Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Sakarya Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Serdivan Spor Salonu'nda Düzenlenen Toplantıda AK Parti'nin Sakarya Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Yüce Olurken, Taraklı İlçesinde MHP'li İbrahim Pilavcı Aday Gösterildi.

Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları'nın CHP İle İlgili Hazırladığı Afişi Gösterip, "Tek Kelimeyle Nefis CHP'de Her Zaman Laf Var. CHP Belediyeciliğinde Grev Var. Maaşlarını Alamayanlar Var. İşte CHP Belediyeciliği Bu" Dedi.

Cumhurbaşkanı Ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu Bir Davadır, Yapılan İstişareler Sayesinde Belirlenen İsimlere Hep Beraber Sahip Çıkacağız Ve Yeni Bir Dönemi Başlayacağız" Dedi Ve AK Parti Sakarya Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı.

İŞTE O İSİMLER

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Ekrem Yüce

Adapazarı: Mutlu Işıksu

Akyazı: Bilal Soykan

Arifiye: İsmail Karakullukçu

Erenler: Fevzi Kılıç

Ferizli: İsmail Gündoğdu

Geyve: Murat Kaya

Hendek: Ali Kemal Sofu

Karapürçek: Orhan Yıldırım

Karasu: İshak Sarı

Kaynarca: Murat Kefli

Kocaali: Ahmet Acar

Pamukova: Cevat Keser

Sapanca: Özcan Özen

Serdivan: Yusuf Alemdar

Söğütlü: Koray Oktay Özten

Taraklı (Cumhur İttifakı): İbrahim Pilavcı (MHP'nin Adayı)

"AK PARTİ KADROLARI DAHA ÇOK ÇALIŞACAK"

Erdoğan, Serdivan Spor Salonu'ndaki "AK Parti Sakarya Belediye Başkan  Adaylarını Tanıtım Toplantısı"Nda, Kurulduğu Günden Beri Sakarya Teşkilatı  Bünyesinde Görev Yapan, Partiye, Şehre, Ülkeye Ve Demokrasiye Hizmet Edenlere  Teşekkürlerini Sundu.

Aday Tanıtım Toplantısının Hayırlara Vesile Olmasını Dileyen Erdoğan,  "Daha Önce İki Dönem Serdivan Belediye Başkanlığı Son İki Dönemdir De Sakarya  Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yapan Zeki Toçoğlu Kardeşimize Şahsım Ve  Sakaryalılar Adına Şükranlarımı Sunuyorum. Önümüzdeki Seçimlerde Büyükşehirde Ve  İlçelerde Partimizi Temsil Edecek Belediye Başkan Adaylarımıza Rabb'imden  Şimdiden Muvaffakiyetler Diliyorum. Sakarya'nın Bu Seçimlerde De Tercihini Hizmet  Siyasetinden, Gönül Belediyeciliğinden Yana Kullanacağını İnanıyorum. AK Parti  Kadroları Bu Seçimlerde Sakarya'da Daha Çok Koşturarak, Daha Çok Çalışacak, Daha  Çok İnsana Ulaşacak, İnşallah Bir Kez Daha Partimizin Bayrağını En Yukarıda  Dalgalandıracaktır." Diye Konuştu.

Sakarya Gelindiğinden Necip Fazıl Kısakürek'in Sakarya Türküsü  Şiiri'nin Hatırlandığını Belirten Erdoğan, Şiirin "İnsan Bu, Su Misali, Kıvrım  Kıvrım Akar Ya/ Bir Yanda Akan Benim, Öbür Yanda Sakarya/ Su İner Yokuşlardan,  Hep Basamak Basamak/ Benimse Alın Yazım, Yokuşlarda Susamak/ Her Şey Akar, Su,  Tarih, Yıldız, İnsan Ve Fikir / Oluklar Çift, Birinden Nur Akar, Birinden Kir /  Akışta Demetlenmiş, Büyük, Küçük, Kainat/ Şu Çıkan Buluta Bak, Bu İnen Suya İnat  / Fakat Sakarya Başka, Yokuş Mu Çıkıyor Ne? / Kurşundan Bir Yük Binmiş, Köpükten  Gövdesine / Çatlıyor, Yırtınıyor Yokuşu Sökmek İçin / Hey Sakarya, Kim Demiş Suya  Vurulmaz Perçin? / Rabb'im İsterse, Sular Büklüm Büklüm Burulur / Sırtına  Sakarya'nın, Türk Tarihi Vurulur / Eyvah, Eyvah, Sakarya'm, Sana Mı Düştü Bu Yük?  / Bu Dava Hor, Bu Dava Öksüz, Bu Dava Büyük." Dizelerini Okudu.

