Cumhurbaşkanı Erdoğan Meydanlara İniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Kasım Seçimleri İçin Yurt İçi Ve Yurt Dışı Gezilerine Ağırlık Verecek. Gurbetçilerle Buluşacak Olan Erdoğan, Yurt İçinde De Açılış Törenlerine Katılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Kasım Seçimleri İçin Yurt İçi Ve Yurt Dışı Gezilerine Ağırlık Verecek. Gurbetçilerle Buluşacak Olan Erdoğan'ın Yurt İçinde De Açılış Törenlerine Katılması Bekleniyor.

Özel Stratejiler Hayata Geçecek

Ak Parti'nin 5. Olağan Kongresi'ne Damgasını Vuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Seçim Sürecinde De İşi Sıkı Tutacak. Kendisine Yakın İsimleri Parti Yönetimine Getiren Erdoğan'ın 1 Kasım Seçim Sürecinde De Tek Başına İktidarı Yakalamak İçin Özel Stratejileri Hayata Geçireceği Belirtiliyor. En Önemli Hedef İse 276'yı Yakalamak, Yeni Anayasa Ve Başkanlık Sistemi.

Yeni Yol Haritası

Seçimlerde Tek Başına İktidarı Kaybeden Ve Yüzde 40'lara Gerileyen Ak Parti'de Yeni Yol Haritası Hayata Geçirilecek. Kongrenin Her Anında Ağırlığını Ve İzlerini Hissettiren Erdoğan, Aynı Uygulamayı Myk'nın Belirlenmesi Ve Genel Seçim Listelerinde De Gösterecek.

Raporlar Yön Çizecek

Erdoğan'ın Bundan Önceki Seçimden Farklı Olarak Listelere Daha Çok Müdahil Olacağı Ve Bu Çerçevede De Özellikle Oyların Düştüğü İllere Yönelik Özel Stratejileri Hayata Geçireceği Dile Getiriliyor. Seçimler Sonrasında Neden Oy Kaybedildiğine Yönelik Hazırlanan Raporların Da Yeni Stratejilere Yön Çizeceği Dile Getiriliyor. Hazırlanan Raporlarda Da Özellikle Bazı İllerde Çok Az Rakamlarla Milletvekilliklerinin Kaybedildiği Üzerinde Duruluyordu. Bu Süreçte Teştilatlardan Gelen Bazı Aday Yanlışlıklarının Da Yeni Listelerde Dikkate Alınması Bekleniyor.

Tek Başına İktidar

Erdoğan'ın Öncelikli Hedefi, Ak Parti'nin Tek Başına İktidarı Yakalaması. Böylece Erdoğan Yeni Anayasa Ve Başkanlık Sistemine Geçiş İçin Uygun Sayıya Ulaşmayı Amaçlayacak. Ak Parti Kulislerinde Yeni Anayasa İçin Gerekli Çoğunluğun Sağlanmasının Şu Andaki Şartlara Göre Zor Olduğu Konuşulsa Da Buna Yönelik Bütün Gayretlerin Gösterileceği Belirtiliyor. Beştepe'ye Yakın Kaynaklar Başkanlık Sistemine Geçiş Tartışmalarının Şimdilik Rafa Kalkmasına Rağmen Bundan Hiçbir Şekilde Vazgeçmenin De Mümkün Olmadığını Seslendiriyor.

Meydana Çıkacak Mı?

Erdoğan'ın 7 Haziran Seçimi Gibi Meydanlara Tekrar Çıkıp Çıkmayacağı Da Tartışılıyor. Erdoğan'ın Beştepe'de Yaptığı Muhtarlar Toplantısını Artırması Ve Yine İllerde Açılışlara Katılması Bekleniyor. Bu Çerçevede De Erdoğan'ın Güven Ve İstikrar Ortamının Korunmasına Yönelik Özellikle Vurgu Yapacağı Belirtiliyor.

Yurt Dışı Gezilerine Ağırlık Verilecek

Seçim Öncesi Gezilerine Hız Vermesi Beklenen Erdoğan, Gurbetçilerin En Çok Yaşadığı Yer Olan Brüksel'de Olacak. Erdoğan'ın Daha Sonra Almanya'ya Seyahat Etmesi Planlanıyor.

7 Haziran Seçimleri Öncesi De Meydanlarda Olan Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Kasım Öncesi De Bazı İllerde Toplu Açılış Törenlerine Katılacak. Cumhurbaşkanlığı Kaynakları Erdoğan'ın Belirli İlleri Ziyaret Edeceğini Söyledi.

Özhaseki: Duayen Olarak Kabul Etmek Lazım

Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu (Myk)'Da Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Getirilen Mehmet Özhaseki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Miting Yapmasının Ak Parti'ye Etkisinin Sorulması Üzerine Şu İfadelere Yer Verdi: "Sayın Cumhurbaşkanımız Son Yüzyılda Türkiye Cumhuriyetinin Siyasal Tarihine Damga Vuran En Önemli İnsanlardan Birisi. Ak Parti'nin Kurucusu. Haliyle De Doğal Lideri. İlk Defa Türkiye'de Yüzde 52 Oy Alarak Cumhurbaşkanı Seçilmiş Bir İnsan Siyaset Konusunda Da Bir Duayen Olarak Kabul Etmek Lazım. Tecrübelerinden De İstifade Etmek Lazım. Ben Cumhurbaşkanlığı Makamını Hakkıyla Doldurduğuna İnandığım Gibi Bu Partiyle Fikirleriyle Belki De Geriden Bir Takım İşaretleriyle Yön Vereceğine İnanan İnsanlardan Birisiyim. Önümüzdeki Günler Ne Getirir, Seçim Atmosferinde Neler Olur Bunları Hep Birlikte Göreceğiz. Şuanda Her Şey Söylentiden İbaret."

Rehavet Uyarısı

Ak Parti'nin Bu Süreçte Teşkilatlara Vereceği En Önemli Mesaj, Birlik Ve Beraberliğin Korunması İle 'Rehavete Kapılmayın' Olacak. Özellikle 7 Haziran Seçimleri Sonrasında Hazırlanan Oy Düşme Raporlarında Teşkilatların Rehavete Kapılması Da Altı Çizilen Olmuştu.

Gözler Gül'de

Partinin Kurucularından Ve Önemli İsimlerinden Abdullah Gül Ve Ona Yakın İsimlerin 1 Kasım Seçimleri Sürecinde Ne Yapacağı Da Çok Önemli. Ak Parti, Gül Tartışmaları Nedeniyle 7 Haziran Seçimlerinde Kayseri'de 100 Bin Dolayında Oy Kaybetmişti.

Yeni Mkyk'da Yer Bulan, 1998-2015 Yılları Arasında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yapan Mehmet Özhaseki'nin De Kayseri İle İlgili Özel Çalışma Yapması Bekleniyor.

Ak Parti'nin Yeni Yol Haritası Tamamen Tek Başına İktidarı Tekrar Yakalamaya Yönelik Hazırlanıyor. Ancak Tek Başına İktidar Çıkmaması Halinde İse Chp İle Koalisyon Yapmaya Yönelik Yeni Bir Süreç Başlayacak Gibi Gözüküyor.

Editör: TE Bilisim