Cumhurbaşkanı Erdoğan Tek Tek Açıkladı! Yeni Yasaklar Belli Oldu

Son Dakika Haberine Göre, Kabine Toplantısı Sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Tedbirleri Açıkladı. Yeni Tedbirlere Göre Hafta Sonu Sokağa Çıkma Kısıtlaması Geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumartesi-Pazar Artık Evlerimizdeyiz" Dedi. Öte Yandan Erdoğan, "Hafta İçi Her Gün Gece Saat 21 İle Sabah 5 Arasında Genel Sokağa Çıkma Sınırlaması Uygulanacaktır." Açıklamasında Bulundu. Yeni Tedbirlerin Başlanacağını Gün Belli Oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konuşmasından Satır Başları:

Kabine Toplantımızın İlk Ve En Önemli Konusu Koronavirüs Salgınındaki Gelişmelerdi. Salgın Maalesef Ülkemizde De Etkili Oluyor. Vaka Sayılarının 30 Bine Dayanmış Olması Hepimizin Çok Daha Dikkatli Ve Sabırlı Davranması Gerektiğini Gösteriyor.

Vatandaşlarımızdan Ricam Öncelikle TAMAM Diye İfade Ettiğimiz Temizlik, Maske, Mesafe Kurallarına En Sıkı Şekilde Riayet Etmeleridir. Salgın Tedbirlerine De Harfiyen Uyulmasını Bekliyoruz. Tüm Vatandaşlarımızın Salgın Tehdit Olmaktan Çıkana Kadar Mecbur Kalmadıkça Kalabalığa Karışmamalarını İstiyoruz.

Henüz Kesin Tedavisi Bulunamayan Salgına Karşı En Etkili Tedbir Kendimizi Korumaktadır.

Mevsim İtibariyle Soğuk Algınlığı Ve Gribin De Artması Sağlık Sistemimizdeki Yükü Ağırlaştırmıştır. Hastanelerimizdeki Doluluk Oranlarını Ne Kadar Aşağıda Tutabilirsek Salgınla Mücadelede Kendimizi O Derece Güvende Hissederiz.

Nice Mücadelelerden Algının Akıyla Çıkan Türkiye Salgın Karşısında Verdiği Mücadeleyi De Allah'ın İzniyle Mutlaka Kazanacaktır.

Aşı Sürecinin De Başlamasıyla Kontrollü Ve Yönetilmesi Daha Kolay Mücadeleye Gireceğiz.

Aşı Konusunda Dünyadaki Gelişmeleri Yakından Takip Ediyoruz. İlk Etapta 50 Milyon Dozluk Bir Anlaşma Yapmış Bulunuyoruz. Vatandaşlarımız Herhangi Bir Ücret Ödemeden Aşıya Erişebileceklerdir. Önümüzdeki Aydan İtibaren Sağlık Çalışanlarından Başlayarak Bu Aşının Uygulaması Yapılacaktır.

Yerli Aşı Çalışmalarını Da Gün Gün İzliyoruz.

İŞTE YENİ TEDBİR KARARLARI

Kabine Toplantımızda İlave Tedbirleri İstişare Ettik.

Hafta İçi Her Gün Gece Saat 21 İle Sabah 5 Arasında Genel Sokağa Çıkma Sınırlaması Uygulanacaktır. Bu Kısıtlama Hafta Sonları Cuma Akşamı 21'den Pazartesi Sabahı 5'e Kadar Kesintisiz Devam Edecektir. Cumartesi Pazar Artık Evlerimizdeyiz. Üretim Tedarik Lojistik Sağlık Tarım Orman Gibi Genelgede Yer Alacak Sektörler Bu Kapsamın Dışındadır.

Market Kasap Gibi İşletmeler İle Eve Paket Servisi Verecek Yerler Hafta Sonu Kısıtlamasının Dışındadır.

Restoranlar Paket Servisi Dışında Hizmet Veremeyecektir.

Daha Önceki Genelgelerde Belirtilen İstisnalar Hariç, 65 Yaş Üstü Ve 20 Yaş Altı, Toplu Taşıma Araçlarını Kullanamayacak.

Evlerde Gün, Mevlit, Taziye, Yılbaşı Kutlaması Gibi İnsanların Bir Araya Geleceği Etkinlikler Yapılamayacaktır.

Cenaze Namazları Yakınları Dahil En Fazla 30 Kişiyle Kılınacak Nikahlar Bu Sayıyı Geçemeyecektir.

Her Alışveriş Merkezi Ve Semt Pazarı İçin Aynı Anda Kabul Edebilecekleri Müşteri Sayısını Tek Tek Belirleyecektir.

Hamam, Sauna, Masaj Salonu, Yüzme Havuzu Lunapark Gibi Yerler Faaliyetlerine Ara Verecektir.

Alışveriş Merkezlerine Girişlerinde HES Kod Uygulamasına Geçilecektir.

Ana Sınıfı Ve Benzeri Eğitim Kurumlarının Faaliyetlerine Ara Verilecektir.

Kalabalık Caddeler İle Meydanlara Girebilecek Kişi Sayısı Sınırlanabilecektir.

50 Kişiden Fazla Olan İş Yerlerinde, İş Yeri Hekiminin Gözetiminde Mevcut İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanı Tarafından Salgın Tedbirlerinin Uygulaması Sıkı Bir Şekilde Denetlenecektir.