Erdoğan, Sakarya'nın Bu Dönemde De Bu Büyük Davanın Yükünü Omuzlamaya  Talip Olduğunu Aktararak, Kentin Yaptığı Fedakarlıklara Karşılık Belediyelerde En  İyi Hizmete Layık Olduğunu Söyledi.

İL VE İLÇE TEŞKİLATLARINA TALİMAT

AK Parti Olarak Tek Amaçlarının Sakarya'yı Ve Halkını Hak Ettiği  Hizmetlerle Buluşturmak Olduğunu Belirten Erdoğan, Şöyle Devam Etti:

"Bunun İçin 31 Mart Seçimlerinde AK Parti Teşkilatlarımıza Çok Büyük  Görevler Düşüyor. Birkaç Gündür Hatırlatıyorum. Burada Tekrar Hatırlatacağım.  Sadece Seçmen Kütüklerini Sağlam Bir Şekilde Takip Ettiğimizde Dahi Yapacak Çok  İşimizin Olduğu Ortaya Çıkıyor. Mesela Askıya Çıkan Seçmen Kütüklerini  İncelediğimizde... Başkan... Bak Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan  Yardımcımız Da Burada. AK Parti Üyelerinden 504 Binin Burada Kayıtlarının  Olmadığını Gördük. Bir Önceki Seçime Göre İlçe Değiştiren 1,5 Milyon Kişi İçinde  De 222 Bini AK Parti Üyesi. Ayrıca Bu Seçimde 1 Milyon Gencimiz İlk Defa Türkiye  Genelinde Oy Kullanacak. Bu Rakamlar Sakarya'da Da Şu Şekilde. İlk Defa Oy  Kullanacak Kişi Sayısı Sakarya'da 12 Binden Fazla. Bir Önceki Seçime Göre Şehre  Yeni Gelen Seçmen Sayısı Yaklaşık 16 Bin 500 Civarında. Bir Önceki Seçimde Oy  Kullanıp Da Listelerde Olmayan Kişi Sayısı Yaklaşık 11 Bin 500'e Yakın. Üyemiz  Olup Da Seçmen Kaydı Bulunmayanların Sayısı 6 Binin Üzerinde."

Erdoğan, Söz Konusu Rakamların Sakarya Ve Türkiye İçin Son Derece  Önemli Olduğuna Vurgu Yaparak, Listelerdeki Faklılıkların Doğru Şekilde Takip  Edilip Gereken İşlerin Yapılmasıyla Milletin Gönlünde Ayrı Bir Yere Sahip  Olunacağını Kaydetti.

Tüm İl Ve İlçe Başkanlarına Bir Kez Daha Talimat Verdiğini Dile  Getiren Erdoğan, "Seçmen Kütüklerinde İsimleri Yer Almayan Üyelerimizin  Adreslerini Bulup Kayıtlarını Yaptıracaksınız. Buna Hazır Mıyız? Adres  Değiştirerek İlinize Ve İlçenize Gelmiş Üyelerimize Ne Yapacaksınız? Hemen  İrtibat Kuracaksınız. Üyemiz Olmayan Vatandaşlarımıza Da 'Hoş Geldiniz'  Ziyaretine Gideceksiniz. Oy Verme Hakkı Kazanan Her Gencimize Ulaşıp Onları  Siyasi, Sosyal, Ekonomik Ve Kültürel Hakları Konusunda Bilgilendirecek,  Kendilerini Partimize Siyaset Yapmaya Davet Edeceksiniz. Bunları Hakkıyla Yerine  Getirdiğimizde AK Parti'nin 31 Mart'ta Önünde Yepyeni Bir Dönem Açılacaktır.  Sakaya 31 Mart Seçimlerinde Sandıkları Bir Kez Daha Patlatıyor Muyuz, Gönül  Belediyeciliğiyle Şehrimizi Geleceğe Taşımak İçin 31 Mart'a Kadar Gece Gündüz  Çalışıyor Muyuz, Sakarya Suları Büklüm Büklüm Burup Türk Tarihine Yeni Altın  Sayfalar Ekliyor Muyuz?" Değerlendirmesinde Bulundu.

