Trabzonsporlu Yunan futbolcu Bakasetas'a bayrak sorusunu soran gazeteci istifa etti. Yerel Karadeniz gazetesi muhabiri olan Elif Alp basın toplantısı sırasında, Bakasetas'a, "Maç öncesi marşımız okunurken Türk bayrağına dönük durunca ne hissediyorsun?" diye sormuş futbolcu da soruya tepki göstererek, "Ben futbolcuyum ve yalnızca futbola odaklanıyorum" cevabını vermişti.

Açıklamasında söz konusu soruyu sormasını spor müdürü Nihat Erence'nin istediğini belirten Ezgi Alp, "Mesleğe yeni başlayan bir olarak sorunun nereye gideceğini kestiremediğini" belirtti. Büyük bir hata yaptığını fark edince olayın olduğu gün istifasını verdiğini belirten Ezgi Alp, "Burada suçlu aramıyorum, tek suçlu benim! Ancak beklerdim ki bu soruyu bana sorduran Nihat Erence de bir açıklama yapsın. Hatta benim yapmam gerekeni yaparak istifa etsin. Bunları yapmak bir tarafa bugün spor sayfasında o sorunun doğru olduğunu savunacak kadar 'egoist', başkalarını suçlayacak kadar da 'pişkin' bir yayıncılık örneği sergiledi!" dedi.

Gelişen bu olayların üzerine Denizci Trabzonsporlular grubu adına Kaptan ve Armatör hüseyin kocabaş yazılı bir açıklama yaparak Karadeniz gazetesi genel yayın yönetmeni asım kemal güner’e şu ifadeleri kullandı….

Sayın

Asım Kemal Güner

Karadeniz Gazetesi Genel Yayın Müdürü 

Sayın Genel Yayın Müdürümüz;

Bizler, denizcilik sektöründe kamu ve özel sektör yöneticileri, armatörler, çalışanlar, deniz emekçileri ve sektörün çeşitli kademelerinde olup Trabzonspor’a gönül vermiş ve “Denizci Trabzonsporlular” çatısı altında bir araya gelmiş bir grubuz.

Sizinle, bizi hayal kırıklığına uğratan bir durum karşısında duygularımızı paylaşmak istiyoruz.

Trabzonspor’un başarılı oyuncusu Anastasios Bakasetas’a Gaziantep FK maçı öncesi yapılan basın toplantısında muhabiriniz Ezgi Alp tarafından yöneltilen malum sorunun, muhabire gazetenizin spor müdürü Nihat Erence tarafından yazılı olarak gönderildiği ortaya çıkmıştır.

Gerek Trabzonspor camiasında gerekse genel kamuoyunda infiale yol açan, futbolcumuzun kişilik haklarına saldırı anlamına gelen bu ırkçı soru sonrasında muhabir Ezgi Alp onurlu bir davranış sergileyerek istifa etmiştir. Ancak asıl istifa etmesi gereken, ona bu soruyu sorması için yazılı talimat veren spor müdürünüz Nihat Erence görevinin başındadır.

Trabzonspor kulübümüzün, her kulüpte olduğu gibi kendi iç muhalefeti, daha iyiyi yapabilmek için kendi içerisinde bir yarışı mutlaka olacaktır. Rekabetin olmadığı yerde gelişme olmaz. Ancak bu rekabet “Trabzonspor başarısız olsun da bana gün doğsun” şeklinde bir baltalamaya dönüşürse ya da medya “ben sansasyon haber yapayım da Trabzonspor ne zarar görürse görsün” anlayışında olursa buna hiçbir Trabzonsporlunun gönlü razı gelmez. Yapıcı rekabet ve yapıcı muhalefet, sorumlu medya anlayışı esas olmalıdır.

Trabzonspor’umuz, öyle anlaşılmıştır ki, futbolcu seçerken sadece iyi futboluna değil, iyi ahlakına sağlam karakterine de bakarak seçmektedir. Futbolcumuz Bakasetas’ın Nihat Erence tarafından hazırlanmış çirkin tuzağa karşı verdiği güzel cevap bunu bir kez daha göstermiştir.

İnanıyoruz ki siz de, görevlendirdiği ve soruları yazılı olarak kendisine verdiği muhabir Ezgi Alp kadar onurlu bir duruş maalesef sergileyemeyen Nihat Erence için gerekli kararı vereceksiniz. Bizler Ezgi Alp kardeşimizin özrünü kabul ediyor ve onu affediyoruz. Âmâ bu duruşu göstermeyen Nihat Erence’yi mazur görmüyor ve affetmiyoruz.

Bilgilerinize saygılarımızla sunarız.

Denizci Trabzonsporlular Grubu Adına

HÜSEYİN KOCABAŞ

Kaptan ve Armatör

1-(2)-226.jpg

Editör: TE Bilisim