fc3503bd81de7418c13bec8b3ef.jpg

335 MİLYON ŞEKER HASTASI VAR

Büyük Bir Aile Olduklarını Belirten Dr. Muzaffer Al, “Dünyada 335 Milyon Şeker Hastası Var. Bu Rakamın 2040 Yılında 640 Milyon Olması Bekliyor Ve En Fazla Gelişmekte Olan Ülkelerde Bekleniyor. Fakat Diyabetin Hala Oluşturduğu Nedenlerini Bilmiyoruz. Bilecek Olsak Bu Hastalıkla Mücadele Farklı Olur. Fakat Bilinmiyor, Bununla İlgili Çalışmalar Sürüyor. Tip 1'de İnsülin Salgısı Hiç Yoktur Veya Yok Denecek Kadar Az Olduğundan Tedavisinde Mutlaka İnsülin Kullanılır. Tip 1 Diyabetin Belirtileri Hızla Ortaya Çıkar Ve Hemen İnsülin Başlanmazsa Ciddi Sonuçlara Yol Açabilir. Tip 2 Diyabette İse Vücutta İnsülin Salgısı Yetersizdir, Salgı Bozukluğunun Yanı Sıra İnsülin Direnci Vardır” Dedi.

630-(2)-010.jpg630-(1)-010.jpg

Editör: TE Bilisim