Erdoğan, 31 Mart Akşamı Da Aynı Coşkuyu Yaşamayı Niyaz Ederek,  "Kardeşlerim Biz Gittiğimiz Her Yerde Eserlerimizle Konuşuruz. CHP... Laf... Öyle  Mi? Birileri Gibi İftiranın, Yalanın, Çirkefliğin Gölgesine Sığınmıyor,  Milletimizle Yaptıklarımızı Ve Yapacaklarımızı Hasbi Şekilde Paylaşıyoruz.  Hamdolsun Bugün Karasu'da Dev Bir Tesisim Temellerini Attık. Bay Kemal İnşallah  İzlemiştir. İzlememişse Akşam Haberlerinde Falan İzlesin" Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Sakarya Gençlik Kolları'nın Yaptığı Afişi Görünce Şunları Söyledi: Bu Pankart Tek Kelimeyle Nefis, CHP Belediyeciliğini Gösteriyor. Biz Gittiğimiz Her Yerde Eserlerimizle Konuşuruz. Ama CHP'de Böyle Mi? CHP'de Her Zaman Laf Var. CHP Belediyeciliğinde Grev Var. Maaşlarını Alamayanlar Var. İşte CHP Belediyeciliği Bu.

"YANLIŞA YANLIŞ, DOĞRUYA DOĞRU DERİZ"

Bir Teşkilatın Kadınları Kapı Kapı Dolaşıyorsa Teşkilatın İktidar  Olduğunu, Gençliğin Bir Teşkilatın Dinamosu Olduğunu Dile Getiren Erdoğan, "Bizde  O Da Var, O Da Var. Elhamdülillah Ana Kademe De Var. Yanlışa Yanlış, Doğruya  Doğru, Eksiğe Eksik Demek, Bizim Siyaset Anlayışımızın Temelini Oluşturur." Diye  Konuştu.

SAKARYA'YA YAPILAN YATIRIMLAR

AK Parti İktidarları Döneminde Sakarya'ya Yapılan Yatırımlara Değinen  Erdoğan, Şunları Kaydetti:

"Biz 16 Yılda Sadece Sakarya'ya 24 Katrilyon Lira Yatırım Yaptık.  Herkes Bunu Bilmeli. Bunu Bilmemiz Lazım. Marifet, İltifata Tabidir. Bay Kemal'in  Böyle Bir Derdi Yok Zaten. Öyle Yatırım Matırım Yok. Onun Zaten SSK'da Genel  Müdür Olduğu Zaman Hastanelerimizin Hali Ortadaydı. Ne Durumdaydık Belli, Ama  Şimdi Sağlıkta Farklı Bir Dönem Yaşanıyor Tüm Türkiye'de. Biz, '4 Temel Direk  Üzerinde Türkiye'yi Yükselteceğiz.' Dedik Yola Çıktığımızda. Eğitim, Sağlık,  Adalet Ve Emniyet. Biz, Bunlar Üzerine Ülkemizi Yükselttik. Neyle? Ulaşımla,  Enerjiyle, Tarımla, Diğer Birimler... Eğitimde 3 Bin 136 Yeni Derslik İnşa Ettik  Sakarya'da. Yüksek Öğrenim Öğrencilerimiz İçin 9 Bin 438 Kişilik Yurt Binalarını  Hizmete Soktuk Sakarya'da. Şehrimize İkinci Devlet Üniversitesini, Sakarya  Uygulamalı Bilimler Üniversitesini Kurduk. 28 Bin Seyirci Kapasiteli Stadyum,  Spor Salonları, Futbol Sahaları Gibi Sosyal Tesisler İnşa Ettik. Tabii  Sakarya'nın Süper Lig'e Çıkması Lazım. Stat Var, Ama Şu Anda TFF İkinci Lig'de  Birinci Sırada, Yetmez Birinci Lige Çıkması Lazım. Son 16 Yılda Sakaryalı İhtiyaç  Sahiplerine 1,3 Katrilyon Lira Tutarında Sosyal Yardım Yaptık. Sağlıkta 17'si  Hastane, Toplam 47 Eseri Sakarya'ya Kazandırdık Bay Kemal, Haberin Var Mı? 200  Yataklı Sakarya Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin De Aralarında  Olduğu 6 Sağlık Tesisinin De İnşası Sürüyor. Ayrıca Bin Yataklı Sakarya Şehir  Hastanemizi Şu Anda İhale Sürecinde, İhalesini Yapıp Onun Da İnşaatını  Başlatacağız. CHP'ye Gönül Veren Kardeşlerime Sesleniyorum, CHP'nin Ortakları  Olanların Destekçilerine De Sesleniyorum: Gelin Bu Oyunu Bozun. Bak Şimdi Bir  Cumhur İttifakı Var Ve Cumhur İttifakı'nın Karşısında Bir İllet, Bir Zillet  İttifakı Var. Bunlara Gereken Dersi 31 Mart'ta Vermemiz Lazım."

