‘Gelmiş Geçmiş  En İyi İçişleri Bakanı olduğu ifade edilen Soylu’ya Trabzonlular sahip çıkmaya devam ediyor. Her defasında methiyesilerine mazhar olan Soylu’ya STK’ların desteği devam ediyor. Başta Doğu Karadeniz Akıncılar Derneği olmak üzere, Trabzon Turizm Yöneticileri Derneği, Doğu Karadeniz Turizm Derneği Trabzon Şubesi, Engelliler Derneği, Düzyurtlular Derneği, Subaşı Köyü Derneği, Çaykara ve Oflular dernekleri, İstanbul’da faaliyet gösteren Trabzonlular Derneği başkan ve yöneticileri bir araya gelerek açıklamada bulundular.

Dernekler adına bir konuşma yapan Doğu Karadeniz Akıncılar Derneği Genel Başkanı Berat Nezir, İçişleri Bakanlığının Süleyman Soylu ile sıçrama yaptığını, halkın bütünlüğünü tehdit eden unsurların üzerine kara bulutlar gibi çöktüğünü ifade etti. Nezir konuşmasında: “Yıllardır önüne geçilemeyen, büyük mücadeleler verdiğimiz terörün yurdumuza ve bölge halkına verdiği psikolojik zararları  biliyoruz. Bizler kimi zaman derneklerimizle birlikte kardeşlik köprüsü oluşturmak için Doğu Anadolu Bölgesine ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Her gittiğimizde de türlü analizlerde bulunuyoruz. Evvelce  bölgede huzursuzluk vardı. Şimdi işler değişmiş. Oralarda Sn. Süleyman Soylu öncesi ve sonrası bir durum yaşanılıyor. Halk artık  huzur ve güven içinde. Sn. Soylu bu güveni vermiş” ifadelerine yer verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı görevine getirildikten sonra bölgede bir çok şeyin değiştiğini ifade eden Nezir, “Sn. Bakanımız tamamıyla bir cesaret örneği göstermiş, Karadeniz’in hırçın delikanlısı olduğunu ortaya koymuştur. Yapılması gereken he şeyi yapmış ve yapmaya da devam ediyor. Takdir etmek ve arkasında durmak lazım. Bizde dernekler olarak yanında olduğumuzu ifade ediyoruz.  Zaten bölge halkıda bizim gibi düşünüyor. Sn. Soylu’yu PKK’ya göz açtırmayan gözü kara lider olarak görüyorlar ve bundan büyük mutluluk duyuyorlar”  dedi.

 Konuşmasında kararlılığın ve cesaretin önemine vurgu yapan Nezir, karanlığa açılan pencereyi cesaretin aydınlatabileceğini ifade ederek şunları söyledi. Nezir:  “ Önce kararlı ve cesaretli olmak lazımmış. Biz Sn. Soylu’dan bunu öğrendik. Zaten bu sorunlar başka türlü de aşılmazdı. Ya nezaketli ya da sert olacaksınız.  Sn. Soylu’da  kime nezaketli kime sert tutum içinde olacağını iyi biliyor. Zaten haklkımızında deyimiyle Karadeniz’in hırçın delikanlısından başka tutum beklenemezdi. Doğrusu helal olsun” dedi.

Bölgede Soylu’dan sonrasına dikkat çeken Nezir sözlerini, “ Sn. Soylu’dan sonrasına dikkat etmek lazım. Nelerin değiştiğini gözlemlemek zor değil. Hafızamızı biraz zorlayıp hatırlayalım. Mesela öncesinde çakma siyasetçileri açık açık PKK’ya destek verebiliyorlardı. Belediye başkanları  devletimize karşı argo konuşmalar yapabiliyorlardı. Hatta kimisi daha da ileriye gidip  kaynaklarını yer altına yaptıklarını utanmadan, sıkılmadan söyleyebiliyorlardı. Yer altından kastettikleri su ya da gider kanalı değil; teröristlere tünel kanalıydı. Bazı siyasetçileri ise kolluk kuvvetlerimize tokat atacak kadar ileri gidebiliyordu. Ya şimdi, şimdi yapabiliyorlar mı? Tabi ki hayır. Zaten yapamadıkları içindir bölgeye huzur geldi. İşte bu gerçekler Sn. Soylu’nun kararlılığı ve cesaretinin eseridir” diyerek son verdi.

670-132.gif123456---kopya-20180209173512.png

 

Editör: TE Bilisim