Çömlekçi Dönüşümünde Gaza Basıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleştirilmekte olan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde birinci etap kentsel dönüşüm alanında kamulaştırılan binaların yıkım çalışmalarına devam edilirken ikinci etap kentsel dönüşüm alanı için hak sahipleriyle görüşmelere 15 Şubat’tan itibaren başlanacak.

ALANDA 95 BİNA YIKILDI

Konuyla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi kentsel dönüşümün Trabzon için dev bir yatırım olduğunu ifade ederken, bölgede etap etap gerçekleştirilmekte olan çalışmalarla Trabzon’un çehresinin değiştirileceğini ifade etti. Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında şimdiye kadar 95 binanın yıkımın tamamlandığını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Birinci etap dönüşüm alanının Esentepe Mahallesi’nde kalan kısmında yıkımlarımızı yoğunlaştırmış durumdayız. Kamulaştırmaların ve buradaki yıkımların tamamlanmasıyla uygulama projesinin inşasına başlanacak” dedi.

GÖRÜŞMELERE BAŞLANIYOR

Çömlekçi birinci etap dönüşüm alanında yıkım çalışmaları devam ederken bir yandan da ikinci etap dönüşüm alanı için çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Bu kapsamda TOKİ Başkanımız Sayın Mehmet Ergün Turan ile gerekli protokolleri imzalamış ve bunu kamuoyuna duyurmuştuk. İkinci etap dönüşüm alanında değer tespit çalışmaları gerçekleştirildi ve buna binaen hak sahipleri ile bir araya gelinerek bilgilendirme yapıldı. Arkadaşlarımız ve TOKİ yetkilileri hak sahiplerinin tüm sorularını ayrıntılı şekilde yanıtladı. Sürecin uzamaması için, güzel şehrimizin ve hak sahiplerimiz için burada yeni bir yöntem uyguluyoruz. Mahkemelerin birinci etap kentsel dönüşüm alanı için belirlediği değerleri revize ederek ikinci etap dönüşüm alanındaki hak sahiplerine sunmuş olacağız. 15 Şubat’tan itibaren bu görüşmelere başlayacağız. Bu yöntemle çok daha hızlı bir şekilde sonuç alacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

TOPLAM MALİYET 500 MİLYON

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin etap etap gerçekleştirilecek olan dev bir yatırım olduğunu yineleyen Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “Bu proje kapsamında yıkılacak olan toplam bina sayısı 910’dur. Bu projenin toplam maliyeti 500 milyon TL’nin üzerindedir. Trabzon’un merkezinde büyük bir alan dönüşüme tabi tutulmaktadır. Şehrimizi dünyanın en yaşanılabilir şehirlerinden biri yapmak için azimle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

 

Editör: TE Bilisim