"SAKARYALI KARDEŞLERİMİZ GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNE OY VERECEKLER"

Cumhurbaşkanı Ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ  Aracılığıyla 7 Bin 362 Konutun Sahiplerine Teslim Edildiğini, Sakarya'da 133  Kilometre Olan Bölünmüş Yol Uzunluğunun 401 Kilometreye Çıkartıldığını Anlattı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kurtköy-Akyazı Kesiminin İnşasının Süratle  Devam Ettiğini, Yap-İşlet-Devret Modeliyle Yapılan Otoyolun Tüm Etaplarının  Gelecek Yılın Sonuna Kadar Tamamlanmasının Beklendiğini Dile Getiren Erdoğan,  Şunları Söyledi:

"Kaynarca, Karasu, Kocaeli Bölünmüş Yolu'nu Da Tüneliyle Birlikte  İnşallah Seneye Tamamen Hizmete Alıyoruz. Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren  Hattı, Sakarya'ya Da Hizmet Veriyor. Bunun Yanında Sakarya'da Bir Hızlı Tren  Fabrikası Kurduk. Daha Önce Yurt Dışından Alınan Hızlı Tren Setlerini Ve Modern  Metro Araçlarını Artık Burada Üretiyoruz. Tarihi İpek Yolu'nu Raylı Sistemle  Yeniden Canlandıracak Olan Gebze, Sabiha Gökçen, Yavuz Sultan Selim Köprüsü,  İstanbul Yeni Havalimanı, Halkalı Hızlı Tren Projemiz Şehrimizi De Kapsıyor.  Sakarya Sanayi Endüstrisi İçin Çok Önemli Bir Proje Olan Ve Yapımı İçin Temeli  1995'te Atılan Karasu Limanı'nı Tamamlayarak İşletmeye Açtık. Adapazarı'nı Karasu  Limanı'na Ve Sanayi Tesislerine Bağlayacak Demir Yolu Projemizin Yapımı Devam  Ediyor. Sakarya'da 2 Baraj, 1 Gölet İnşa Ettik. Ayrıca 3 Baraj Ve 5 Gölet Daha  İnşa Ediyoruz. Çiftçilerimize Bugüne Kadar Toplam Yaklaşık 1,5 Milyar Lira  Tutarında Tarımsal Destek Verdik. Bu Hizmetleri Önümüzdeki Dönemde Daha Da  Artırıp Yenilerini Etkileyerek Devam Ettireceğiz. Sakaryalı Kardeşlerimizin  Bundan Önce 14 Seçimde Olduğu Gibi 31 Mart'ta Da Hizmete Devam Diyerek, Gönül  Belediyeciliğine Destek Vereceğine İnanıyorum."

1-(1)-266.png

Editör: TE Bilisim