Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 5.’si düzenlen Karadeniz’in en büyük kitap fuarı sona erdi. Kitap Fuarı’nın son gününde söyleşi programına katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız 2002’den sonra her alanda büyük reformalar yaptı. Türkiye nereden nereye geldi. Aziz milletimiz bunları unutmuyor” dedi.

20-29 Nisan tarihleri arasında Varlıbaş AVM’de gerçekleştirilen Kitap Şölenini binlerce kitapsever ziyaret etti. 130 yazar ve 130 yayınevinin katıldığı fuarda düzenlenen imza günleri ve söyleşilere kitap dostlarının gösterdiği büyük ilgi yayınevleri ve yazarları mutlu etti. Kitap Fuarına çocuk edebiyatı, tarih, dini ilimler,  kişisel gelişim ve eğitim alanlarında Türkiye’nin tanıdığı birçok yazar katılırken, Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ile öğrenciler belirlenen günlerde kitap fuarına ücretsiz olarak taşındı.

Fuarın son gününe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Fuarın onuncu gününde Nihan Kaya, İbrahim Karagül, Zeynep Sevda Paksu, Ayşegül Dede, İsmail Güzelsoy, Sinan Akyüz, Veysel Eryürek ve Nuri Sincanlı söyleşi ve imza günleri ile kitap dostları ile bir araya geldi. Fikret Eroğlu, Tülay Güzeler, Kadir Aydemir, Taşkın Kılıç, Birgül Al, M.Ali Kaya, Gülsen Kılıçarslan, Elif Gürsoy, Umay Umay, Öykü Odabaş, Uğur Tutenk, Nehir Erdem, Serhat Karabaş, Osman Tatlı, Aysen Bozkuş ve Mehmet Kırış düzenlenen imza günleri ile okuyucularına kitaplarını imzaladılar.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 20-29 Nisan tarihleri arası Trabzon’da yapılan Karadeniz’in en büyük kitap fuarına gösterdikleri yoğun katılımdan dolayı kitapseverlere teşekkür ederek “Tarih, uygarlık, kültür ve sanat kenti Trabzon olarak önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yaptık. Kitap fuarı ile büyük bir kültür şöleni yaşadık” dedi. Başkan Gümrükçüoğlu fuarda yazarların okuyucuları ile buluştuğunu da belirtirken, “Fuara okullardan öğrencilerimizi ücretsiz olarak taşıdık. Fuarı ziyaret eden vatandaşlar burada indirimli kitap alma imkânı elde etti. Biz yayınevlerini ve yazarları halk ile buluşturmayı çok önemsedik. Bu noktada imkânları kendilerine tahsis etmeye gayret ettik. Her hangi bir ücret talep etmedik. Bu kültüre, sanata, edebiyata katkı, kitap okuma alışkanlığımızı daha da arttırmak içindir” diye konuştu.

TÜRKİYE NEREDEN NEREYE GELDİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, öte yandan Kitap Fuarı’nın son gününde söyleşi programında Ersin Çelik’in sorularını yanıtladı. Türkiye’nin 2002’den sonra yaşadığı gelişmelere değinen Gümrükçüoğlu, “Ülkemiz geçmişte neredeydi, şimdi nerede? Buna çok iyi bakmak lazım. Her sahaya göz attığımızda 2002 öncesi ile bugün arasındaki farkı görüyorsunuz. İnsanların gece saat 03.00’de doktor kuyruğuna girdiği 2002 Türkiye’sinde insanlar ilaçlarının ancak bir kısmını alabiliyordu. Sigortalının, Bağ-kurlunun, emekli sandığı mensuplarının aynı sağlık hizmetlerinden yararlanamadığı, ücretini ödeyemeyenlerin hastanelerde rehin kaldığı dönemlerden insanlığın en temel hakkı olan sağlık hakkını yerine getiren bir büyük hareket başladı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bizatihi takip ettiği, tensip ettiği bir büyük reform başlatıldı. Ambulansların akaryakıtı bile hastalardan alınırken ambulans uçakların hastalarımızın hizmetine sunulduğu bir Türkiye’ye geldik. Ülkemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde her alanda bu gelişmeleri yaşadı. Türkiye nereden nereye geldi. Bunları aziz milletimiz unutmuyor” diye konuştu. 

670-492.gif123456---kopya-20180430162032.png

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim