Çocuklarımızla Gurur Duyuyoruz

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon Şehir Tiyatrosu bünyesinde oluşturulan Çocuk Tiyatrosu Topluluğu, “İşte Ahvalimiz” isimli oyunun primerini sahneledi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Ben 60 yaşını geçmiş birisi olarak çok ders aldım, çocuklarımızla gurur duyuyoruz” dedi.

Tiyatro gösterisinin ardından katılımcılara seslenen Başkan Gümrükçüoğlu, “Geleceğimiz olan bu büyük sanatçılar sahnede her şeyi anlattılar. Bundan önceki Trabzon Gemisi isimli oyuna da gelme fırsatım olmuştu. Bu salondaki herkesi yürekten kutluyorum. Yeteneklerinin ortaya çıkmasına vesile olan sizlere, onlarla birlikte teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu, “Ben bu sanatçı ordusuna minnettarım. Ben çocukluğumdan beri bir tiyatro tutkunuydum. Zira tiyatrocular canlı olarak herkesin önünde sanatlarını icra ediyorlar. Bu büyük bir yetenek. Ben bu genç orduya çok sevindim. Türkiye’de, hatta dünyada şu oyunlarıyla insanlığın geleceğine, barışa, kardeşliğe, kültüre, sanata ve bütün alanlarda medeniyete en büyük katkıyı sağlayacaklarını görünce çok seviniyorum. Biz Trabzonspor’umuzun şampiyonluk yıllarını genç yaşımızda yaşayan biriyiz. Trabzonspor’umuz kendi değerlerine kıymet vererek o yıllarda hiç rakip tanımayan, kendisinin eğitildiği sahalarla birlikte varlığını ortaya koydu. İnanın şu küçük evlatlarımızın ortaya koyduğu bizim ahvalimizden yeminle söylüyorum, ben 60 yaşını geçmiş birisi olarak çok ders aldım. O kadar güzel dersler verdiler ki, bunu çok güzel bir sanatla oryaya koydular. En büyük sevincim de hepinizin gayretleriyle bu şehirde çok büyük bir meşale büyüyor. Bu çocuklarımızın çok büyük insanlar olacağına yürekten inanıyorum. Ben belediye başkanlığını bırakıyorum ama her zaman emrinizdeyim, her zaman şehrimizin emrindeyim. Burada bir söz verelim. Bu tiyatro sanatını bütün insanlığa çok sevdirmeye devam edelim” ifadelerini kullandı.

a-023.gif

Editör: TE Bilisim