Erdoğan, Koronavirüs Tedbirlerinin İçişleri Bakanlığı Genelgesiyle Düzenleneceğini Ve Salı Gününden İtibaren Uygulanacağını Bildirdi.

Tüm Bu Tedbirlerin Ülkemizi Hayırlara Vesile Olmasını Diliyorum.

'TSK'YI HEDEF ALAN ZİHNİYET MİLLİ GÜVENLİK MESELESİ HALİNE DÖNÜŞMÜŞTÜR'

Hayata Geçirdiğimiz Bağımsız Onurlu Ve Vicdanlı Politikalar Sebebiyle İçerde Ve Dışarda Yaşadığımız Saldırıları Allah'ın Yardımı Ve Milletimin Desteğiyle Boşa Çıkartıyoruz. Ülke Ve Millet Olarak Bunların Hepsini De Göğüslemeye Hazırız. Bizi Asıl Üzen İçerde Karşımıza Çıkan Tuhaf Manzaradır. Bunlar Çok Konuşur Ama Aslında Hiçbir Şey Söylemez. Bunlar Dünyayı Çok Bilir Gibi Davranır Ama Hiçbir Şeyden Haberi Yoktur. Bunlar Sürekli Bağırır Ama Hiç Dinlemez. Bunlar Demokrasiyi Milletin İradesinde Değil Yurt Dışından Gelen Sinyallerden Arar. Ülkemizin Ufkunu Gölgeleyeni Enerjisini Emen Havasını Kirleten Bu Zihniyetin Demokrasimize Ve Kalkınmamıza Maliyeti En Az Yarım Asırdır. Millet Her Seçimde Sandıkta Hak Ettikleri Cevabı Vermiştir Ama Onların Gündemi Her Zaman Başkadır. Bunlar Milleti Hiçe Saymakla Kalmayıp Ülkenin Temel Değerlerine Ve Kurumlarına Saldırmayı Adet Edindiler. Bir Millet Vekilinin Pervasızca Tekrarladığı TSK'yı Hedef Alan Bühtan Bu Zihniyetin Başlı Başına Milli Güvenlik Meselesi Haline Dönüşmekte Olduğunun İşaretidir. Türk Ordusunun Özellikle Son 5 Yılda Ne Yaptığıdır. FETÖ'den PKK'ya Ve YPG'ye Kadar Birliğimize Ve Beraberliğimize Saldıran Terör Örgütünün Borazanlığını Yapanlar Ülkemizin Siyasi Ve Ekonomik Güvenliğinin Sınırlarını Genişletme Gayretini Sınırlamaya Çalışıyorlar. Her Fırsatta Ülkemize Husumetlerini Gösterenlere Karşı Tavır Almak Bir Yana Onların Safına Geçip Onların Argümanlarıyla Bizi Hedef Alıyorlar. Buldukları Her Fırsatta Türkiye'yi Yabancılara Şikayet Ediyor, Yatırımcılara "Ülkeye Gelmeyin" Mesajı Veriyorlar.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT TEPKİ: BU MİLLET SENİ AFFETMEYECEK

Buradan Sesleniyorum, "Ey Bu CHP'nin Başındaki Zat, Senin Milletvekilin Kalkacak Benim Silahlı Kuvvetlerine Bu Denli Hakaret Edecek, Edepsizce Alçakça Hakaret Edecek, Sen Bunu Kapıya Koyamayacaksın. Bunun Hesabını Mehmetçiğine, Askerine Bu Denli Sahip Çıkan Bu Millet Seni Asla Affetmeyecektir. Bunu Bir Defa Bilesin. Sandıklar Da Affetmeyecek. Türkiye'de Devlete Ve Millete Yapılan Saldırıların Birini Batıda Yapmaya Kalkın Bakın Bakalım Başınıza Ne Geliyor. Mesela Gezi

Olaylarında Ülkemizi İnsan Haklarından Demokrasiye Kadar Ülkemizi Suçlayanlar Fransa'da Yaşanan Vahim Görüntüler Karşısında 3 Maymunu Oynuyor. Paris Cayır Cayır Yanarken, Fransız Medyası Bunları Yayınlamak Yerine, Türkiye Aleyhtarı Haberlerin Dozunu Artırması Da Bir Başka Çarpıklıktır. Ama Başaramayacaklar. Ne Yaparlarsa Yapsınlar, Hangi Yollara Başvururlarsa Başvursunlar, Başaramayacaklar. Çünkü Bu Millet, Çanakkale'den 15 Temmuz'a Kadar Her Döneminde Vatanından Asla Vazgeçmeyeceğini, Ezanını Susturmayacağını, Bayrağını İndirtmeyeceğini, İstiklalinden Vazgeçmeyeceğini Göstermiştir.

Ankara’da Dev Opera Binamızın İnşallah Perşembe Akşamı Açılışını Yapacağız.

Bir İki Ay İçinde Aşılarımız Geliyor Ücretsiz Olarak Tüm Halkımıza Dağıtımını Yapacağız.

Bu Yıl Yağışların Neredeyse Yarı Yarıya Azalmış Olması Nedeniyle Kuraklık Tehlikesine Dikkat Çekmek İstiyorum.

reklam-037.png

Editör: TE Bilisim