Cumhuriyetimizin 96. Yılını, İlan Edildiği Günün Heyecanıyla Kutluyoruz!

Saltanatın değil demokrasinin, emperyalistlere boyun eğmenin değil baş kaldırmanın manifestosu olan Cumhuriyetimizin 96. yaşını gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Emperyalist devletlerin "hasta adam" lakabı takarak üşüştüğü bu topraklarda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, tüm dünyaya parmak ısırtan bir Cumhuriyet kurduğu o gün, heyecanı itibariyle daha dün gibidir.

Bilgeliği, kararlılığı ve önderliğiyle bir ulusun kaderini kendi ellerine almasına sağlayan Atatürk, Cumhuriyetimizi bizlere hem miras olarak bırakmış, hem de korunmasını ve yaşatılmasını vasiyet etmiştir. 96. yılı Atatürk'ün bu mirasının sorumluluğu ve bilinciyle selamlıyoruz.

Ulusumuzun Atatürk’ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından ülkemizi karanlıktan kurtararak aydınlığa çıkaran Cumhuriyet'in kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. Cumhuriyet'le birlikte hanedan egemenliği yerine halk egemenliği, teokrasinin yerine laiklik, dikta rejimi yerine de demokrasi uygulamaya konulmuştur.

Cumhuriyet, bilgisizliğe, bağnazlığa, yobazlığa, yoksulluğa, çaresizliğe karşı verilen savaşın adı, bizzat Atatürk’ün deyişiyle, "kimsesizlerin kimsesidir."

Tüm bu aydınlık saçan özellikleri nedeniyle Cumhuriyetimiz, bir asıra merdiven dayadığı şu günlerde de saldırı altındadır.

Cumhuriyet'e, kurucularına, değerlerine hakaret eden hadsizler, cezasızlık politikalarıyla dolaylı olarak teşvik edilmekte; kadın-erkek eşitliği anlamına gelen Cumhuriyetimizde kadınlarımız gericiliğin tehdidiyle yüz yüze kalmakta; çocuklarımıza bu topraklarda güneşin nasıl doğduğunun anlatıldığı dersler giderek azaltılmakta; ulusun ruhunu pekiştirmesi anlamı taşıyan Cumhuriyet Bayramlarının kutlanışı gölgelenmeye çalışılmaktadır.

Büyük Önder Atatürk, "Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır" sözüyle izlenmesi gereken yolu göstermişse de, bugün maalesef tarikatların devlet içinde cirit attığı, STK maskesiyle toplumdaki etkilerini artırmaya çalıştığı günlerden geçmekteyiz.

Ne mutlu ki çağları aşan ileri görüşlülüğüyle Atatürk, bugünlerin geleceğini de söylemiş ve mücadelenin rotasını göstermiştir. Cumhuriyet, Türk Milletini içeriden ve dışarıdan zayıflatmaya çalışan her düşmanın önündeki en büyük engeldir. İçte ve dışta her düşmana karşı verilecek en iyi cevap ve en doğru mücadele de Cumhuriyet'e sahip çıkmaktır. Bu, Cumhuriyet'i kuran Atatürk ve dava arkadaşlarına, bu uğurda büyük bedeller ödeyen Ulusumuza karşı borcumuzdur.

Başöğretmen Atatürk'ün yolundaki eğitim neferlerinin bir araya gelerek var ettiği Eğitim-İş olarak, tarihsel sorumluluğumuzu biliyor ve yerine getirmeye ant içiyoruz. Atatürk'ün izinde gidecek, gericiliğe geçit vermeyecek, bu ülkenin yarınları olan evlatlarımızı Cumhuriyet'in koruyucuları olarak yetiştireceğiz!

Bu duygular ve coşkuyla tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor,  Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz.

Yaşasın Cumhuriyet!

YÖNETİM KURULU ADINA TAMER ÖZLÜ (ŞUBE BAŞKANI)

ayder-turizm-logo-koksal-071-413-246.png

Editör: TE Bilisim