DEAŞ'lı Kadın Akçaabat’ta Yakalandı!

Terör Örgütü DEAŞ Üyesi Avusturyalı Kadın, Trabzon’un Akçaabat İlçesinde Saklandığı Evde İki Çocuğu İle Birlikte Yakalandı. Yakalanan Kadın Terörist Erzurum’daki Geri Gönderme Merkezine Teslim Edildi.

Avusturya’da Barmenlik Yapan 24 Yaşındaki Sanja I., Kız Kardeşi S.Y.’Nin Eşi Abdullah Y. Tarafından İkna Edilerek 2015 Yılında DEAŞ Terör Örgütüne Katılmak Üzere Suriye’ye Getirildi. Burada Müslüman Olan Sanja I., Eniştesi Tarafından Trabzonlu Ahmet P. İle Tanıştırıldı. İkili Bir Süre Sonra İmam Nikahı Kıydı. Çiftin İki Çocuğu Dünyaya Geldi. DEAŞ Üyesi Olduğu Ve Hakkında Arama Kararı Bulunduğu Öğrenilen Ahmet P., Suriye’de Hayatını Kaybetti. Sanja I. İse YPG Kampına Götürüldü.

RÜŞVETİ VEREREK KAMPTAN KAÇTI

Bir Süre Kaldığı Hol Kampından Kaçmak İçin Harekete Geçen Sanja I., YPG’li Teröriste 18 Bin Dolar Rüşvet Vererek, 6 Kadınla Birlikte Kamptan Kaçmayı Başardı. İdlib Şehrine Ulaşan Kadınlar 4 Eve Yerleşti. Sanja I., Kayınvalidesini Arayarak Kendisini Hatay’da Karşılamalarını İstedi. Eşinin Amcası H.P., Hatay Otogarında Genç Kadını Ve İki Çocuğunu Alarak Trabzon’a Getirdi. DEAŞ'l Kadının Trabzon’da Kalabilmek İçin Sahte Belge Temin Etmeye Çalıştığı Bilgisini Alan Polis, Genç Kadını Ve İki Çocuğunu Saklandığı Akçaabat’ta Buldu. DEAŞ’lı Kadın Hakkında Sınırdışı Kararı Verilirken, Gözaltına Alınan H.P. İse Adli Kontrole Serbest Bırakıldı.

DEAŞ’A KATILDIĞINA PİŞMAN OLDU

DEAŞ  Terör Örgütüne Katıldığına Pişman Olan Sanja I., Barmen Olarak Çalışırken Eniştesinin Kendisini İkna Ederek Suriye’ye Getirdiğini Söyledi. Örgütte Kod Adının "Ümmü Tarık" Olduğunu Belirten Sanja I., “Müslüman Oldum. Fakat Bir Süre Sonra Örgütten Çıkmak İstedim. Bağdadi’ye Mektup Yazmak İstedim. İzin Vermediler. Eşimle İmam Nikahı Kıydık. Eşim Saldırılarda Yaralandığı İçin Üç Yıl Yaralı Gezdi. Bulunduğumuz Semt YPG Tarafından Çembere Alındı. Anonslar Yapıldı. Bölgenin Bombalanacağını Belirterek, Boşaltılması İstendi. Eşim YPG’ye Teslim Olmak İstemedi. Bizim Bölgeden Çıkmamızı İstedi. Bir Yolunu Bulup Türkiye’ye Geçeceğini Söyledi. Ben YPG'ye Teslim Oldum, Hol Kampına Geldim. Ahmet’ten Haber Alamadım. Hol Kampında Türk Kadınlarla Tanıştım. YPG’liye 18 Bin Dolar Rüşvet Verdim. Tel Örgütleri Kesen YPG’li Terörist Benimle Birlikte 7 Kadının Kaçmasını Sağladı. Çocuklarımızla Kaçarak İdlib’e Ulaştık. Burada Bir Süre Kaldıktan Sonra Kayınvalidemi Aradım Ve Hatay’da Bizi Karşılamalarını İstedim” Dedi.

HATAY’DA RÜŞVETLE KİMLİK ALMIŞ

Hatay’da Otogarda Kendisini Eşinin Amcasının Karşıladığını Belirten Sanja I., Kimliği Bulunmadığı Gerekçesiyle Otobüse Bilet Alamadığını Söyledi. 100 Dolar Ve 100 Euro Rüşvet Vererek, Türkan .. Adına Sahte Bir Kimlik Sahibi Olduğunu Ve Otobüse Bilet Aldığını Belirten Sanja I. Trabzon’a Geldiğini Anlattı. Akçaabat’ta Saklandığı Evde Yakalanan DEAŞ Üyesi Kadın, Eşini Amcası H.P. İle Birlikte Çıkarıldığı Adliyede Serbest Kaldı. Sanja I. Ülkesine Gönderilmek Üzüre Erzurum’daki Geri Gönderme Merkezine Teslim Edildi.

Habertürk

630-(2)-006.jpg630-(1)-006.jpg

Editör: TE Bilisim